|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tožba
6.9.2007 12:40:51   
najina pikica*
pripeti se nam je neljubi dogodek user posted image  bili smo na sprehodu jst mož,tamali in naša psička na povodcu ter prijateljica,njen fant,otrok in dve njuni mali psički.....
sprehajali smo se ko je iz nevem kje pritekel pes(mešanec med stafordem,al pa pidbulom,...?)sprva je pes pričke samo uvohaval nato pa je postal vsiljiv.prijatelj je svoji dve dvignil v nharočje,pes se je nato pognal v našo in jo iz uzadej napadel.ugriznil jo je v sp.del prsnega koša za sp.tačkami.jst sm spustila voziček prijatelčjici in zagrabila tega psa za ovratnico med tem ko je mož potegnil našo psičko stran.ker ni bilo nikjer gospodarja je mož odšel ponj,vemo kje ži8vi.ko je je le ta končno premajal mi je od daleč upil naj spustim njihovega psa češ saj ni napadalen,čeprav je glih kar napadel mojouser posted image ,končno prijadra in prime svojega psa za uvratnico in ga zvleče domov.čist nezinteresiran za kakršen koli pogovor,kako se je zgodilo,kaj je z našo psico,ali je z otroki,ki so bili zraven vse ok,da o povrnitvi škode za veterinarja nhe govorim.....
to me je ful razpizdlo ion sem ga prjavla,poklicali smo policijo,ki je naredila zapisnik in ovadbo poslala na sodišče.
psičko smo peljali na veterino kjer so jioskrbeli in operirali 20 cm rano user posted image

zdej čakam samo poziv na sodišče za obravnavo.nimam izkušen s tem(hvala bogu)ampak rabim par uporabnih in dobrih nasvetov,kako zdej naprej....

zanema me če ima kateri kakršne koli izkušnje z tako al podobno tožbo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tožba
6.9.2007 12:56:17   
nuala
Uh, zoprna stvar.
Ampak če ste dogodek prijavili policiji in greste na sodišče, psička pa je zdrava, ne vidim da bi lahko naredila še kaj drugega.
No, jaz bi verjetno lastniku psa poslala pismo, v katerem bi zahtevala odškodnino, ki se mi zdi primerna, potem pa umaknila tožbo na sodišču. Če je lastnik psa lastnik npr. stanovanja ali hiše v katerem živi, ima zavarovano verjetno tudi žival. Tako da bo zavarovalnica poravnala odškodnino.
Če s pismom ne bi dosegla ničesar, pa seveda ostane sodišče. Tu je vprašanje, kaj bi rada dosegla, odškodnino, kazen lastniku ali onemogočenje psa. Sodišču moraš definitivno povedat, kaj bi rada.

No, na sodišču se pa obnašaš normalno, pač glede na to, kaj bi rada dosegla. Jaz otrok pa trplejnja pa to ne bi vmešavala. Hotela bi odškodnino ter kazen lastniku, ostalo pa glede na to, kako nevaren je pes. nesreče se dogajajo, to je jasno.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.9.2007 13:09:14   
najina pikica*
kar se tiče lastnika,že na kraju dogodka sem se skušala kar se da zbrati in pogovoriti z njim o dani situaciji vendar lastnik ni bil zainteresiran sprejemati informacije,da ne govorim o povrnitvi stroškov ni hotel niti slišati!
ker sm prijavila na policijo te avtomatično ovadijo sodniku za prekrške in če da sodišče spozna za krivega je kazen 800 evrov.
nikaor se mi ne gre za škodo psa,sem pristaš tega načela,da je za napad psa kriv lastnik in njegova vzgoja!
zahtevala bom za povrnitev stroškov na veterini in za odškodnino.zanima pa me kakšne so te številke?

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.9.2007 13:14:08   
Naja31
Mojo sosedo je kakšne pol leta nazaj napadel sosedov pes, ni bila ranjena, samo bundo ji je strgal. Je takoj poklicala policijo, najela odvetnika, dobila 1.500 eurov odškodnine, psa so usmrtili.

Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2007 13:16:00   
Slončica
Poznam konkreten primer,in je napadeni dobil povrnjene stroške zdravljenja za svojega psa.Res pa da sta se sporazumno pogovorila.Na sodišču mu bojo določili povrnitev stroškov zdravljenja in stroške obravnave.Pa ne se na sodniji neki vn metat pa še kej zahtevat ker ne zgleda da bi služila na tak način.Če se ti pa ful gre lahko pa tožiš še za psihične posledice ki jih je napad povzročil pri vseh prisotnih.
In ni nujno da ima lastnik zavarovanega psa v kompletu z nepremičnino.
Upam da je s psičko vse ok.

Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2007 13:16:11   
dory
jst bi obvestila policijo...ce ne zarad druzga ze zarad brezbriznega lastnika...pa ne mors ti psa spust,sploh pa tazga ne..halo?

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.9.2007 13:17:49   
Anonimen
Če so psa usmrtili, pomeni, da je napadel že kdaj prej in je bil zato tretiran kot nevarna žival.

Zavanovan pa je pes avtomatično menda v zavarovalnini stanovanja, kar pomeni, da zavarovalnica plača stroške, ki pridejo ob napadu psa. Ne vem sicer, do katere vsote, mogoče samo za tiste stroške sodnika za prekrške.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.9.2007 13:19:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Slončica
In ni nujno da ima lastnik zavarovanega psa v kompletu z nepremičnino.

No, tu imam jaz drugačne informacije. Se moram pozanimat, kako je v resnici s tem.

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
6.9.2007 13:20:10   
tanikaa
Če samo pomislim, da so bili otroci zraven.

Prav si naredila. Zaradi takih neodgovornih in samovšečnih lastnikov psov, se dogajajo katastrofe.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.9.2007 13:21:59   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Če so psa usmrtili, pomeni, da je napadel že kdaj prej in je bil zato tretiran kot nevarna žival.

Zavanovan pa je pes avtomatično menda v zavarovalnini stanovanja, kar pomeni, da zavarovalnica plača stroške, ki pridejo ob napadu psa. Ne vem sicer, do katere vsote, mogoče samo za tiste stroške sodnika za prekrške.

Kolikor jaz vem, je to res. Ker meli smo problem, ko je sosedov pes skočil na cesto in razbil na maminem avtu luč. Njemu na srečo ni bilo nič. Pa je zavarovalnica krila popravilo škode, ker so meli zavarovano hišo. Ne vem pa, če to drži tudi za primer ugriza.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.9.2007 13:32:10   
Anonimen
Od moje Zlate prinašalke sinčka je 2x napadel isti pes, pitbul, pa je bil obakrat šivan na vratu, enkrat je imel 27 šivov. Prijavili so ga policiji, veterinar pa je ukrepal naprej, ker pitbul ni bil cepljen. Lastnik je moral povrnit stroške samo za 2 napad, ker pri prvem napadu od sestre pes ni imel nagobčnika.

Počakaj na odgovor od pristojnega državnega tožilstva, kamor so poslali iz policije uradni pregon. V roku 8 dneh imaš možnost, da sprožiš odškodnino.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
6.9.2007 13:46:29   
najina pikica*
sicer da nebo pomote najprej mi je važno le to in hvala bogu je z mojo psičko vse ok,rano so ji zašili,malo šepa,dobiva antibiotike,počiva sicer se ji je živahtnost še sloraj v polni meri povrnila za kar sem zeloooo vesela.tisti strošek zdravljana,čeprav velik me niti ne zanima le da je z njo vse uredu!
me je pa grozno neg. presenetla in iz tira vrgu lastnikova brezbrižnost-samo zaradi tega je prišlo do prijave in grem zdaj tako daleč....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.9.2007 14:34:22   
Strawberrie Cherrie
Najina pikica, jaz bi na tvojem mestu storila enako. 

Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?