rega
|
Živijo Anonimen. Mišek1 ti je vse povedala, kar rabiš. Jaz pa ti bom povedala moje izkušnje: cca 10 let sva se z možem trudila za zanositev. Na GK sva imela 3 ivf postopke. Meni je ostalo v spominu neskončno čakanje. Za vsako zadevo posebej. Najprej vsi pregledi zame, nato za moža. Nato sledijo operacije. Nič ne rečem, saj so odkrili razlog zakaj ne moreva zanosit. Meni so odstranili septum (oviro v maternici), pri možu pa, da v izlivu ni nobenih semenčic. Z biopsijo so preverili ali se semenčeca sploh proizvajajo v modih. Izkazalo se je da se, samo da so zelo slabo gibljiva. Tako da mu je dr. na GK najprej svetoval, da poizkusi s tabletami, ki se jih takrat ni dobilo v Sloveniji, ampak samo v Nemčiji. Zagotovoil je da bo lahko dobil sredstva povrnjena (takrat cca 2000 dem),nakar se je kasneje izkazalo, da niti delček sredstev ne bo naša zavar.priznala. Imela sva torej drag izlet v Munchen. Te tablete naj bi morda omogočile, da se kvaliteta semenčic izboljša. Zgodilo se ni nič, razen nekaj negativnih stranskih učinkov. Potem sva se odločila za kratko pavzo, (rekla sva kako leto) ki pa se je, nenačrtno, zaradi bolezni v družini podaljšala na 4 leta. Želela sva it v Mb, na postopek. Moj gin. mi je omenil dr.Reša. Po e-mailu sem mu čisto na kratko povedala, kaj bi rada. Zelo hitro sem dobila odgovor naj pokličeva in se naročiva. Potem pa sploh nisva mogla dojet kako hitro se je vse odvijalo. Februar 2003 prvi pogovor z dr.Rešem. Marca postopek (kjer sva plačala samo tablete, drugače pa je bil postopek brezplačen) in postali smo noseči. Decembra 2003 pa sva dobila našo štručko. Mimogrede... Marca 2005 sva šla še 1x na IVF, katerega sva v celoti plačala cca. 350.000,00 sit. Tokrat poizkus ni uspel. Oktobra 2005 sva ponovila vajo, tokrat brezplačno (razen nekaj malenkosti) in sedaj konec junija 2006 se nam bo pridružil še en član. Pri nama velja rek: SREČE SE NE DA KUPITI Z DENARJEM. Dr.Reš je res z dušo in telesom predan svojemu delu. Ne smeš biti občutljiva, ker ne olepšuje zadev. Šla sva k njemu čisto sproščena in kar verjela sva, da bo vse ok. In res.... Tako da ti tudi jaz svetujem, pojdi k njemu, prepusti se mu, ne obremenjuj se z ničemer. Morda tudi pri tebi iz nemogočega naredi mogoče. Tudi moja sodelavka je bila 2x pri njem na postopku. Prvič je plačala - ni uspelo, drugič ni plačala in sedaj pričakuje prvo malo štručko v oktobru 2006.
|