|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obiskala me je patronažna pri 5 mesecih in pr...
14.3.2006 11:11:52   
thunder
Včeraj me je obiskala patronažna z namenom, da mi predstavi »UVAJANJE GOSTE HRANE.«
Odločila sem se, da ta najnovejša dognanja, kaj in kdaj uvajati, delim z vami:

6 mesecev (lahko tudi že od 5 meseca):

Mleko
1-krat zelenjavna kaša
Zvečer lahko kot mlečni obrok ponudimo rižolino, mlečni riž
čaj
AD3 kapljice
Fluonatril tabletke
     7 mesecev:

Mleko
    1-krat zelenjavna kaša
    1-krat sadna kaša
    AD3 kapljice
    Fluonatril tabletke
       8 mesecev:

Mleko
      1-krat zelenjavna kaša
      1-krat sadna kaša

KOSILO:

mesno zelenjavna juha
      3/teden 1/4 trdo kuhan rumenjak
      riž
      ruza
      krompir
      ovseni kosmiči (NE PŠENIČNE MOKE)

dovoljena je uporaba:

sončničnega
            olivnega
            repičnega olja

od mesa se priporoča:

pusto belo meso: puran, piščanec, teletina, mlada govedina, ovčetina

čaj
                          AD3 kapljice
                          Fluonatril tabletke
                            9 mesecev:

Otrok ima 5 – 6 obrokov.

V prehrano se dodajo:

Jogurt (navaden)
                            Skuta
                            Ter drugi mlečni izdelki razen mleka
                               V prvem letu NE ponujamo:

Svinjina
                              Ribe
                              Beljak
                              Med
                              Lešniki, orehi, arašidi…
                              GLUTEN (pšenica)
                                Evo, to je povzetek, zdaj pa me zanimajo malo vaša mnenja.

Mene osebno je malo začudilo, da se glutena ne daje do enega leta. Torej nič kruha, čokolinota…
                                OK, če je otrok alergičen že, ampak…user posted image jaz se tega verjetno ne bom držala.

< Sporočilo je popravil thunder -- 14.3.2006 11:23:59 >
                                Neposredna povezava do sporočila: 1
                                   RE: Obiskala me je patronaţna pri 5 mesecih i...
                                14.3.2006 11:13:43   
                                thunder
                                Kaj zdaj stemi Č Š ž -ji?! Zgleda da je nastal nek pobrk. mlečni rituser posted image user posted image user posted image .

Grem takoj u korekturo!!!!

< Sporočilo je popravil thunder -- 14.3.2006 11:25:48 >

(odgovor članu thunder)
                                Neposredna povezava do sporočila: 2
                                14.3.2006 11:21:44   
                                CatJa
                                V prvem letu NE ponujamo:

Svinjina
                                Ribe
                                Beljak
                                Med
                                Lešniki, orehi, arašidi…
                                GLUTEN (pšenica)

Od tega sem mu po osmem mesecu ponudila le gluten oz. izdelke iz glutena. Ostalega ne. Mesa do enega leta niti povohat ni hotel, najraje pa je jedel mlečne izdelke, sadje, zelenjavo malo manj, riž, testenine, razne juhice.

Niso časi slabi, temveč človek.
                                John BEAUMONT

(odgovor članu thunder)
                                Neposredna povezava do sporočila: 3
                                   RE: Obiskala me je patronažna pri 5 mesecih i...
                                14.3.2006 11:23:52   
                                Marogica
                                Kar se glutena tiče, je zadnjič ena mamica pisala (otrok je alergičen), da so ji povedali, da to ni vprašanje hrane in mesecev, ker tisti otrok, ki je alergičen, bo itak imel probleme, pa če mu daš pri 6 mes ali po 1. letu, tisti, ki pa niso, je pa prav vseeno, če jedo gluten že prej. V glavnem, otroci z alergijami to nosijo "v sebi" in tega ne moreš preprečiti, razlika je samo, da se pač kasneje pojavi oz. z dajanjem glutena.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
                                R. Tagore

(odgovor članu thunder)
                                Neposredna povezava do sporočila: 4
                                14.3.2006 11:25:12   
                                taška30
                                Ja, no, naša je povedala nekaj podobnega. Meso po 8.mesecu in tega sem se držala. Le z jogurti in skutami sem začela prej kot pri 9.mesecih - pri 7-ih.
                                Riž, krompir sem dala pred 8. mesecem, ker se mi zdita ful nedolžna, še nisem slišala da b kdo imel alergijo na krompir.user posted image
                                Gluten NE do enega leta mi je rekel pediater (ne upoštevam). Rekel je tudi, da so ovseni kosmiči za konje.user posted image  (ne upoštevam).

Za flourove tabletke sem se pa jaz odločila za kompromis. Po 9.mesecu sem ji začela dajati 1-2 na teden, zmešam med nemlečno kosilo, itak ne poje vsega. Torej nekaj fluora dobi, pretiravamo pa ne.

(odgovor članu thunder)
                                Neposredna povezava do sporočila: 5
                                14.3.2006 11:26:17   
                                Marogica
                                Ah ja, kar se pa mesa tiče, sem mu začela s ponujanjem po ca. 7 mesecu in je jedel, vendar zelo malo(nekaj koščkov), kakor je še sedaj (14. mes), ribo sem mu dala belo in je pojedel cel filet, poleg pa krompirjeva solata

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
                                R. Tagore

(odgovor članu Marogica)
                                Neposredna povezava do sporočila: 6
                                14.3.2006 11:32:07   
                                Magi*
                                hehe, a na jedilnik sodijo fluorove tabletke?;)

jaz sem se držala za gluten do 6. meseca (do takrat naj bi bil prebavni trakt že razvit), jogurt in skute sem tudi menda že prej ponudila... mleko malo pred enim letom, saj je šla tamala v varstvo, kjer seveda ni drugega kot kravje mleko. v glavnem pa pupa itak pred enim letom ni skoraj nič hotela jesti, zato pa zdaj zmaže vse, kar vidi (od zelenjave, mesa do sadja).

kar se tiče fluorovih tabletk, mi grejo pa pediatri in stomatologi na živce, ker se ne morejo zediniti, ali koristijo ali škodijo. grrrrrrrrrrrrrr. v LJ regiji otrokom zgleda koristijo, drugod bolj škodijouser posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu thunder)
                                Neposredna povezava do sporočila: 7
                                14.3.2006 11:40:22   
                                Seven*
                                Jaz se z vsem strinjam, le z glutenom bom zacela pri priblizno 8 mesecih. Je pa res, da smo od te blesave psenice ful prevec odvisni. Koneckoncev so OH tudi drugje. Kitajcem nic ne manjka, ker skoz samo riz jedo. Celo med bolj zdravimi so.. Jaz sem zadnjic kupila Alnaturino proseno kaso, ki je zdrobljena, tako da se v hipu nakuha in razkuha. Bom zmesala med sadje..

Pa ce sem ful odkrita, res ne vem zakaj pri hudicu prakticno vso otrosko hrano delajo z glutenom. A je pomanjkanje domislije svetovna problematika? Pa se dobro ve, da je psenica ena izmed bolj revnih zitaric, zato se tudi vsebolj uveljavlja pira, ki ima vsaj nekaj v sebi..

Gospa sem.

(odgovor članu thunder)
                                Neposredna povezava do sporočila: 8
                                14.3.2006 11:41:28   
                                Seven*
                                Aja. Pa fluoronatril tabletk mi ni svetoval niti pediater, niti zobozdravnik. Niti pri enem, niti pri drugem otroku. Pa itak jih v vsakem primeru nebi dajala..

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
                                Neposredna povezava do sporočila: 9
                                14.3.2006 11:55:47   
                                CatJa
                                Nam jih je pa pediatrinja dala, pa jih Janu ne dajem.

John BEAUMONT

(odgovor članu Seven*)
                                Neposredna povezava do sporočila: 10
                                14.3.2006 13:03:57   
                                Grascakinja
                                Tudi pira je pšenica. Sicer starodavna in gensko nemodificirana in podobno, ampak pšenica je pa vendarle.

(odgovor članu CatJa)
                                Neposredna povezava do sporočila: 11
                                14.3.2006 14:11:45   
                                mojcadamijan
                                Mene pa zanima zakaj so navodila patronažnih tako različna-nam je bilo rečeno, da zalnemo z glutenom po 6. mesecih, pa nobenih tabletk ni bilo omenjenih-jaz se ravnam kar po občutku pa nekako gre

(odgovor članu thunder)
                                Neposredna povezava do sporočila: 12
                                14.3.2006 15:09:50   
                                Meceno
                                Glede Fluonatrila... ga ji jaz dajem zvečer in tako piše tudi v navodilih in nevem kje in kdo vam je rekel da se po fluonatril tabletah ne sme piti mleka, to je flor in ne železo. ( to so spet neke stare modrostiuser posted image  )
                                A ko si ve umivate zobe v karetih je fluor, potem nebote pile mleka ( koliko ur ne po umivanju ? )
                                Enkrat sem glede fluora ( pa sem že takrat dobila sive lase )  brala tu gor da zobje temni ratajo če potem pije otrok mleko,...HALOO user posted image
                                Če bi bilo to res nebi zobozdravniki malim nikoli premazali zob s tem,(poseben postopek pa se ga sedaj ne spomnim,... v glavnem,glavna učinkovina je fluor ) ker hudiča,...kaj pa če mu mama pol ponudi mleko zunaj in bo imel otrok črne zobke .

Sem mogla napisat... ker me to pač že nekaj časa moti tu na RR

Jaz ji dam tabletko direktno v usta in jo lepo poliže potem pa še malo vode dobi da poplakne in gremo spat
                                Se opravičuje avtorju, ker sem zašla iz teme user posted image

Hvala

< Sporočilo je popravil Meceno -- 14.3.2006 15:15:03 >

(odgovor članu mojcadamijan)
                                Neposredna povezava do sporočila: 13
                                14.3.2006 15:39:31   
                                lelaval
                                Mene pa ni obiskala, da bi mi dala navodila za uvajanje goste hrane. A misli, da, če imam 3. otroka, že vse vem? Zame je  isto, kot, da em prvič mamica. Čakaj, ti ...ti že pokažem user posted image

Glede fluorovih tabletk pa - jaz jih dajem. Sem tudi starejšima dajala in hčera ima pri 9 letih vse cele lepe bele zobke, sin pa 1 plombico pri 7,5 letih. Menim, da jih niso predpisali kar tako, pač pa z namenom v dobro otroka.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Meceno)
                                Neposredna povezava do sporočila: 14
                                14.3.2006 16:06:53   
                                thunder
                                Meceno glede Fluonatrila je pa tako. Zobje definitivno NE bodo črni, se strinjam, da si je to spet nekdo namislil, je pa res da se ne sme piti mleko čez, ker se fluor veže na mleko in s tem izničiš njegovo delovanje oz. je vnos v telo bil brezpredmeten. Tako tudi svetujejo v BELUPU (proizvajalec Fluonatrila) - mislim da je celo v navodilih navedeno pri predoziranju: če otrok slučajno zaužijo veliko količino teh tablet mu je treba dati piti veliko mleka.

< Sporočilo je popravil thunder -- 14.3.2006 16:08:41 >

(odgovor članu Meceno)
                                Neposredna povezava do sporočila: 15
                                14.3.2006 21:35:23   
                                teta beta
                                Tudi pri meni je bila danes patronažna in mi je pa povedala tole:

med 6. in 8. mesecem sadje in zelenjava, lahko tudi koruzni zdrob, skuhan na adaptiranem mleku ali na vodi, riževi kosmiči, riž, jagode ne do 1. leta

po 8. mesecu meso mladih živali - piščanec, teletina, zajček, lahko tudi kuhana riba

vse mlečne izdelke po 1. letu

stročnice po 1. letu (zaradi napenjanja, ne alergij)

tdro kuhan rumenjak po 1. letu, 2x na teden, beljak po 2. letu, posledično tudi jedi, ki vsebujejo cela jajca

pšenica - gluten- po enem letu

To bi naj bila najnovejša navodila, mi je pa sama rekla, naj se ravnam po občutku. Glavnih smernic naj se poskušam držat, predvsem pa naj ne dajem jedi s konzervansi (npr. salame, pašette, hrenovke, argo juhe, vegete itd.)

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu thunder)
                                Neposredna povezava do sporočila: 16
                                14.3.2006 22:32:38   
                                KODA
                                Kako lepo za vas skrbijo patronaže.Pri nas je bila 2x po porodu,pa še to na hitro.Potem pa ne duha ne sluha več o njej.user posted image

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu teta beta)
                                Neposredna povezava do sporočila: 17
                                14.3.2006 22:36:34   
                                taška30
                                IZVIRNO SPOROČILO: thunder
                                ker se fluor veže na mleko in s tem izničiš njegovo delovanje oz. je vnos v telo bil brezpredmeten.

Točno to je meni zobozdravnica rekla mesec nazaj, fluor se s kalcijem veže v kompleks (težko topno sol), naj jih nujno dajem v nemlečne obroke, ker drugače nima smisla - kot da nisem dala.

V navodilih pa piše tole (kopiram):
                                Ob sočasnem jemanju kalcijevih pripravkov in Fluonatrila lahko nastanejo težko
                                topne soli kalcijevih in fluoridnih ionov. Tako naj iz navedenih razlogov preteče vsaj
                                ena do dve uri med zaužitjem zgoraj omenjenih vrst pripravkov.

in tole:
                                Dolgotrajno čezmerno jemanje Fluonatrila v obdobju razvoja zob lahko pri otrocih
                                povzroči fluorozo (bele, rjave ali črne pege na zobeh)

Nobenih starih modrosti ni, Meceno, user posted image vse je v navodilih lepo razloženo.

Lp

.

(odgovor članu thunder)
                                Neposredna povezava do sporočila: 18
                                14.3.2006 23:43:13   
                                Avri
                                Tudi nam je patronažna podobno povedala. Jaz mu glutenskih jedi še ne dajem, sem zadnjič glih zanimiv članek v Delu brala, da lahko povzroča vnetja. Pa saj ni potrebe, krompir, koruza, ajda, proso, riž, okusne in brezglutenske. Izbira je velika. Za mlečne kašice uporabljam gris iz koruzne moke (riževe nam ne dišijo user posted image ) ali pa, in tega ima naš user posted image  najraje, proseno kašo od Alnature. Saj mislim, da je ena že omenila. Tudi Alnaturini proseni kosmiči so zelo fajn za kakšne muslije in juhe. Jajc oz. rumenjaka ne maramo, pusto belo meso pa papcamo 1 x na teden v kakšni rižoti. Naredim mu tudi testenine, saj imajo tudi take breglutenske iz koruzne moke. Veliko surovega sadja (predvsem domačega) ter zelenjave. Občasno tudi suho sadje (slive in marelice) za dodatne vitaminčke. Ampak jih samo namočim za cca 12 ur, če se skuhajo, adijo železo. 

Nekateri bodo seveda mnenja, da kompliciram, ampak hrana dokazano vpliva na razvoj organizma. Bolje preventiva kot kurativa. Oblikuješ mu tudi nek odnos do hrane. Saj občasno kaj iz "negativne liste" ne škodi ampak se tudi sama držim tega, ker sem si tako pozdravila marsikatero težavico.

(odgovor članu taška30)
                                Neposredna povezava do sporočila: 19
                                15.3.2006 0:22:25   
                                taška30
                                IZVIRNO SPOROČILO: Avri
                                Občasno tudi suho sadje (slive in marelice) za dodatne vitaminčke. Ampak jih samo namočim za cca 12 ur, če se skuhajo, adijo železo. 

user posted image Železo sigurno ne gre adijo, ker potemtakem bi bilo čisto brezveze jesti meso (kuhano, pečeno) in jajca, zaradi železa. Železo ne razpada pri višji temperaturi.
                                Grejo pa vitaminčki adijo, to je pa res. Saj najbrž si to mislila, ne?

(odgovor članu Avri)
                                Neposredna povezava do sporočila: 20
                                15.3.2006 9:14:04   
                                nejča
                                Mene je zmotilo to, da pravi da ji daj ovsene kosmiče, pšenične moke pa ne zaradi glutena. Pa saj je gluten tudi v ovsu !!!
                                Drugače se pa da čisto dobro preživeti brez glutena, saj imamo polno nadomestnih škrobnih živil, poleg riža, koruze, prosa, ajde, krompirja poznamo tudi rožiče, tapioko, manioko, amarant..., ki se dobijo tudi pri nas. Pri celiakaših si lahko pogledamo, kaj vse se da skuhat in čist normalno živet.
                                Fluorove tabletke je pediater že meni predpisal, ko sem dojila??? Ne vem če sem jih pojedla deset pa sploh nimam slabih zob. Mojemu user posted image pa jih ne dam, sej bo že dosti fluora pojedel, ko bo zobna pasta aktualna pa še vodo tudi flourirajo.

(odgovor članu taška30)
                                Neposredna povezava do sporočila: 21
                                15.3.2006 11:35:55   
                                2ursae
                                punce, res ste zlate, da nasvete patronažne delite z nami. Pri nas je bila namreč le po porodu in to je bil konec. Bom naslednjič v našem ZD vprašala, kaj je s tem, glih tolk, da mal zatežim user posted image . Izgleda, da so mal preveč na komot.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu nejča)
                                Neposredna povezava do sporočila: 22
                                15.3.2006 11:42:52   
                                CatJa
                                Mogoče pa še pride. K nam je prišla pri osmih mesecih, ko njenih nasvetov že dolgo nisem več potrebovala user posted image

John BEAUMONT

(odgovor članu 2ursae)
                                Neposredna povezava do sporočila: 23
                                15.3.2006 14:32:08   
                                Avri
                                Ups, ja hvala taška30. Je bla že malo pozna ura. Pa še omenila sem vitaminčke prej pol pa se je to železo od nekod prikradlo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taška30)
                                Neposredna povezava do sporočila: 24
                                15.3.2006 14:36:59   
                                Avri
                                Aj, pa res so čudne te patronažne, k nam je prišlana začetku ful, potem malo po 6. mesecu kako uvajati, pol pa je rekla, da se oglasi še malo pred 1. rojstnim dnevom, da vidi kako smo in kako naprej. user posted image

Res čudno, pa saj to bi moralo ja biti za vse enako. Pa če maš doma enega ali več otrok. Meni je še takrat rekla, da se skoz spreminja kaj morajo svetovati, tko da mi bo morda pri drugem čist druge pridige dajala.

Zgleda, da je odvisno kolko se ji da al kaj. Al kolko jih majo na razpolago al kaj. Čudno, res čudno. user posted image

(odgovor članu Avri)
                                Neposredna povezava do sporočila: 25
                                Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
                                Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
                                Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
                                Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
                                Dojenček ponoči ne spi
                                Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
                                пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?