bobek05
|
Tega enostavno ne razumem! Zdaj uvajamo gosto hrano že več kot 2 meseca in sadje JA (vse, le sezonskega še nisva sprobala kot npr. lubenice, melone.. tega umetnega sranja, ki se da dobit mu ne nameravam dajat..), zelenjava NITI POD RAZNO... Ne vem več kaj naj Smo probali mešat sadje+zelenjava, da mu malo prikrije okus (npr. korenček + jabolko, ali mešana zelenjava + breskev itd. in bilo je dobro, ker sem tudi sama probala) - pa sem komaj nekaj žličk v njega stlačila , potem smo sprobali tudi ruleto (2 žlici sadja - 1 žlica zelenjave - 2 žlici sadja...) - še huje! Kakor hitro je ugotovil, da je zelenjava, je ves spljuval, pa zraven dela take grimase kot da bo vsak moment bruhal... vse sva že sprobala - Hippove kašice, Frutekove kašice, Alete kašice, doma skuhano zelenjavo... NIČ! Zapre usta in konec... Lahko se na trepalnice postavim, on ne bo jedel! Potem pa se čez pol ure dere, ker hoče jest (mleko seveda!).. Sva že tako daleč šla, da sva mu včasih dala 2 sadna obroka - s tem, da mešam sadje kot npr. danes (pri drugem sem mu dala zraven breskve in banane še zdrobjen keks in je VSE pojedel, še repete je zahteval, pred tem pa sva mu ponujala mešano zelenjavo s puranjim mesekom, pa sva upala zaman... Kaj še lahko naredim? Skrbi me, ker vem, da otrok potrebuje določene vitamine, ki jih dobi z zelenjavo.. Pa tudi mesa se brani in brala sem, da otrok okrog 6.m porabi vso zalogo železa, ki ga je prinesel na svet in zdaj če ne bo papal mesa Mož mu je zadnjič skuhal tak čudovito dobro piščančjo juhico (celega pišeka je notri dal in kuhal ure!) s korenčkom in drugo zelenjavo, potem pa mu korenček in mesek spasiral, pa malo juhice zraven (FANTASTIČNO! še jaz sem si vse prste obliznila) in naš Anej??? Ven je spljuval - po meni... Mi je šla para ven in skoraj sem se razjokala... Saj človek ne ve več kaj naj...
|