SaaS
|
Tudi moj je zelo polival, pravzaprav bruhal. Tudi mene je takrat zelo skrbelo, ampak ni to nič tako hudega in nenavadnega. Veliko otrok poliva. Če otrok napreduje v teži, se normalno dobre počuti, potem ni panike. Moj je bruhal med dojenjem, takoj po dojenju med podiranjem kupčkov, še eno ali dve ure po dpjenju je bruhnil vsake toliko, ves čas. Pediatrinja naju je poslala na pregled na pediatrično v Ljubljano, ampak saj niso imeli kaj. Rekli so mi, da ima gastroezofagealni refluks. Svetovali so mi, naj ležišče dvignem - nagnem za 30°. Čez dan je ležal tako, ponoči pa malo manj nagnjeno, ker je drugače lezel dol, pa še to sem mu morala nekaj zataknit pod ritko, da ni bil takoj dol. Podiranje kupčkov in spet podiranje kupčkov.. Midva sva se potem nekaj časa dojila, podrla kupček, se spet dojila, podrla kupček, šla na drugo dojko, se dojila podrla kupček, se spet dojila in še za konec kakšen kupček. In po dojenju so mi svetovali naj ga še pol ure držim v pokončnem položaju. Moram reči, da sem bila pri tem kar vztrajna in sem ga res držala na rami, saj ponavadi je itak takoj zaspal. Kaj veliko drugega se pa ne da naredit. Če mu dodajaš adaptirano mleko, pa obstaja posebno mleko za dojenčke s povečanim polivanjem (z oznako AR). Midva sva potem uporabljala Novalac AR. Polivanje oz. bruhanje pa mine najkasneje nekje pri 8-9 mesecih. Moj je nehal malo pred 8m. Vem, da se ti zdele zdi cela večnost.., ampak brez panike, saj se navadiš, malo več cunjic in pleničk opereš.. Mi smo si kar slinčke omislili. Če pa bruha v loku pa povej patronažni oziroma pediatrinji. To je lahko večji problem. Ampak to v loku se misli res lok. Moj brat je bruhal v loku in to baje nese en meter stran.. Tako, da ne takoj bit preplašena, ampak vseeno povej patronažni, da ti svetuje, a h zdravniku ali ne. Pa glavo pokonci! Saj zato pride patronažna, da pomaga in svetuje. Verjetno jo pa lahko tudi pokličeš, če imaš kakšno vprašanje. Vsaj jaz sem jo, če me je kaj skrbelo.
|