|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NOČNO DOJENJE NA DVE URI
10.11.2005 11:51:07   
Rubin.
Zadnji teden se je moja trimesečna sončica začela ponoči zbujati na dve uri ( dojim: 11.30, 1:30, 3:30, 5:30, 7:30, ko se končno vstaneva). Prej se je dojila ob pol treh in pol šestih, sedaj pa to. Jaz sem podnevi kot zombi, saj poskušam malo nadoknaditi podnevi ampak to ni to? Ali ima katera podobno težavo in kako se z njo spopada in ali bo minilo samo od sebe, ker dolgo več ne bom zmogla tega tempa. Je pa še en problem, da nimava dude in je z njo ne morem pomiriti. Zbuja pa se zaradi napenjanja, saj potem ali kaka ali pa spušča vetrove, čez dan tega problema nimava. Kdaj se ji bo prebava toliko prilagodila, da se revica ne bo rabla napenjat kot user posted image . Sej se mi ubogi otrok smili.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NOČNO DOJENJE NA DVE URI
10.11.2005 12:28:28   
kalbo
Pri nas je bilo podobno, pa ne vem, ali pri dveh ali treh mesecih. Z ženo sva bila zaskrbljena, ker je mali čisto izsušil joške. Poklicala sva na neko pomoč pri dojenju, pa je prijazna gospa razložila, da je po vsej verjetnosti to preskok rasti, in traja nekaj dni, da se prsi prilagodijo novim potrebam, in res je bilo tako.
Lahko je pa tudi to, da imaš premalo mleka, pa bo potrebno dodajenje. Pišem ti to, kar sva izvedela midva, lahko se pa motim. Poizkusi se obrniti na strokovno pomoč.
No sem ženo poklical, pa mi je dala par telefonskih od Leche League Slovenija, kamor sva midva poklicala. Pomagala nama je pa Mateja (01/5124-574), lahko pokličeš pa še Špelco (02/2512-411) ali pa Ireno ( 04/5108-001). Jih je še nekaj, pa sva si samo te tri zapisala.

LP Kalbo

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NOČNO DOJENJE NA DVE URI
10.11.2005 13:01:56   
Anonimen
Moj mali je imel pri treh mesecih isto finto in od takrat naprej ga imam pri sebi ponoči na uro in pol!!! Sem tudi pomislila, da nima dovolj mleka (čeprav to bolj zato, ker so mi drugi to govorili, jaz sem vedela, da to ni to), in sem mu poskusila tudi dodati flaško. Ni hotel...
Zdaj vem, da se moj mali pač carta. Prav tako kot tvoj - nima dude, nima flaške, zato ostane samo dojenje, da ga potolažim. Sem se pa že skoraj navadila na ta ritem in mi cartanje z njim tudi ponoči ni odveč. Saj bo minilo, še noben ni na dojki ostal do polnoletnosti user posted image

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NOČNO DOJENJE NA DVE URI
10.11.2005 13:54:12   
tajica
Tudi midva imava isti problem in sem se3 že navadila! Včasih spi ponoči po eno uro in hoče joško, včasih spi po 2 uri, največ je pa spal po troi uri skupaj!! .tud jest sem pomislila da nimam dovolj mleka, ampak ni to to! pač je en crkljivček!!! Je težko, bo pa minilo!! Tud naš mali korenjak noče dude!

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NOČNO DOJENJE NA DVE URI
10.11.2005 17:39:38   
SashaB
Pri nas je bilo isto. Najprej smo zvečer zaspali okoli 22.00 nato pa se zbudili okoli 3.00 in 6.00, veselo papali in nato nekje okoli 9.00 vstali. Potem pa je nekje pri 3,5 mesecih prišlo obdobje ko se mi je zdelo da sem cele noči pokonci. Me je tudi skrbelo kaj je narobeuser posted image . Pa je minilo. Sedaj se zopet zbujamo enkrat ali dvkrat na noč (odvisno kdaj zaspimo zvečer in tudi koliko spimo čez dan)user posted image
A ja, takrat smo tudi nekje opustili dudo, sedaj je sploh več noče in ga niti ne silimo.

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: NOČNO DOJENJE NA DVE URI
10.11.2005 19:49:45   
urbancek
Očitno štejeva zvezde ob istih urah, včasih (zelo redko), kak obrok preskoči, drugače pa sva kar na 2 uri, pa to samo ponoči, čez dan mi spi tudi po 3-4 ure.

Lp

(odgovor članu SashaB)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NOČNO DOJENJE NA DVE URI
10.11.2005 20:04:16   
pika_b
Ja kaj pa je zdaj to? A Lara ne ve, da tudi mami ponoči rada spi user posted image user posted image user posted image
No pri nas se že dva dni pogosteje zbujamo in težje zaspimo. Danes je šlo spet po ritualu, ampak prejšnja dva dni, katastrofa.

Ja to je baje poskok v rasti in rabi telo več energije.  Mi še tega nismo imeli ponoči, ampak čez dan pa je dojenje vse pogostejše. Komaj zdrži dve uri in pol, smo že skoraj na dveh urah presledka med dojenji.

Lepo se imej pika_b


(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: NOČNO DOJENJE NA DVE URI
11.11.2005 20:40:03   
bobek05
Meni se tudi zdi, da se Anej še zdaj ni navadil na to, da smo premaknili uro user posted image No, tako hudih težav nimamo, je pa drek, ko se človek razvadi in je treba (skoraj) ponoči spet vstajat... Drugače pa ponoči še vedno spi po 9-11 ur (kar je fenomenalno če primerjam s tabo), le malo me jezi, ker hodi spat že ob 18.30 ali 19h (prej ob 20h ali 20.30) in spi do 4h ali 5h (redko 6h - prej do 7h)... No ja, pa to še res nič ni glede na to kakšne težave imaš ti... Se mi kar smiliš user posted image Saj bo bolje user posted image  

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: NOČNO DOJENJE NA DVE URI
12.11.2005 23:11:23   
Alina_alin
Tudi pri nas je bilo tako - bujenje na 2 uri - od začetka - do štirih mesecev. Potem sem bila že tako utrujena, da sem itak zmerom zaspala, ko sem jo vzela k sebi na zizo. Za uro ali dve, včasih še pozneje sem se zbudila, ob prižgani mali lučki in še vedno je bila na zizi. Sem mislila, ok - da se je najedla, pa ko sem jo hotela dat v posteljco, in ji vzela zizo, spet jok. in potem to ponavljanje do jutra. v glavnem, meni se je zdelo da se hoče cartat, saj je bila skozi na zizi. pa še ziher nisem bila, ali ni lačna. sedaj je v svoji sobi in zvečer ji dam flaško (po dojenju) in spimo dosti boljše.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: NOČNO DOJENJE NA DVE URI
13.11.2005 11:56:18   
rayy
pri nas je isto stanje, od začetka se je zbudil 2x, sedaj na 2 uri. Sem dobila nasvet od pediatra in tako delajo tudi v bolnici, da nočnega hranjenja ni, če niso dojeni. Zadnja flaška ob 22.00, potem pa ob 6.00 naslednja. Pri dojenih pa je fajn, če se navadi kak obrok izpustit. Če se zbudi in joče mu je treba dati dudo, drugače pa čim daljše obdobje ponoči brez hrane. Jaz sedaj 2 dni preizkušam zadnič dojim ob 00.00, takrat grem spat in potem ob 04.00, tako da me zbudi 1x, ob 7-7,30 pa ustaneva. Bom poročala, če se bo obneslo. Menda traja nekaj dni. Ko se zbudi joka in ko mu dam nekajkrat dudo, zaspi. Me je zastrašilo nekaj mamic, ki so tako dojile ponoči - kadar je pač mali hotel, in se jim še pri 3 letih zbujajo 2-3x na noč. Ker to potem postane navada, saj veste, ko si nastavite budilko zjutraj za v službo in ko pride dopust, se zbudiš brez budilke ob isti uri. Ker tudi moj podnevi spi po 4 ali celo 5 ur skupaj, pomeni, da lačen verjetno ponoči tako zelo ni. Sem mu dala tudi že flaško mojega mleka 1 uro po dojenju, in ni bilo nič boljše, tudi sit se zbudi.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: NOČNO DOJENJE NA DVE URI
23.11.2005 20:33:43   
tincci
Pri koliko starem otroku pa si začela izpuščat nočni obrok? Pa je delovalo to z dudo??

(odgovor članu rayy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: NOČNO DOJENJE NA DVE URI
23.11.2005 21:23:25   
Anonimen
Mi smo začeli izpuščat nočni obrok okoli 3-4 meseca (sem ga zamenjala z dudo), ampak je delovalo samo kakšen teden ali dva, mogoče tri...zdaj, pri 5ih mesecih smo pa občasno spet na dveh nočnih obrokih.

(odgovor članu tincci)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: NOČNO DOJENJE NA DVE URI
28.11.2005 14:15:11   
smrka
Otrok se zbudi ponoči dokler pije samo mleko po flaški ali po cizi, ali ker je lačen ali ker ga napenja. Če otroka nenapenja in se zbudi pa mu date dudo da ga zamotite in pozabi na lakoto ter zaspi mislim da je NEUMNO RAVNANJE. Moja se pri 4 mescih zbudi 1x ali 2x... največkrat samo enkrat - včasih jo napenja ampak kljub napenjanju mi spije 180 ml mleka!!!!!! LAČNA JE. Torej, kaj mislite a naj jo zamotim z dudo pa da zaspi nazaj lačna??? Za enkrat ji nedajem še goste hrane, zato smatram da se mora otrok zbujat ponoči saj se nemore najesti samo od mleka. Ene majo pač srečo da se otroc nezbujajo, večina nas pa je takih ki vemo kaj pomeni nočno vstajanje.
smrka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: NOČNO DOJENJE NA DVE URI
1.12.2005 13:44:12   
zoya24
Capy pri meni je bilo enako. Žiga se je malo preden je postal trimesečnik dojil samo še enkrat ponoči ali največkrat dvakrat. Pri treh mesecih sem pa začelo dojiti na dve uri ponoč. Ok sem si rekla, preskok v rasti, pa dajmo in smo skoraj tri tedne (preskok v rasti, oziroma to da se dojike navadijo na večje povpraševanje naj bi trajala par dni ne pa tri tedne!). Nato sem se pa tri dni nazaj odločla, da temu naredim konec. Stari bomo naslednji teden štiri mesece. Mali hodi spat ob osmih, pred preskokom v rasti smo se dojilo okoli 4.00, tako, da sem sklenila, da ga ne podojim pred četrto, razen če bo res kriza. Prvo noč smo se zbujali  na uro in pol, vsega  skupaj (celo noč) se je mogoče jokal 10 minut, za vsakič ko se je zbudi, se je jokal 2-3 minute, potem pa je zaspal nazaj. Podojila sem ga nato on 4.30. Drugi dan smo se zbudili samo še enkrat in sicer ob enih, je malo pojokcal in zaspal. Danes smo spali od 8.00 do 4.15, se seveda podojili in spali še naprej do 7.30.

Moj nasvet, počakaj nekaj dni, ali celo kakšen teden, da se dojke prilagodijo na povpraševanje, če pa se pri štirih mesecih ne neha dojenje na dve uri, pač presekaj (če ti je do tega). Sploh je fino, če imaš kaj za potolažit, mi imamo dudo.

lp, Zoya



(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: NOČNO DOJENJE NA DVE URI
1.12.2005 21:22:57   
Rubin.
Hvala vam za nasvete. Moja sončica je očitno veliki jedec in bo to kar ostalauser posted image . Sedaj jeva okoli 11h pa okoli 2h pa okoli 5h, pa ne vedno včasih tudi ob pol dveh pa se zbudi ob pol štirih, ker jo napenja, saj po dojenju kaka, včasih kaka ob petih, različno. Ne vem kdaj bova prišli na neki urnik (druge že imajo urnike), jaz pa takoj ko mislim, jeah sedaj bomo pa spali ob sedmih, ker fino zaspi že par noči zapored, naslednjič zaspi komaj ob devetih. Vem, da je user posted image , ker nimamo dude, ampak kaj hočem, če pa jo vztrajno zavrača, sprejme vse od mojega prsta do Pujeve rokice, pri dudi se pa hoče zadaviti. Pa sem že obupala, pa še čudno mi deluje z njo. Vem pa eno, če naju bo sreča obiskala še enkrat, takoj ko pride ven dobi dudo, hahahaha.
Sedaj poskušam z rituali pred spanjem, da bi jo odvadila, da zaspi na dojki, pa mi ne uspeva najbolje. Tiste uboge očke me tako žalostno gledajo, ko ji jo vzamem, usteca pa tako hlastajo za njo, da nimam srca, da ji je ne dam. Tolažim se, da še nobeden ni bil na dojki do polnoletnosti, pa menda ja tudi naša ne bo.
Čao bao.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?