|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenček se skoz zbuja
29.7.2008 21:41:20   
Naja31
Verjetno res ni druge rešitve, kot da čakam da to mine, ampak mogoče ima še kakšna podobne težave in mi bo lažje user posted image .

Moj mlajši sin je star 3 mesece in 3 tedne. Že od rojstva ponoči spi(mo) bolj slabo. Več kot 3 ure mu v kosu ni uspelo potegniti, pa še to je zelo, zelo redko. Če spi 2 uri sem srečna. No, po dojenju vsaj takoj nazaj zaspi, kar je že velik bolje kot prvi mesec ko je bil ponoči buden po 2, 3 ure.
Problem je bolj  v tem, da zvečer traja celo večnost, da končno zaspi. Npr. danes zvečer se je ob 19.30h podojil in takoj zaspal, samo potem se je prvič predramil ob 20.10h, pa potem spet ob 20.40h in zdaj spi.
Ko se predrami ga moram ali dvigniti in na rokah uspavati nazaj (temu se izogibam ker sem zevečr že čisto crknjena) ali pa se nazaj "prisesa", malo povleče in že spi. Dude noče. In tako je vsak večer. Ni se še zgodilo, da bi po tistem ko prvič zaspi, tudi naprej spal. Ponavadi potem spi do polnoči, malo čez. Še najdalj spi ta prvi del noči, čim boljse bliža jutro, bolj pogosteje se zbuja.

Čez dan daljšo dopoldansko rundo spanja potegne samo v vozičku (pa še to ne spi v enem kosu, ampak se prebuja in potem nazaj zaspi zaradi rukanja vozička), potem pa še 2x ali 3x zaspi za pol urce.

Pri starejšem sinu je bila podobna zgodba. Do 15. ega meseca se j ezbujal tudi po 10x na noč, še zdaj pri več kot treh letih starosti, se zbudi vsaj 2x na noč. Očitno imajo moji otroci to v krvi user posted image .

Aja, lačen definitivno ni, da bi se za to zbujal. Zelo lepo napreduje na teži in se je do zdaj vsak mesec zredil 1 kg ali več.

No, če imate kakšno idejo ali nasvet kako naj se vsaj malo naspim, bi bila zelo vesela.

Drugače bom pa srečna že s tem, če je še kakšna so-trpinka, ker skoz samo poslušam zgodbe o dojenčkih, ki spijo celo noč. Mi bo lažje če vem, da nisem edina.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenček se skoz zbuja
29.7.2008 21:50:15   
želva
Mah, kaj pa vem kaj jim je. Mi zdaj v drugo pričakujemo in vse kar prosim je, da bi ta user posted image spal. Naša je taka, kot jo opisuješ od rojstva. Ful nemirno spi, sanja, jo moramo zbudit, pa se mal igrat in pol naprej spi.
KAj nam je pomagalo, ko je bila tako majhna...Nič pametnega, razen da sem hodila z njo spat, zaspala mi je na joški, spale sva skupaj v postelji in ko je mal zacmihala sem jo spet priklopila,Pa sva tako spale do jutra.Tako sem se še najbolj naspala. Ali pa sem si jo položila na trebuh, jaz pa sem noč prespala na hrbtu.Zgleda, da je rabila samo bližino. Potem se je pa to kar naenkrat nehalo samo od sebe in smo imeli nekaj čaa mir. Zdaj spet spi pri nama, ampak zato ker v spanju puza in pol se zaletava in zatika v svojo posteljo.

Upam, da čimprej mine.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenček se skoz zbuja
29.7.2008 21:52:43   
Naja31
Nič pametnega, razen da sem hodila z njo spat, zaspala mi je na joški, spale sva skupaj v postelji in ko je mal zacmihala sem jo spet priklopila


Saj tako tudi počnem. to je edina varijanta da jaz sploh kaj spim. Sem nekako upala, da bo v drugo drugač in da bo drugi otrok spal samo v svoji posteljici cele noči user posted image . Pa se zdaj na posteljici spet samo prah nabira.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenček se skoz zbuja
29.7.2008 21:53:13   
martita
Evo me, še ena sotrpinka, da ti bo lažje. Stari smo 9m in sanjam o petih urah spanja v kosu!user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenček se skoz zbuja
29.7.2008 22:02:18   
ursulina
hej, hej. ja, poslušamo zgodbe o dojenčkih, ki spijo celo noč, realno pa poznam samo eno familijo, ki jim to res uspeva.

moj mali bo kmalu 7 mesecev star in prve 4 mesece ponoči ni spal skupaj več kot 2 uri, podnevi pa je včasih v vozičku znal kaj potegnit. Tako da točno vem, kako zgleda hranjenje na dve uri, v prvem mesecu sva imela tri dni maraton - cel dan, tudi ponoči dojenje na eno uro in to je živa resnica... edino skupno spanje je bilo spanec na zizi ponoči v postelji...user posted image

mislim, da tja do 5. meseca itak ne moreš kaj dosti narest glede spanja, nenaspanost je zame del pojma "imeti dojenčka". Če bo pri drugem drugače, bom pač zelo vesela mamica user posted image . Zdaj se zbuja za hranjenje enkrat do dvakrat na noč, za dudo pa tudi vmes... Pa to ni nič proti prvim mesecem...

Meni je P svetovala ponoči dat dudo, tako da probaj mu priljubit dudo. Pri nas pri z. hudih krčih ni pomagalo drugo kot nošenje in duda namazana s kumininim sirupom....

Mislim, da pomaga le čas... Probaj zaposlit atija, pa čez dan kaj odspi, meni je samo to pomagalo iz hujšega. user posted image

< Sporočilo je popravil ursulina -- 29.7.2008 22:13:22 >

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenček se skoz zbuja
29.7.2008 22:22:16   
mateyka
hej, hej. ja, poslušamo zgodbe o dojenčkih, ki spijo celo noč, realno pa poznam samo eno familijo, ki jim to res uspeva.


nam je. pa sama si je uredila nočni spanec. sem bla tako vesela takrat. ahh, lepi časi.. zdaj se pa zbuja že en mesec, ker je začela puzat in se postavljat na noge in je ponoč norišnica - sama sebe zbudi in jezi, joka, stoji napol v spanju, pade, spet joka, noče ležat potem..user posted image največkrat pomaga, da jo vzamem v svojo posteljo. zgleda da je to res najbolj učinkovit recept..

(odgovor članu ursulina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenček se skoz zbuja
29.7.2008 22:30:19   
Naja31
zgleda da je to res najbolj učinkovit recept


Ja, zato je starejši sin spal pri nama še preden sem šla jaz roditi. Zdaj pa mož spi z njim, ker on noče spati sam, pa še zbuja se ponoči, jaz pa z dojenčkom kao spim.

Moja prijateljica ima dva otroka, oba spita cele noči od porodnišnice naprej. Ona sploh ne pozna neprespanih noči. To ni fer!!!!!!!!!!!user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenček se skoz zbuja
30.7.2008 0:52:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

To ni fer!!!!!!!!!!!user posted image



Res je user posted image user posted image .

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenček se skoz zbuja
30.7.2008 0:54:37   
Anonimen
Problem je bolj  v tem, da zvečer traja celo večnost, da končno zaspi.

Mi bo lažje če vem, da nisem edina.


Nasa pupa je danes zaspala ob 23 in se nekaj user posted image .




...vsaj nekaj, da se vidi, da je od mami user posted image .


(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenček se skoz zbuja
30.7.2008 9:15:15   
matic0105
še ena sotrpinka. naš 3-mesečni user posted image  spi max 2,5 ure - podnevi ali ponoči. da ne govorim o težavah pri hranjenju. 100ml jeva tudi eno uro, vmes podirava kupčke, vlačim ga po rokah, vmes mal zadrema, a ga ves čas zbujajo krči, vetrčki in kaj jaz vem, kaj še vse. tko da ko spet zaspi, je že skoraj čas za nov obrok... in smo že lačni. spi itak pri nama, da mu ponoči dam dudo in potegneva vsaj za 15min.user posted image  
3 ure skupaj sem nazadnje spala v porodnišnici, ko je bil pod lučko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dojenček se skoz zbuja
30.7.2008 10:19:53   
lexl
Sej smo vse na istem. Kaj naj rečem - zdržat je treba. Lahko pa iz lastnih izkušenj povem, ker sem imela starejšo hčerko tako, da se nekje pri dveh letih in pol vse uredi in mala (seveda če je zdrava) zdaj spi celo noč. Mam pa drug problem, ker imamo zdaj spet majhnega enoletnega fantka, da se mamica že tri leta sploh ni naspala, kaj šele, da bi spala 5 ur v kosu. Ma se tolažim, da še leto in pol in bo bolje.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dojenček se skoz zbuja
30.7.2008 12:00:06   
matic0105
2 letiuser posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu lexl)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dojenček se skoz zbuja
30.7.2008 12:46:54   
Majabo
se ena sotrpinka se javlja
prvi sin je zacel spati pri 2,5 letih
sedaj imam ponovno fantka, star je dva meseca in ponoci se ni spal dlje od dveh ur
proti jutru je pa itak skos prklopljen

,,in tudi jaz imam same take znanke, ki jim otroci spijo cele noci od porodnisnice naprej user posted image


(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dojenček se skoz zbuja
30.7.2008 12:48:52   
Talika19
Pri nas je zgodba zelo podobna, le, da je naš do 3 meseca kar lepo spal in je jedel ponoči samo 2x. Od takrat naprej pa konec.user posted image Nonstop zbujanje, tako kot praviš, ko zaspi, se čez 20 min zbudi in ga moram nazaj uspavat, pa čez pol ure, pa ččez eno uro itd. Ponoči isto cela akcija celo noč, s tem, da je bil včasih buden tudi 3h skupaj. Itak, da sem ga začela k sebi dajat, včasih ob 21h, včasih 22h, večinoma pa je enkrat do 24h bil že pri meni v postelji, če sem hotela vsaj malo se naspat. Vsa zadeva se je še poslabšala ko je začel puzat. Tako kot je Mateyka napisala, takoj ko se predrami, se usede in joka, ali pa kar v miže puza po postelji in ga moram 100x nazaj poležat.user posted image
Edino nekaj dni nazaj je spal 5h v kosu.user posted image  To se ni zgodilo že več kot pol leta. Pa malo bolje spi zadnje dni, pa ne vem v čem je fora. Nisem se nobenih posebnih prijemov lotevala. Star pa je 11 mesecev. Mogoče sem se mu začela smilit, ker sem se tako sekirala, kako bo ko bom šla v službo.user posted image user posted image Čez 14 dni namreč začnem spet delat.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dojenček se skoz zbuja
30.7.2008 12:49:45   
Viki-2
naja, pri nas je identično. Zlasti tisti večerno zbujanje.Ampak je bilo pri starejši enako , pa še danes ko je stara 5 let, ni neki spalec. Sem že čist pikasta, če ponoči kaj hamlari. Tamali pa gre zgleda veselo po njeni poti. Ah, saj bodo enkat šli na faks..do takrat bodo menda že spali.user posted image

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dojenček se skoz zbuja
30.7.2008 12:57:51   
anteja
Pozdravljene!

Joj, kako je luštn prebrat, da ime še kdo težave z neprespanostjo. Jaz imam doma skoraj štiriletnico in celo noč prespi od februarja. Prej pa se je od 3 meseca (beri: prvega cepljenja) zbujala po 10x do 15x na noč. Kaj je želela? KR NEKI!!! Vesela sem bila, da je začela spati čez noč, ker smo aprila pričakovali novega člana. In res. Najbolj sem se bala, da še ta ne bo spal. Prvi mesec sta se oba zbujala v duetu (starejša hčerka je imela ob rojstvu bratca takšno navado, da če je jokal on je stokal tudi sama, pa čeprav ponoči - pozornost). Minil je prvi mesec in hčerkica sedaj normalno spi, mali pa je tudi kar priden. Zvečer zaspi okrog 22.00 in se prebudi med 01.00 in 02.00 za hranjenje, nato zaspi nazaj in vstane zjutraj ob 05.00. To uro si je zbral pri dveh mesecih in pol in še vedno noče mal "nategnit". Je imel pa do takrat uro 03.15 - striktno. Skratka dnevi so pri nas zelo dooolgi. Aja, ponovno spanje ima okrog 08.00 za eno urco in čez dan večkrat po eno urco, ampak res eno urco in ne minute dlje ali manj. Česa pa me je najbolj strah - prvega cepljenja (jutri)!!!Križana gora- le kaj nam je tega treba.
Skratka, življenje z dvema otrokoma je krasno in zanimivo. Eden spi, drugi ne- pa iz istega "gnezda". LP, Anteja

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dojenček se skoz zbuja
30.7.2008 13:09:48   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Zdaj pa mož spi z njim, ker on noče spati sam, pa še zbuja se ponoči, jaz pa z dojenčkom kao spim.


če samo čakaš, da se bo triletni sin sam prestavil v svojo posteljo, se boš precej načakala. včasih je treba tudi vztrajati pri svojem na lep način.

za dojenčka bo pa treba še počakati, preden bo konkreten spanec.

veliko dobre volje ti želim in pridne otroke


_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dojenček se skoz zbuja
30.7.2008 13:16:20   
tabi
Naš tavečji je do 6mes. spal z enim hranjenjem ponoči pol pa 10krat na noč do 20mes.Zdej ma še kako noč ko ga razganja od sanj.Mlajša je pa stara 9mes.pa od rojstva spi celo noč od 4mes.celo 12-13ur v kosuuser posted image .Mene otroc kr šparajo ampak ponoč podnev pa lahko kr sanjam da bi se umeru vsedla k kaviuser posted image

_____________________________

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

(odgovor članu anteja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dojenček se skoz zbuja
30.7.2008 22:44:02   
Naja31
No, zdaj mi je malo lažje, ker vidim, da nisem edina. user posted image

Danes je bila ista zgodba, s tem da se je zbudil 4x preden je res zaspal. Tam nekje do polnoči, verjetno.

(odgovor članu tabi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: dojenček se skoz zbuja
30.7.2008 23:03:25   
*lenc@*
Mi bo lažje če vem, da nisem edina.


men je pa fajn, da nas bi blo čim manj takihuser posted image ki jim ne spijo




_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.


(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: dojenček se skoz zbuja
31.7.2008 7:34:17   
TinKiCa1
se mi ornk smilte..jst mam s tem zelo srečo! na začetku sva spale že celo noč s samo enim zbujanjem na noč, po enem mesecu pa spi celo noč skupi (22-05). Jst mam dva dni probleme..so pa zobki zgleda na odaru in vidm, da ni luštn, ko ne morš spat ponoč :( tud to bo minilo. upam, da bojo vaši malčki spal čimprej čimdalj ;)

user posted image

_____________________________

naša najlepša punčka Eva (12.03.2008)
in njen najlepši in najboljši ati :***

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: dojenček se skoz zbuja
31.7.2008 8:20:19   
Naja31
na začetku sva spale že celo noč s samo enim zbujanjem na noč, po enem mesecu pa spi celo noč skupi (22-05).


ti se kar hvali, ja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  full sem ti fouš.

(odgovor članu TinKiCa1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: dojenček se skoz zbuja
31.7.2008 8:50:07   
aprilčica07
Še ena taka, ki nima težav spanjem user posted image Od 23 do 5 je začel spat kmalu po dpolnjenem 2 mesecu:):) Pa tudi prej je spal 3 do 3,5 ure v kosu, pojedel in spet spal.
Zdaj je star 15 mesecev in tudi pridno spi, edino, če so na pohodu zobki se zbudi, enkrat, mogoče dvakrat ma hitro nazaj zaspiuser posted image

Je priden, kajne? (trkaaaaaaaaaaaam)user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
31.7.2008 10:55:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu aprilčica07)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: dojenček se skoz zbuja
31.7.2008 11:02:16   
anju

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

ker skoz samo poslušam zgodbe o dojenčkih, ki spijo celo noč


tele najbolj slišiš, tako kot vse, ki nam otroci ne spijo....

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




vrednost ideje
nada56

Koliko stane podjetniška ideja s smernicami in predpripravo za poslovni načrt?

manj kot 100 eur (20%)

od 100 do 250 eur (7%)

od 250 do 500 eur (20%)

več kot 500 eur (53%)


Število vseh glasov: 15

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!