modrooka
|
Pozdravljeni, nekaterim puncam sem na forumu obljubila, da bom z njimi delila svojo porodno izkušnjo, zato sedaj izkoriščam nekaj minutk tišine, da zapišem nekaj besed... Rodila sem 16 dni nazaj v kranjski porodnišnici. Porod so mi zaradi pomanjkanje plodovnice sprožili. Ob 7 sem prišla v porodnišnico, kjer so me najprej sklistirali in obrili. Ob 9.30 so mi dali umetne popadke (ves čas sem jih imela na 3 minutke, tako, da sem si lahko vmes lepo odpočila), še pred tem pa so mi namestili kanale za epiduralno analgezijo. Popadki so hitro prijeli in že kar kmalu postali močni. Ko sem bila 5 cm odprta, sem dobila epiduralno. Bilo je super. Popadkov v trebuhu nisem več čutila tako močnih, imela pa sem kar dosti opravka s pritiskom navzdol, ki je bil tudi zelo boleč in katerega mi zaradi končnega pritiskanja niso 'odvzeli'. Popadke sem lepo predihavala, babica ga. Jelovčan je bila ves čas poleg in merila ctg, da smo videli, kaj se dogaja z otročkom. Med odpiranjem me je večkrat prišel pogledat moj osebni ginekolog dr. Urh (hvala mu za lepo skrb!!! ) in tudi porodničar dr. Gregorač, ki je bil tisti dan zadolžen za porodno sobo. Tudi on je bil zelo prijazen, umirjen, spodbuden. Z možem sva bila resnično presenečena nad njihovo skrbnostjo, saj sva pred porodom o kranjski porodnišnici slišala več slabih kot dobrih stvari. Skratka, po približno dveh urah odpiranja, se je babica odločila, da je čas za porod. Takrat je prišel dr. Gregorač poleg in me prijel za levo nogo, babica pa za desno. Po treh kar bolečih 'potiskanjih' se je rodila najina druga princeska Ema. Ob porodu sem se malo raztrgala, zato me je po koncu dr. Gregorač zašil (hvala mu za mojstrsko opravljeno delo, saj so se šivi res lepo zacelili in me res niso tako zelo boleli (v primerjavi s tistimi, ki so bili posledica prvega poroda). Če povzamem samo porodno izkušnjo, je bila res krasna (kljub vsem prestanim bolečinam, ki pa so bile do 5 cm kar znosne). Kar se tiče celotne ekipe - če primerjam s prvim porodom, ko je bila celotna ekipa vsa živčna (rodila sem v prenapolnjeni Postojni) in zelo redko prisotna med samim odpiranjem - je bila kranjska ekipa od babice, anesteziologa do porodničarja fenomenalna. Rojevanje je ob takih ljudeh res lepa izkušnja in ne zgolj boleča. Po treh urah po porodu, sem bila premeščena na oddelek za porodnice, o katerem tudi nimam nobene slabe besede. Vse sestre (razen ene čiste na koncu) so bile zelo skrbne, prijazne, vedno na razpolago. Pediatrinje so KRASNE!!! Čisto vse, s katerimi sem imela opravka. Po treh dneh sva z Emo odšli domov z navodilom, da prideva po dveh dneh na kontrolo bilirubina, saj je bila mala malo zlatenična. To kontrolo smo potem še trikrat ponovili, sedaj je vredu. Na vseh teh kontrolah so z nama ravnali lepo in skrbno. Skratka, moja druga porodna izkušnja je zaradi prijaznosti in gostoljubnosti kranjske porodnišnice res lepa!!! Hvala vsem!