|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Plenice
11.3.2008 9:25:17   
arsha
Punce, oprostite moji nevednosti, ampak enih zadev v zvezi s plenicami ne razumem user posted image

V MŠ ti svetujejo nakup 20-30 tetra plenic (Tosama npr.).
Kaj dati čez njih, da ne bo vsakič vse mokro? Predvidevam da prekrivne hlačke (Racman, Štorklja)? Zakaj ne kupiti namesto tetra plenic kar racmank?

V MŠ svetujejo 5 plenic za široko povijanje. A je smiselno kupiti kar zelene racmanke, ki naj bi bile cool tudi v ta namen?

Tole za1x. Hvala vnaprej.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Plenice
11.3.2008 9:29:15   
Maleal
Jaz sem imela nekje 20 tetrovk in je bilo dovolj,pa saj pereš bolj pogosto in je.Ne razumem zakaj bi bile mokre,a ne bote uporabljali spodaj pampersk,čez pa 3 plenice za široko povijanje?

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.3.2008 9:34:45   
lelaval
Jaz sem jih imela cca 30 in je preveč. Bo 20kar dovolj - ali pa, če kupiš 10 plenic, par pa ti jih morda katera posodi.
Za široko povijanje potrebuješ 2 tetra plenici in 1 s paski za široko povit - in teh plenic pri previjanju ne rabiš zamenjat, če so suhe in čiste.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.3.2008 9:45:09   
kristinaj
najprej daš pampersko in navrh še tetra, če imaš široko povijanje....nam na srečo tega ni bilo treba tako, da sem čez pampersko dala samo tisto bombažno pleničko s trakci.... kupila sem 20 tetra in je bilo čisto dovolj...... če nimaš širokega povijanja je tudi 10 dovolj.....

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.3.2008 10:29:58   
arsha
user posted image  Se sama sebi smejim kaka amaterka sem. Zadeva je torej taka:

1. pamperska
2. čeznjo tetra plenice (količina odvisna od tega, al povijaš na široko al ne)
3. plenica s paski pri širokem previjanju

Razumem pravilno?

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.3.2008 10:31:40   
Maleal
Ja,pamperska,potem pa zmajček in 2 tetra plenici.user posted image

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.3.2008 10:33:33   
Vrtnica79
Ja, tako bo prav kot si napisala user posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.3.2008 11:23:22   
Anonimen
oj punce mam se jaz eno vprasanje glede plenic.Nam so v soli za starse rekli da ti v tistih treh dneh ko si  v bolnici  slikajo kolke in ti pol povejo a rabiš široko povijat al ne k drugač maš pa lahko kr te za enkratno.Zdej pa ne vem k jest sm jih kupila sam za tko za brisat ne za povijat. A nej jih pol vzamem tud take za vsak slučaj?

(odgovor članu Vrtnica79)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.3.2008 11:25:38   
trnuljčica
Tako kot si napisala ( za široko):
pamperska, nato zmajček( narediš iz tetra plenice), 2 tetra plenici,  nato povijalna plenica (tista z trakci).
Je pa res da ti na Mš samo malo omenijo, da nekatere dajejo pampersko spodaj. Torej one raje vidijo, da je ne. user posted image Ampak to bo tvoja odločitev. Omenile pa so da obstaja neka mrežica, ki jo daš na tetra (če nimaš pampersk), ki zadrži vsaj večino blata. Moraš pa pri klasičnem načinu sigurno več prati.

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.3.2008 11:28:04   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: majčica 24

oj punce mam se jaz eno vprasanje glede plenic.Nam so v soli za starse rekli da ti v tistih treh dneh ko si  v bolnici  slikajo kolke in ti pol povejo a rabiš široko povijat al ne k drugač maš pa lahko kr te za enkratno.

To je res, čeprav nekateri kljub 1a kolkom povijajo široko še nekaj časa. Ni ti pa treba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.3.2008 12:36:43   
Leiah
Pomoje pridejo prav tetra plenice tudi za druge stvari, kot so podlaganje pod glavico, med podiranjem kupčka in še bi se kaj našlo, tako da pomoje niso te plenice samo za povijanje, zato jih imajo nekatere malo več doma in ne samo 10 komadov! To je pa seveda samo moje mnenje!

Lp

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.3.2008 14:39:15   
anarabarbara
Imaš 2 (oz. 3) načine povijanja:

1. pamperska-2 tetra plenici-(zmajček)-povijalna plenica s paski
2. podloga za previjanje (izgleda kot mehek papir, 50 ali nekaj takega jih je pakiranih v škatlo, se dobijo pa tudi v roli)-bombažni vložek (Štorklja ali Racman)-bombažna plenica z ježki ali pritiskači ("racmanka")-prekrivna plenica (volnena ali mikrotekstil). To naj bi bilo isto kot široko povijanje.
3. če so kolki ob odpustu 1a in si upaš to delat: pamperska-nič user posted image

10 ali 20 tetra plenic je ok, če otrok ne bruha ali nima driske. V primeru obojega pa jih boš rabila okrog 50 (ali celo več). Je tudi odvisno, koliko si komot in ali imaš sušilca. Če imaš sušilca, rabiš vsega nekoliko manj. Če pa nisi zelo pridna gospodinja in nimaš sušilca, potem predlagam, da si narediš večjo zalogo plenic in oblekic user posted image Zamazane in namočene stvari je treba prati največ na 3 dni v vsakem primeru - piše v nekem priročniku za higieno, ker potem se že preveč razmnožijo mikrobi. Pa pokakane in polulane stvari je treba sproti splakovat.
Tetra plenice rabiš za podiranje kupčkov, pri previjanju za podlaganje pod ritko, pri kopanju (naša patronažna ga je kopala zavitega v tetra plenico - do neke mere zadržuje toploto in bolj varno se počuti), za brisanje po kopanju (bolj nežne so plenice kot brisače), za podlaganje pod glavico, pri dojenju, pri običajnem širokem povijanju...

Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba, takrat bo jasno, da se denarja ne da jesti.

(odgovor članu Leiah)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.3.2008 15:12:08   
andie
Moja je mela 1b uz kolkov, pa ni blo potrebno široko povijat.
Tetra plenice prav pridejo, men so posebi v prvih mescih, ko mala če ni mela slinčke, tza podret kupčka.
Pa za marsikej prav pridejo. Js sm jih mela sam 10, pač smo bol pogosto prali, na 3 dni, tko k zdej.
Mala je stara 11 mes, pa tetra pleničke še vedn prav pridejo.
Ja, za široko povijanje pa ti tko v bolnci svetujejo, js nism vnaprej kupovala teh zadev za široko povijanje.
Sej ti lahko vrjetn nekdo skoči po njih takrat, ko še boš v porodnišnci, če bo treba.

(odgovor članu anarabarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.3.2008 15:59:02   
Roberta69
Nam so v MŠ LJ porodnišnica rekli 10 tetra in dve povijalni. Jaz jih imam tetra sicer več, ampak bolj mišljeno za kakšno podlaganje, brisanje, polivanje itd. 

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.3.2008 8:00:49   
RMRM
IZVIRNO SPOROČILO: majčica 24

oj punce mam se jaz eno vprasanje glede plenic.Nam so v soli za starse rekli da ti v tistih treh dneh ko si v bolnici slikajo kolke in ti pol povejo a rabiš široko povijat al ne k drugač maš pa lahko kr te za enkratno.

To je res, čeprav nekateri kljub 1a kolkom povijajo široko še nekaj časa. Ni ti pa treba.

Pred 11-imi leti so mi že v bolnici rekli da se več ne povija široko (razen v posebnih primerih-kolki).Takrat so nas učili povijanja samo pamperska in bodi.user posted image  Očitno je povsod drugače.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.3.2008 8:31:58   
arsha
user posted image

Hvala, končno mi je jasna logistika previjanja.

(odgovor članu RMRM)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.3.2008 10:58:33   
zabica26
Če so koliki 1A in če ne poslušaš "pametnih tetic, stricev, babic" povijaš samo v pamperske oziroma v plenice za enkratno uporabo. Tko je blo nam rečeno in tko sem se jaz držala.

Imam pa 40 tetra plenic in ene 15 tistih mejhnih tetra krpic. Res da sem jih dobila-čisto nove, ampak bi jih tut sama sigurno kupila ene 30, ker se mi ne da skoz prat in likat. user posted image Sploh pa...uporabljam jih za pod glavo, za hranjenje, po kopanju za brisanje poleg brisače...ma kr prou pridejo. Sploh zdej ko bosta dva. user posted image Pol bodo pa za prah brisat.user posted image

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Dekliško ime na črko K
Unnaa

Katero izmed naštetih ime za deklico vam je najbolj všeč?

Karmen (46%)

Katrin (29%)

Kamila (8%)

Klementina (18%)

Število vseh glasov: 248

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!