|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nuhalna svetlina - vaginalno?
25.2.2008 11:22:44   
pikica1979
Pozdravljene,

Zanima me, kako so vam opravili nuhalno svetlino. Vaginalno ali pač "prek trebuha" ? Pri meni je imela težave, ker prek trebuha ni ničesar videla, prav tako moja ginekologinja. Pojasnili so mi tudi, da je maternica obrnjena v nasprotno smer - bolj proti trtici ( ne vem strokovnega izraza); zato me tudi spodnji del križa boli.  Res je, da imam ze od prej nekaj kg preveč. A ima katera takšne izkušnje. Kaj je problem kg ali obrnjenost maternice?

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nuhalna svetlina - vaginalno?
25.2.2008 11:24:09   
Anonimen
Po moje bolj obrnjenost otroka. Vsaj meni je tako rekel G, ki mi je NS naredil vaginalno. Ali pa sem ga vsaj jaz tako razumela.

(odgovor članu pikica1979)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.2.2008 11:24:38   
sayuri
Jaz sem imela NS preko trebuha. Včasih pa naredijo tudi vaginalno - če preko trebuha ne more "priti" do otročka in izmeriti vse potrebno.

Neposredna povezava do sporočila: 3
25.2.2008 11:27:12   
Maxica
Tudi jaz sem obakrat imela NS prek trebuha.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.2.2008 11:36:42   
Nika v službi
Dr. Pušenjak mi je naredil NS preko trebuha, pa imam oz. sem imela v času nosečnosti kar krepko preveč kg.
Mogoče tudi aparature niso najbolj kvalitetne, pa se slabše vidi.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2008 11:42:30   
lutka
Tudi pri meni je naredila nuhalno, vaginalno. Sicer je najprej poskusila preko trebuha , vendar se en plod ni videl vredu ( dvojčki) zato mi je potem naredila še vaginalno nuhalno svetlino.

lp

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2008 12:47:19   
TONČI.
Prvič mi je NS delal Pušenjak prek trebuha. V drugič mi je pa v njegovi ordinaciji delala NS dr. Šajina Sitar. Ker ni uspela prek trebuha mi je vaginalno. user posted image me je bolel. Ona je pa cel pregled sopihala. AH kje je ta otrok, ahhhhhhh a bo kej,............ Pa z UZ me je po matr. vratu drezala, da bi se ji otrok ja obrnil, da bi lahko izmerila.

Tko da ni problem kilaža al pa Uz, po moje je blj spretnost dr.

Neposredna povezava do sporočila: 7
25.2.2008 12:57:07   
NinKa
Prvič mi je dr. Strahova naredila vaginalno. Sem bila presenečena, ker mi je prvotno bilo rečeno, da je normalen UZ preko trebuha.

Sedaj drugič mi je pa dr. Pušenjak naredil normalno preko trebuha.

Po moje se G. odločijo za eno ali za drugo varianto glede na to, koliko se vidi. Če se preko trebuha slabo vidi, se naredi pač vagialno.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.2.2008 13:01:24   
Naja30
Meni so delali 2x preko trebuha. Dokler nisem tu gor prebrala, sploh nisem vedela, da se dela tudi vaginalno, če se preko trebuha ne vidi.

(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.2.2008 18:17:15   
eya
Meni jo je naredila kar preko trebuha.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.2.2008 18:30:11   
Anonimen
Imam popolnoma isti problem...  kg in maternica čist zadaj user posted image user posted image

Nuhalno so mi naredili vaginalno. Plod je bil vaginalno zelo dobro viden in vse podatke je z lahkoto pridobil.
Tudi spol mi je napovedal in so ga na morfi samo še potrdili...

Neposredna povezava do sporočila: 11
25.2.2008 19:53:42   
Aurea
Sprva je G poskušal normalno, potem pa se user posted image  ni in ni hotel pravilno obrniti, zato je bilo potrebno še vaginalno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.2.2008 20:04:44   
frutka_
Pikica meni so tudi delali vaginalnega, ker gin. ni mogel lepo zmeriti svetline preko trebušne votline.
Nazaj obrnjeno maternico sem imela tudi jaz. V pravilno položaj se je postavila po 12.tednu. Pušenjak pravi, da imajo maternico obrnjeno nazaj prej suhe žensko kot močnejše...user posted image KOliko kg pa imaš? Jaz sem ob zanositvi imela na 178cm/65kg.

Neposredna povezava do sporočila: 13
25.2.2008 20:27:56   
*medica*
men je tud naredu vaginalni pregled..ker prek trebuha ni nič videl..ampak nimam problemov z maternico temveč sem pač mal bol salasta čez bušijauser posted image user posted image ..

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.2.2008 8:23:51   
cleopatra
men je Pušenjak delal vaginalno, ker se preko trebuha resnično nič ni videlo, samo neke sence, pa sem bila takrat čist brez odvečnih kg, zdaj pri drugem mam naslednji teden in upam, da se bo čez trebuh več videlo

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.2.2008 9:09:53   
pokaa
Maternica je pri ženski lahko obrnjena naprej(aVF) ali nazaj(rVF). Nazaj jo ima četrtina žensk in to nima nikakršne vezes kilogrami, take so pač anatomske možnosti, tako kot ima en majhen drug pa velik nosuser posted image .
NS se dela z vaginalnim Uz kadar se plodek pač prek trebuha ne vidi in tudi tu ne odločajo kg ampak tip tkiva ki ga imaš na trebuhu, tud pri suhicah se včasih ne vidi nič ker so taki odboji.
Tako da ne skrbi, če ne gre zgoraj gre pa vaginalno, glavno je da to lepo opraviš in da so rezultati dobriuser posted image .

(odgovor članu cleopatra)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.2.2008 18:55:03   
frutka_
Pokaa, maternice nisem imela obrnjene nazaj do 3.nosečnosti. V mojem primeru torej ne drži tvoja teorija o anatomiji. Pušenjak pa je v eni temi nekoč odpisal da je to praviloma pogostejši pojav pri suhicah.

(odgovor članu pokaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?