Pilar
|
Na hitro nekaj vrstic: v porodnišnico sem bila sprejeta 10.12., rodila 16.12. Z vaginalno tabletko so mi umetno sprožili porod, par ur kasneje so se začeli popadki na 2-3 minute, vendar niso bili dovolj močni, odprta koma 1,5 cm. Dobri dve uri kasneje mi je odtekla voda, odluščil se mi je čep, odprta 4 cm, so mi dali klistir, tuširanje in hop na porodno mizo in Jure je privekal na svet:love::love::love:. Vse se je dogajalo ful hitro in sploh ni bilo tako boleče, v glavnem sam porod je bil enkratno doživetje. Babica Katja super, zdravnika pa sploh zraven ni bilo. Nič šivana, nič pretrgana. Bila sem za domov. Bivanje v porodnišnici pa svetovna katastrofa od sester( z izjemo treh, mogoče štirih), zdravniki pa : tudi z izjemo parih, so svojo vizito zaključili prej na vratih.... Zato tiste, ki razmišljate o Po, ne pričakujte preveč, pa bo v redu. Če je z vami in otreokom v redu- potem ni problemov, če pa imate težave (dojenje, zlatenica,hemeroidi,...) pa od sester ne pričakujte veliko. Soseda je imela hemeroide, pa ji zdravnik predpisal svečke ( na jutranji viziti), dobila pa jih je ob 18.30, s tem da je poklicala, kje so te njene svečke...da padeš dol. Zgodbic je veliko, saj sem bila tam 14 dni, ne bom opisovala vsega, ker je preveč. Zame, za mlado mamico (prvič) je bilo marsikaj zalo stresno, vendar sem prepričana, da mi bo naslednjič boljše, ker me ne bo več tako strah, ker vem kaj lahko pričakujem, vam pa povem, da porodnišnica je porodnišnica in če ste doma blizu Lj, jo mahnite, kar v ljub. porodnišnico, ker s postonjsko res ne boste veliko profitirale. Slabe in dobre izkušnje so možne povsod.
|