vianne
|
Za vse ki vas zanima glede čaja krvomočnica.... Podatke sem prebrala iz knjige o zeliščih (se mi zdi da je od Ašiča ker imam samo kopijo knjige brez prve strani ) in vam bom napisala za kaj in kako se jo lahko vse uporavlja: KRVOMOČNICA ALI SMRDLJIČKA pri vnetju grla grgramo s prelivom. Namok porabimo pri želodčnih in črevesnih vetjih, driskah novorojenčkov, bolečinah v želodcu, grlu, prsnih katarjih, revmi in protinu, proti kamnom. Prav nam pride pri vnetju ledvic. Zelišče si ponoči prilepimo na ledvice, poleg tega pa pijemo namočeno zelišče. Prvi vnetih očeh, vnetju obraznega živca, otečenih dlesnih zelišče stolčemo in ga položimo na boleče mesto. Zelišče navežemo na otekline pri ljudeh in živalih. Pozimi suho zelišče najprej namočimo v vodi, da je mehko, nato pa navežemo na bolno mesto. Zdravimo tudi kožne neprijetnosti, kot so lišaji, srbež, ekcemi, razjede, rane, vnetja. Zel položimo na bolni mehur če noč. Navodilo za namok: rastlino namakamo 8 ur. Na 1/2 litra vode damo 10-15 g ali eno žličko zelišča na skodelico. Pijemo čez dan po požirkih. Ob neplodnosti v zakonu naj mož in žena popijeta po požirkih vsak dan skodelico čaja. Uspeh se bo verjetno kmalu pokazal. No zadnji del, ki je najbolj pomemben pa sem vam/nam kar pordečila. Prilagam pa še povezavo kjer je že bilo nekaj govora o tem http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2092393 No zanimovo zelišče pa je tudi plahtica in vam "pišem" tudi povzetek o tem... PLAHTICA je prvovrsto zdravilo za vse ženske bolezni: pri belem toku, premočni menstruaciji, težavah v trebuhu, lajša meno. Je za pitje in umivanje. Nosečnice naj bi redno pile ta čaj, ker lajša porod in ugodno vpliva na novorojenčka. Marsikatera operacija ob porodu bi odpadla, če bi ga žene dovolj zgodaj in redno začele piti. Ustavlja krvavitve pri notranjih pokodbah. To pride zelo prav pri avtomobilskih in drugih nesrečah. Ako otroci kljub dobri hrani ne uspevajo in imajo slabo razvite mišice, se po tem čaju vidno okrepe in se začno lepo ravzijati. Tudi kopeli v prekuhani plahtici bi jim znatno pomagale. Obnese se pri vročici in prisadih zaradi notranjih poškodb, pri vnetih dihalih, kašlju, vnetih zobeh in kilah, ognojitvah in čirih v spodnjem životu. Čaj plahtice pomirja in pripomore k zdravemu in trdnemu spanju. Učinkuje zoper vnetje očesne veznice. Ustavlja krvavitev iz dlesni, ko nam izderejo zob. Lajša težave protina in revme, zdravi slabokrvnost in vodenico, je uspešen pri pomladanskem zdravljenju, zadržuje poapnenje žil, preprečuje kap, zadržuje razvoj sladkorne bolezni. Pomaga pri vaginalnem in analnem srbeju. čaj priporočajo za umivanje gnojnih ran, vnetih oči, vlažnih ekcemov. Z njim naj bi grgrali pri vnetem glu in ob vnetju ustne sluznice. Pomaga seveda pri raznih črevesnih in želodčnih težavah. Čaj pripravljamo kot poparek: eno čajno žličko zdrobljene zeli poparimo s 1/4 kropa. Po 10 minutah lahko precedimo in popijemo 1-3 skodelice na dan. Čaj naj bo nesladkan! Stvari ki so si mi zdele najbolj zanimive in uporabne na tem forumu sem kar pordečila O plahtici pa prilagam tudi naslednji link http://www.trebnik.com/zelisca/plahtica.php Evo me prav prsti bolijo. Ne zamert če se bo pojavil kakšen tiskarski škratek. Upam, da vam bo napisano v pomoč in tiste, ki boste čajčke pile, da vam bodo tudi pomagali in boste no bomo kmalu srečke P.S. še to: sama sem si čaja kupila v Sanolabor Vsem skupaj pošiljam en velik in za srečo, da nam bodo čajčki pomagali!!!!
|