Anonimen
|
Še moja izkušnja z IMN, imela sem jo 2x zaporedoma. Test je pozitiven, prisotni znaki nosečnosti, le morda manj izraziti, saj nosečniški hormon ßhcg počasneje narašča kot pri normalni nosečnosti. Sama nisem imela nobene krvavitve, nič izcedka, le en dan me je malo bolj bolelo na eni strani-topa bolečina in sem šla h G. UZ je pokazal, da v maternici ni niti GV, zato smo sumili na IMN, vendar še čakali, če je slučajno prezgodaj, da bi se kaj videlo. Bolečine niso bile prav hude, kot je sicer značilno za imn. Občutek pa je bil, kot da imamnekaj v jajcevodu in da bo počilo (kot balon, preden ga prešpikneš). Dajala sem tui kri in ßhcg je prepočasi naraščal, kar je bil še dodaten znak za imn. Po kakih 10 dneh so mi naredili laparoskopijo in zarodek odstranili, k sreči drugega ni bilo treba. Drugič sem zanosila normalno, ratalo je v prvo. IMN zaradi tega ne pušča posledic, če ti nič ne odstranijo, je pa seveda večja možnost, da se ti imn ponovi. Tudi meni se je. Tokrat so bili znaki drugačni. Imela sem menstruacijo in mislila, da nisem noseča, kljub temu, da sem imela ostale nosečniške znake. Po nekaj dneh sem šla kljub krvavitvi naredit test, ki je bil pozitiven. Torej krvavitev ni bila menstruacija. Na UZ spet ni bilo videt nič, ßhcg je spet počasi naraščal. Po nekaj dneh so mi nosečniški znaki izginili in nosečnost se je sama odpravila. Naslednjič sem potem spet zanosila brez problema, tokrat v maternici. IMN je lahko zelo nevarna stvar, če se odkrije prepozno. če pa se pravočasno, ni toliko huda. Bolj kot telesno, je huda duševno. Sama sem bila povsem na tleh. Hvala bogu pa je upanje!!!!
|