PIAF
|
Pri nas je ful problem naš triletnik, saj noče sam spati v svoji sobi in nenehno ga je strah pošasti in čarovnic. Ugotovila sem, da v vrtcu berejo neke knjigice o Abrakadabri in včeraj, ko sem šla v knjižnico, mi je ravno ta knjiga padla pod roke in tam notri so res neke čarovnice in pošasti. Ful sem jezna, ker doma ga nikoli nismo strašili, on pa še ima tako domišljijo da dol padeš in potem je celi prestrašen. Ne bi ga rada zdaj pri 3 letih navadila, da spi pri nama, če je do sedaj lepo sam spal v postelji. Pride pa ponoči k nama, včasih ga odnesem nazaj po večkrat, včasih pa sem preveč utrujena in ga kar pustim. Potem pa sem nenaspana, ker ful brca ponoči, se premetava in obrača, tako da se itak ne naspim. Potem pa še hranim 3-mesečno pikico in moram pazit, da še nje ne brcne... Če ga pa odnesem nazaj, pa noče spati, se začne jokat, da ga je strah, da naj bom pri njemu in ga držim za roko. Kljub temu, da mu celo noč gori luč v sobi, ker drugače bi bilo še huje. Ne vem več, kaj naj naredim. Včeraj sem si v knjižnici sposodila knjigici Matevž noče spati in še eno Zdaj bomo pa spali! in sem mu prebrala, se pogovarjala z njim o tem, najprej je vse sprejel, potem pa je zaspal, ob 23.00 pa je že prišel ven v joku... Nikoli ni imel nobene igračke, h kateri bi se stisnil, da bi ga pomirila, čeprav sem mu nonštop nekaj vsiljevala, naj se stisne k zajčku, muci... Ima kdo kakšno idejo kakšen pristop naj uberem, da se bo nehal tako bati?
|