|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   LCD ali Plazma
24.10.2007 12:16:43   
Barči78
Prednosti in pomanjkljivosti ene in druge, katero se bolj splača kupit?

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: LCD ali Plazma
24.10.2007 12:21:13   
fragola
Lcd, ker za plazma ni tako, dobra bolj greje če je slabše kvalitete tudi slike ne pridejo lepe. ZA plazmo moreš dat ful več denarja da maš dobro! Plazma res zelo greje prostor! Mi mamo LCD od Gorenja in smo zadovoljni!

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.10.2007 13:03:19   
BLAŽIKA
Tudi mi imamo veliki LCD in je zelo dober. Za plazmo pa pravi moj, da moraš na vsake tolko časa jo polnit z nekakšnim plinom, zato, ker slika drugače izgubi kvaliteto-barve in to je baje zelo drago ampak to trgovci skrivajo oz. ne povedo.

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2007 13:08:19   
Anonimen
Pravijo LCD-pa sem pozabla zakajuser posted image

(odgovor članu BLAŽIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2007 14:51:54   
jooly
najbrž so mnenja precej deljena. Mi smo bolj zadovoljni recimo s plazmo (LG, ekran 106 cm, cena cca 1000 €), v lokalu imamo LCD in se mi zdi slika čist preveč meglena in raztegnjena. user posted image

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.10.2007 14:55:42   
rija
mi imamo obe, pa je pri lcd neprimerno boljša slika

...vox populi...

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.10.2007 14:57:55   
kalbo
Glavna pomankljivost plazme je ta, da jo stoječa slika uniči. to pomeni, da če gledaš TV s sliko 4:3 ti zapeče črnino ob straneh. LCD pa na stoječo sliko ni občutljiv.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.10.2007 15:02:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jooly

najbrž so mnenja precej deljena. Mi smo bolj zadovoljni recimo s plazmo (LG, ekran 106 cm, cena cca 1000 €), v lokalu imamo LCD in se mi zdi slika čist preveč meglena in raztegnjena. user posted image

Enako. In isto plazmo mamo verjetno.

Kar se pa slike tiče...jaz ne vem ampak k sm gledala najino, pa zravn LCDje je bila tam neprimerno slabša slika. Edin LCD ki se je kosal z "mojo" plazmo je bil 6.000€. Pa če imaš majhno razdaljo ne moreš imet velikega ekrana LCD k je katastrofa pol. LCD je lepa slika če jo gledaš od daleč.
Da ne govorimo o tem kolk je plazma boljš za oči.
No men je prevagal to da je res miljonkrat boljša slika. Je pa tud odvisno kolk je človek zahteven. Midva sva ful zahtevna glede slike in tudi zvoka, ker ne morem gledat filma če je vse to totalno nekakovostno.
Za plazmo sva se odločila tudi zato, ker je ekran dosti bolj neobčutljiv za udarce ipd., kar je zelo pomembno če imaš male otroke ali živali.
Odločilna je bila pa seveda kakovost slike.
Jaz ti predlagam da si sama v živo pogledaš.

Tisto o plinu...user posted image moj se je skor uscov k sm mu povedalauser posted image

Edina slabost plazme je da ima krajšo življenjsko dobo kot LCD. Sam jst itak nimam namena iste tv met 20 let tko da....

(odgovor članu jooly)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
24.10.2007 15:04:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Glavna pomankljivost plazme je ta, da jo stoječa slika uniči. to pomeni, da če gledaš TV s sliko 4:3 ti zapeče črnino ob straneh. LCD pa na stoječo sliko ni občutljiv.

Ja to je res ja. Midva mava nastavljen 16:9.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.10.2007 15:19:47   
rija

se je nam zgodilo pred leti user posted image

...vox populi...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.10.2007 16:10:53   
jooly

se je nam zgodilo pred leti

ne vem zakaj bi sploh mel naštimano na 4:3 user posted image
je pa res, da nisem glih kakšen hud tehničen tip user posted image

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.10.2007 16:20:38   
Anonimen
ne vem zakaj bi sploh mel naštimano na 4:3

Slika je mal razpotegnjena če nimaš. No mene ne moti. Mi je všeč da ma folk velke riti na tvjuuser posted image

(odgovor članu jooly)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
24.10.2007 16:55:04   
BLAŽIKA
Tisto o plinu... moj se je skor uscov k sm mu povedala

malo povprašajta o tem, ker moj pa pravi, da je to 100%

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.10.2007 0:12:25   
ales*
Tako pri LCD kot pri plazmi velja zlato pravilo, kolikor daš - toliko dobiš. Torej, če nameravaš šparat, potem ne pričakovat nekaj "wauuuu".
Kar se mene tiče, prisegam na LCD, saj je kontrast boljši, praviloma so barve bolj žive, pa tudi ekran ni bogve kaj občutljiv. Kar se pa tiče kvalitete slike, ki jo imaš možnost videti v trgovini, medtem ko je poleg "tvojega" novega TVja prižganih še ostalih 30 TVjev na istem signalu, ti pa lahko iz lastnih izkušenj povem, da je bila slika v trgovini katastrofalna, doma pa kristalno čista.
In pri plazmi, tako kot so že ostali zapisali, moraš na vsakih 10-15 let polnit plin.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.10.2007 8:25:39   
BLAŽIKA
No vidim, da je ales dal isto mnenje za polnjenje z plinom kot moj partner, ki pravi da je to sigurno res ampak trgovci to pozabijo baje omenit.

(odgovor članu ales*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.10.2007 8:29:17   
kalbo
ne vem zakaj bi sploh mel naštimano na 4:3

Ker je večina TV programa na 4:3 in če gledam TV, hočem normalne face, ne pa potegnjenih.

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.10.2007 14:57:43   
Freeda
Razmerja 16:9 se hitro navadiš. Jaz imam zdaj že malo težav kadar gledam tv na formatu 4:3 :) Sem pa enako mislila, da se ne bom nikoli navadila in da nočem gledat razpotegnjenih obrazov, ... Sicer sem pa jaz slišala, da imajo načeloma LCD-ji daljšo življenjsko dobo in da porabijo manj elektrike. Plazme so ponadavi tudi malo cenejše. Ko smo ravno pri tem ... Pri nas se pogovarjamo, da bi tv namestili na steno in s tem prihranili malo prostora. Vse skupaj naj bi izgledalo nekako takole. Ima kdo kakšne slabe izkušnje s stensko nameščenimi tv-ji?

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.11.2007 22:14:13   
Freeda
Evo, danes sem zasledila, da imajo podobno, kot je bilo spedenaj kuhinjo, zdaj natečaj spedenaj sliko. Treba je posnet kratko reklamo za tv sprejemnik, nagrada je pa lušten LCD TV. Hmm, mogoče še en za spalnico? :) še link.

(odgovor članu Freeda)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.11.2007 22:07:04   
totimato
Ne pozabi, da lahko TV v 15 dneh odneseš nazaj (v original embalaži) in ti morajo vrniti ves denar (takšen je zakon). To govorim zato, ker nekateri LCDji "piskajo". Ob delovanju, pri tišji glasnosti zvočnika, se sliši enakomeren pisk, ki ga v trgovini, zaradi ostalega hrupa ne slišiš. Ko ga enkrat zaznaš, pa postane precej živceparajoč...
Tudi en mrtev piksel ni dovolj za reklamacijo (ponekod) - takrat TV kar nazaj.

Kljub temu vidim v LCD TVju toliko prednosti, da bi ga raje kupil kot pa plazmo.

(odgovor članu Freeda)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?