Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: *anč* Naš Tristan je star dobro leto,tako da se še ne oblači sam. Lahko pa vam povem zgodbico iz mojega otroštva. Vsako jutro sem komplicirala z oblačili za v vrtec. Tisto kar sta mi hotela obleči starša ni bilo nikoli dovolj dobro in po mojem okusu,zato je moj ati skoraj vsak dan zamujal v službo. Natančno se spomnim dneva,ko je bila mami na potovanju in me je moral zrihtati in v vrtec odpeljati ati. Ker se nama je že pošteno mudilo,je iz omare povlekel prvo stvar,ki se mu je zdela primerna. Na mojo grozo je bil to spodnji del pižame( ki je res zgledal kot trenirka ). Ni se pustil prepričati v to da je to pižama,čeprav sem mu to zatrjevala tudi v solzah. Mislil je,da gre spet za moje muhe v zvezi z oblačenjem. Tako sem ta dan prišla v vrtec v pižami in ker me je bilo grozno sram sem se malo umaknila in igrala sama,da ne bi kdo opazil mojega "modnega kiksa" in komaj čakala,da grem domov. Na mojo srečo ni nihče na meni opazil nič nenavadnega,ampak dovolj je bilo že to,da sem sama vedela kaj imam na sebi. Zvečer je prišla domov že mami in ko sem ji povedala v čem sem šla v vrtec, je bruhnila v smeh in povedala atiju,da je to res pižama in ne trenirka. Na ta dogodek se večkrat spomnim in nasmejim,čeprav se mi takrat ni zdelo niti najmanj smešno. ojoj, božica . Eno tako je tut fotrič od najine naredil. Itak. V Hoferju sem enkrat prej kupila poletno pižamo, lušten kompletek, kratke hlačke in majica z medvedkom Pu-jem, lunico in zvezdicami.... Eno jutro sem zamujala v službo in sem kar fotriču rekla, naj nekaj obleče in pelje v vrtec, iskat jo bom pa šla jz. Pridem v vrtec in ko sem jo zagledala v pižami sem samo upala na to, da ni nihče opazil v kaj je revčka mala oblečena. Z njo v naročju sem hitro šibala proti avtu, v upanju, da me ne bo nihče opazil ali celo ogovoril. Skoraj sem že držala kljuko na avtu, pa pravi mimoidoči fantek svojemu atiju: " 'lej, ati, punčka ima pa isto 'žamo kukr Gaja (sestrica verjetno)"! V presenečenju in zadregi pogledam tega "atija" in v moje olajšanje se mi je samo razumevajoče nasmehnil. Verjetno je razumel...oh, ti očetje... Za razliko od tebe *anč* je na srečo naša punca še tolk majhna, da ji je še vseeno kaj ima na sebi oblečeno.
|