annie17
|
imam sincka starega 5 mesecev in pol.. tudi mi smo alergicni na jajca.. pediatrinja mi je rekla da mu goste hrane ne smem dodajati do 6 meseca, vendar smo ze blizu 6 meseca in sem mu vceraj dala malo kasice ( korenje in jabolko-hipp) vendar nobene reakcije ni bilo. rada bi vas vprasala kdaj ste ve zacele z uvajanjem goste hrane pri vasih malckih z alergijo, ter s cim ste zacele? ali se moram cesa posebno izogibati? vem da sem neucakana,ter da mi bo pediatrinja vse povedala.. vendar obcutek imam da prilagojeno mleko (se ne dojiva) enostavno ne zadostuje. zato bi mu rada ze dodajala hrano ker mi ga je zelo zal, ko sm tisto flasko vlece.. prosim vas da mi pomagate z odogovori, in hvala! Ja, nerka, te povsem razumem. mi mamo 7-mesečnega alergika in sem mu najprej dala sokove Hipp, da se je mal navadu novih okusov (pri5,5m), nato pa sem mu pred flaško dala par žličk jabolka in postopoma povečevala količino, da sem prešla na en cel obrok. Tako delam z vsako novo hrano. Lepo jeva že 2.obrok, ki je rižolino od Milupe. Kmalu bom začela še s 3.obrokom in seveda zelenjavo. Mi mamo precej alergij, zato mamo kar okrnjen izbor. Vsekakor si pa nabavi npr.Paparico ali Kuharico, kjer imaš lepo razloženo, kako se vrstijo sadje, zelenjava, meso, le da prištej kak mesec zram, kot je tam napisano. Za začetek lahko: jabolko, hruška (napenja), banana, korenček, blitva, koleraba, bučke. meso uvajaj kasneje. Vse pa obavezno skuhaj. Mislim pa,da maš napisano pri "uvajanje goste hrane", kako si sledijo stvari. Saj veš, uvajaj pa kar nekaj časa eno stvar.
|