Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Sistematski pri enem letu in pol 20.9.2007 8:42:34
|
|
|
|
honey
|
Kakšno pa je bilo to testiranje, če mi lahko poveš? Ker na pamet se jaz ne spomnim več, kaj je bilo pri 18 mes?
|
|
|
|
RE: Sistematski pri enem letu in pol 20.9.2007 8:44:53
|
|
|
|
arielca
|
Približno se spomnim: - sestavljala je stolp iz 3 kock - pokazala je, kako se s stekleničko nahrani dojenčka, kako ga poboža in stisne k sebi - pediatrinja je naštevala dele telesa in jih je kazala (roke, noge, glava, lasje, ušesa, oči, nos ...) - na sličici je kazala živali (naša jih je zraven še oponašala) - metala in brcala je žogo Drugega se pa ne spomnim. Se mi pa zdi, da ni bilo nič kaj zelo zahtevno .
|
|
RE: Sistematski pri enem letu in pol 20.9.2007 8:48:03
|
|
|
|
Blink1
|
Če se prav spomnim, je morala naša še pobrat rozino in potem je sestra dala rozino v stekleničko in jo je morala spravit ven.
|
|
RE: Sistematski pri enem letu in pol 20.9.2007 8:52:01
|
|
|
|
Enolla
|
Ja Arielca - tako je zgledalo to testiranje. V bistvu mu je sestra dala dojenčka in ga naročila, naj ga nahrani, potem naj pokaže dele telesa - kje ima dojenček noge?, dala mu je lonček in koncke in mu rekla naj da kocke v lonček no potem pa jo je prehitel in sam začel zlagati stolp , pa slikce mu je pokazala in ga vprašal kje je kuža - kar mu je moral tata prevest v kje je pes in kje je mačka, ker tudi ni vedel kaj je muca, ker se trudimo ne govoriti v pomanjševalnicah. A potem praviš, da je to normalno, da znajo to pri 18m - jaz sem si predstavljala, da je to pri treh letih namreč. Se mi zdi to tako hitro.
|
|
RE: Sistematski pri enem letu in pol 20.9.2007 9:03:31
|
|
|
|
arielca
|
Enolla, naši malčki palčki so zelo brihtna bitja in znajo celo več, kot mi mislimo.
|
|
RE: Sistematski pri enem letu in pol 20.9.2007 9:19:23
|
|
|
|
Enolla
|
IZVIRNO SPOROČILO: arielca Enolla, naši malčki palčki so zelo brihtna bitja in znajo celo več, kot mi mislimo. Hm res je, moj fant odrašča s svetlobno hitrostjo - sem se komaj včeraj po tem testu zavedla. In še včeraj je bila nebogljena štručka, ki je skrbela samo za svoj želodček.
|
|
RE: Sistematski pri enem letu in pol 20.9.2007 11:16:33
|
|
|
|
Nika v službi
|
Samo toliko - kuža in muca nista pomanjševalnici, ampak zgolj drugačna naziva za isto stvar. Načeloma pa drži, da je ta Denverjev test pri 3 letih, čeprav je takrat bolj razširjeno in bolj "resno" testiranje. Zdaj delajo zgolj vmesno "čekiranje", koliko pač določen otrok dojema. Pri 18 mesecih je dovolj, da sestavi stolp iz 2 kock, pove 3 besede, da rozino v lonček, nahrani dojenčka, brcne žogo, prepozna živali na slikicah (brez oponašanja).
|
|
|
|
RE: Sistematski pri enem letu in pol 20.9.2007 12:22:39
|
|
|
|
tinkatonka
|
Kaj pa če otrok noče sodelovat, ampak veš pa da vse to zna in doma to tudi počne, v pričo zdravnice pa noče pokazat? LP Tina
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Prvi koraki k srečnemu otroštvu z GeneraliProgram Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?