Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Sistematski pri enem letu in pol 20.9.2007 8:42:34
|
|
|
|
honey
|
Kakšno pa je bilo to testiranje, če mi lahko poveš? Ker na pamet se jaz ne spomnim več, kaj je bilo pri 18 mes?
|
|
|
|
RE: Sistematski pri enem letu in pol 20.9.2007 8:44:53
|
|
|
|
arielca
|
Približno se spomnim: - sestavljala je stolp iz 3 kock - pokazala je, kako se s stekleničko nahrani dojenčka, kako ga poboža in stisne k sebi - pediatrinja je naštevala dele telesa in jih je kazala (roke, noge, glava, lasje, ušesa, oči, nos ...) - na sličici je kazala živali (naša jih je zraven še oponašala) - metala in brcala je žogo Drugega se pa ne spomnim. Se mi pa zdi, da ni bilo nič kaj zelo zahtevno .
|
|
RE: Sistematski pri enem letu in pol 20.9.2007 8:48:03
|
|
|
|
Blink1
|
Če se prav spomnim, je morala naša še pobrat rozino in potem je sestra dala rozino v stekleničko in jo je morala spravit ven.
|
|
RE: Sistematski pri enem letu in pol 20.9.2007 8:52:01
|
|
|
|
Enolla
|
Ja Arielca - tako je zgledalo to testiranje. V bistvu mu je sestra dala dojenčka in ga naročila, naj ga nahrani, potem naj pokaže dele telesa - kje ima dojenček noge?, dala mu je lonček in koncke in mu rekla naj da kocke v lonček no potem pa jo je prehitel in sam začel zlagati stolp , pa slikce mu je pokazala in ga vprašal kje je kuža - kar mu je moral tata prevest v kje je pes in kje je mačka, ker tudi ni vedel kaj je muca, ker se trudimo ne govoriti v pomanjševalnicah. A potem praviš, da je to normalno, da znajo to pri 18m - jaz sem si predstavljala, da je to pri treh letih namreč. Se mi zdi to tako hitro.
|
|
RE: Sistematski pri enem letu in pol 20.9.2007 9:03:31
|
|
|
|
arielca
|
Enolla, naši malčki palčki so zelo brihtna bitja in znajo celo več, kot mi mislimo.
|
|
RE: Sistematski pri enem letu in pol 20.9.2007 9:19:23
|
|
|
|
Enolla
|
IZVIRNO SPOROČILO: arielca Enolla, naši malčki palčki so zelo brihtna bitja in znajo celo več, kot mi mislimo. Hm res je, moj fant odrašča s svetlobno hitrostjo - sem se komaj včeraj po tem testu zavedla. In še včeraj je bila nebogljena štručka, ki je skrbela samo za svoj želodček.
|
|
RE: Sistematski pri enem letu in pol 20.9.2007 11:16:33
|
|
|
|
Nika v službi
|
Samo toliko - kuža in muca nista pomanjševalnici, ampak zgolj drugačna naziva za isto stvar. Načeloma pa drži, da je ta Denverjev test pri 3 letih, čeprav je takrat bolj razširjeno in bolj "resno" testiranje. Zdaj delajo zgolj vmesno "čekiranje", koliko pač določen otrok dojema. Pri 18 mesecih je dovolj, da sestavi stolp iz 2 kock, pove 3 besede, da rozino v lonček, nahrani dojenčka, brcne žogo, prepozna živali na slikicah (brez oponašanja).
|
|
|
|
RE: Sistematski pri enem letu in pol 20.9.2007 12:22:39
|
|
|
|
tinkatonka
|
Kaj pa če otrok noče sodelovat, ampak veš pa da vse to zna in doma to tudi počne, v pričo zdravnice pa noče pokazat? LP Tina
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.