|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izkušnje s čepom in nadaljevanje...
1.9.2007 13:26:29   
Mokka1
Živjo!

Za vse tiste, ki ste že kdaj rodile ali pa vam je od kje to stanje znano:
Po kolikem času, po odluščitvi čepa, so se vam začeli popadki, odtekanje plodovnice, se pravi sam porod??
Meni se je namreč danes ob 10.40 odluščil čep, pa me malo zanima.

Hvala za odgovore in lp!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izkušnje s čepom in nadaljevanje...
1.9.2007 13:57:42   
arielca
Meni se je v ponedeljek zvečer odluščil čep, v torek dopoldne sem imela CTG, kjer so se že kazali precej močni popadke. Ginekolog je presodil, da bi šla lahko rodit in čez štiri ure sem že imela mojo princesko v naročju.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Mokka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.9.2007 13:59:25   
Anonimen
Mokka1, evo tu še en link, kjer so punce opisovale svoj čep in dneve do user posted image :

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1623003

(odgovor članu arielca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.9.2007 14:10:24   
Veverička
Meni je dva dni po odluščenju čepa odtekla voda in sem šla rodituser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.9.2007 14:33:20   
Dejča
Prvič se mi je čep odluščil ob sedmih zjutraj (istočasno mi je odtekla še voda), popadki pa so se začeli ob pol desetih. Rodila sem malo pred peto popoldne istega dne.
Drugič se je čep odluščil ob osmih, okrog štirih popoldne so se začeli zelo rahli popadki, ob devetih zvečer že na manj kot pet minut, ob pol enajstih zvečer so mi preluknjali mehur, da je odtekla plodovnica, malo čez polnoč sem rodila.

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.9.2007 14:45:49   
Mokka1
Hvala vsem za odgovore in tudi sama upam, da bo pri meni šlo tako hitro ( da nisem slučajno ena tistih, ki se jim kakšen teden prej odlušči).

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.9.2007 14:55:47   
žmož
Ja, meni se je prvič čep odluščil skoraj teden dni prej-mislim, da je bilo kakšnih 5 dni prej. Pol nisem imela nobenih popadkov, nič. Sem klicala v porodnišnico, pa mi je setra rekla, naj kar čakam na kakšen drug znak, ker se lahko čep odlušči tudi do 2 in še več tednov prej. No, jaz sem čez 5 dni kar na hitro dobila popadke in an hitro tudi rodila. Pa srečno.

(odgovor članu Mokka1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.9.2007 16:34:36   
Naja30
Meni so se neredni popadki začeli ob 12h (opoldne), čep se je odluščil okoli 22h zvečer in ker je moj bil živčen sma šla v P, kjer mi je na sprejemnem pregledu (na G mizi) odtekla voda. Tako da dobro, da je bil živčen in da sma šla user posted image  
Rodila pa sem naslednje jutro ob pol 8h.

(odgovor članu žmož)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.9.2007 20:55:50   
lunca2
Meni se je ob 20:00 odluščil čep rodila pa sem še isti dan ob 23:17. Ob 22:00 so mi predrli mehur in šele nato sem dobila popadke, ki so si sledili na 3 minute. Ob 23:00 smo začeli s pritiskanjem in user posted image je prijokal na svet ob 23:17. Šele tu sem vedela kaj so popadki, saj jih prej nikoli nisem čutila.user posted image

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.9.2007 20:56:37   
Anonimen
po dveh dneh

(odgovor članu lunca2)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
2.9.2007 11:33:09   
Mokka1
IZVIRNO SPOROČILO: lunca2

Meni se je ob 20:00 odluščil čep rodila pa sem še isti dan ob 23:17. Ob 22:00 so mi predrli mehur in šele nato sem dobila popadke, ki so si sledili na 3 minute. Ob 23:00 smo začeli s pritiskanjem in user posted image je prijokal na svet ob 23:17. Šele tu sem vedela kaj so popadki, saj jih prej nikoli nisem čutila.user posted image

A si zaradi čepa odšla v P, pa so videli, da si odprta in so ti kar predrli mehur ali kako? Ker jaz sem še kar doma, ker čakam da mi voda odteče al pa da se začnejo popadki... Trebuh mi tak al tak skoz nekaj otrdeva, pa špika me tud kar nekaj, samo nič paše ni konkretnega....

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.9.2007 16:12:24   
lunca2
Aha odšla sem v porodnišnico in bila sem odprta 3 centimetre, ker voda ni hotela odteči sama so mi ob 22:00 predrli mehur in takoj sem dobila močne popadke na 3 minute in odprta sem bila 5 centimetrov.

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu Mokka1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.9.2007 20:25:41   
Anonimen
Meni se je odluščil čep, porod pa so mi sprožili čez 4 dni. Ginekolog mi je rekel, da se lahko čep odlušči tudi zaradi ginekološkega pregleda pri katerem gledajo odprtost in da se čep lahko odlušči tudi 1 mesec pred porodom.

(odgovor članu lunca2)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
2.9.2007 22:31:17   
Majchi
Jaz sem pa v materinski šoli v Lj. slišala, da se po odluščenju čepa sledi porod najkasneje v dveh dneh, pa tud prebrala sem isto nekje user posted image .

Jaz sem imela celo soboto popadke in potem se mi je v nedeljo dopoldne odluščil čep, popadki so se vlekli še cel dan in se okrepili okrog polnoči. Do 2 zjutraj (ponedeljek) so bili že na 5 min in mal čez 3 smo šli v P. Rodila sem ob 8.30 zjutraj, torej manj kot 24 ur po odluščenju čepa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.9.2007 22:36:32   
BAMBINA_
Čep se mi je odluščil okoli 22.30, takoj so sledili popadki na pet minut, ob 5.10 pa sem rodila.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.9.2007 18:19:12   
ašun
Mene pa zanima, če se vedno najprej odlušči čep, potem pa se začne porod.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?