|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Priprave na odhod
24.7.2007 9:32:36   
Caarmen
Punce
Pred menoj so še slabi trije tedni in rada bi se prepričala da bom takrat reagirala prav.

Če se odlušči ČEP se pokaže rjav - rdeč madež. Ali moram takoj v porodnišnico?

Če odteče VODA poberem stvari in že sem v porodnišnici.

Če pa dobim POPADKE pa počakam da so ti na 5 min.

Ali imam prav ali ne? Prosim popravite me in povejte svoje mnjenje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Priprave na odhod
24.7.2007 9:35:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Caarmen

Punce
Pred menoj so še slabi trije tedni in rada bi se prepričala da bom takrat reagirala prav.

Če se odlušči ČEP se pokaže rjav - rdeč madež. Ali moram takoj v porodnišnico?  NE!

Če odteče VODA poberem stvari in že sem v porodnišnici. Nekako tako, ja

Če pa dobim POPADKE pa počakam da so ti na 5 min. JA

Ali imam prav ali ne? Prosim popravite me in povejte svoje mnjenje.

zdaj pa uživaj, še v tišini in miru user posted image

(odgovor članu Caarmen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.7.2007 9:37:10   
Pingvinčica
Jaz sem, ko se mi je odluščil čep klicala G in ta me je poslala v porodnišnico. V porodnišnici so me pregledali in ugotovili, da zaenkrat se še ne dogaja nič. Sem pa potem rodila v roku 24 ur. Če ti odteče voda ja takoj v porodnišnico. Popadke pa lahko počakaš da so na 5 minut. Čim manj boleč porod in zdravo user posted image .

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.7.2007 9:38:29   
moci
pripravi se tudi na to, da mogoče niso trije tedni pred tebojuser posted image pri meni je bil samo 1 ...
če se odlušči čep ti ni treba v porodnišnico, pomeni samo, da se bo začelo v nekaj dneh. nam so naročili lahko hrano, veliko tekočine (taka so zdaj tudi navodila biometeorologovuser posted image ) in nikamor daleč od doma.

glede vode in popadkov bo kar držalo. edino meni je voda kapljala, tako da nisem bila prepričana če je to to. in se tudi ni tako mudilo.

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.7.2007 9:53:10   
Felicity
Meni se je odluščil čep (no v bistvu takrat še nisem vedela da je to to) in sem klicala v porodnišnico (zvečer), pa so rekli naj pridem kar na pregled, da vidijo če se že kaj dogaja.
Sicer sem bila v 35tednu, mogoče zatouser posted image

Rodila pa sem čez 9 ur, ko se mi je odluščil čep, popadki pa so nastopili 4 ure po odluščitvi čepa.
Želim ti hiter in čim lažji porod, kadar pač bo.user posted image

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.7.2007 10:49:41   
DANVARI
ja glede popadkov so meni rekli da počakam da bojo na 5min in to eno uro na 5 min! Samo imam porodnišnico 15 min stran tako da ni bilo panike, pa še potem je blo vse bolj na izi.

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.7.2007 12:38:16   
Hanna M.
ja, lahko bodo pa še 4 tedni. Pri meni ni bilo ni od naštetega. Ker sem bila že 6 dni čez rok in vikend pred vrati, me je ginekologinja poslala v porodnišnico, kjer so me sprejeli. Rodila sem naslednji dan, po klistirju, predrtju mehurja in najprej 8 urah svojih popadkov, ker pa sem se zelo počasi odpirala sem dovolila še umetne in po 3 urah le-teh smo rodili. Zdaj sicer mislim, da če bi mi dali še en dan časa, bi verjetno rodila s svojimi popadki.

Bog, daj mi pogum, da spremenim stvari, ki jih lahko, daj mi moč, da sprejmem stvari, ki jih ne morem spremeniti in modrost, da ločim to dvoje.

(odgovor članu DANVARI)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.7.2007 13:04:26   
karin412
Meni je odtekla voda v curku in to ogromno, zato sem šla takoj v porodnišnico. Rodila sem isti dan. Je pa bila z mano ena punca, ki ji je počasi odtekala voda in je še 3 dni ležala v P in čakala svoje popadke, rodila pa je en dan za mano.

Imaš zelo različne situacije.

(odgovor članu Hanna M.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.7.2007 13:10:21   
barbas
Meni je voda odtekala počasi, tako da nisem bila takoj prepričana če je to porod ali beli tok. Vendar se je ta "beli tok" jačal, tako da sem po kosilu odšla v porodnišnico. Rodila pa sem naslednji dan ob pol štirih zjutraj.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.7.2007 16:17:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Caarmen

Če odteče VODA poberem stvari in že sem v porodnišnici.

če odteče naenkrat, v curku se usedi dol kjerkoli si in pokliči rešilca in takoj v bolnico

če odteka po malem, čakaj na popadke oziroma se v miru pripravi in počasi v bolnico.

(odgovor članu Caarmen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
24.7.2007 16:26:57   
LuLu
Je več možnosti kako se bo začel porod.
Lahko, da nimaš nobenega od teh znakov, ki jih čakaš, tako kot sem jih jaz, pa boš čez rok, in boš imela na dva-tri-štiri dni CTG-je in ti bodo samo enkrat rekli: Gospa, vi danes ostanete tukaj. Tako je bilo pri meni.
Bodi pripravljena na vse možne varijante... jaz sem potem po umetni sprožitvi popadko, na 1 cm na silo odprta rodila s CR.
Kar bo pač bo... naredi tako, da bo bebica najmanj v nevarnosti.
Če se ti bo karkoli čudno dogajalo ali ne boš vedla kaj je, kar v porodnišnico. Še vedno te lahko domov pošljejo, če nič ne bo.
Pa nič skrbet, vse bo ok user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.7.2007 16:32:23   
lunca2
Tudi meni se je odluščil čep v 39 tednu(rdeč izcedek na vložku) in sem takoj odšla v porodnišnico. Tja sem prišla okoli 20 ure in še isti dan ob 23:17 sem rodila. Ob 21:40 so mi predrli mehur in šele takrat sem dobila popadke, ki so si sledili na 3 minute. Ob 23 pa smo pričeli s pritiskanjem.

Veliko sreče ti želim.

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.7.2007 19:13:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin412

Meni je odtekla voda v curku in to ogromno, zato sem šla takoj v porodnišnico.

Zdaj pa mene nekaj zanima. Če ti tako naenkrat odteče voda, ali je res tako nujno kot so nam povedali v šoli za starše, da moraš z rešilcem v porodnišnico??! A v porodnišnici mi je neka babica rekla, da je seveda nujno, da pridemo takoj v porodnišnico; vendar lahko tudi s svojim avtom. Če nas kdo pripelje, logično in v ležečem položaju. Kaj torej??

Caarmen, srečno!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
24.7.2007 19:41:44   
tonja
Ko sem bila zdejle v porodnišnici je bila poleg mene ena mamica, ki ji je pri prejšnjem porodu naenkrat odtekla voda. Klicali so rešilca in so jo na nosilih spravili v rešilca. Ko pa je prišla v porodnišico pa so jo sprehajali user posted image . Zdaj pa vedi kako in kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.7.2007 19:55:42   
lunca2
Tud men je ginekologinja rekla, da če odteče voda, da je potrebno klicati rešilca, ker moraš biti v ležečem položaju.

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu tonja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.7.2007 21:44:20   
žarnica
no,dve leti nazaj mi je doma odtekla voda,pa nisva nič rešilca klicala. ME je kr fant peljal. Preden bi rešilec do mene prišel,sva bila že midva skoraj v porodnišnici. Sem pa tudi celo pot sedela v avtu (dobre pol ure) in mi ni nihče rekel,da ne bi smela sama priti,ampak z rešilcem. ŠE iz porodne sobe sem lahko hodila na sprehode.

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.7.2007 21:54:47   
guppy
Mislim, da je fora v tem, da ko ti odteče voda, lahko v porodni kanal pride popkovina, rokica ali nogica otročka in to zelo zakomplicira porod. Zato je najbolje klicati rešilca.

V porodnišnici lahko ob pregledu preverijo ali se je v porodni kanal že namestila glavica otročka in če je na ta način "zaprla izhod" za ostale reči, potem se lahko normalno sprehajaš sem in tja.

Nam so torej svetovali rešilca oz. čimbolj previden prevoz in NIČ stopnic do porodnišnice, tam pa po navodilih osebja.

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.7.2007 5:43:22   
Pikica pokica
Meni je pred tremi leti odtekla  voda. Zvečer sem ležala v postelji, ko sva oba z možem zaslišala POK. Ker nisem najprej vedela, kaj naj bi to bilo, sem počasi vstala in kar naenkrat se je ulilo... Za menoj je bila vidna sled, pa tudi še kasneje je teklo in teklo... Sploh ne vem, od kod se je toliko vode vzelo.
Jaz nisem klicala rešilca, pač pa me je mož peljal v porodnišnico. Tam so mi povedali, da  mi bodo v 24. urah sprožili porod, če seveda prej ne dobim svojih popadkov.

Bistvo je v tem, kot je že napisala Guppy. Ko odteče plodovnica, je otrok na"suhem" in lahko pride do infekcije... Ampak jaz tudi tokrat ne bom klicala rešilca, saj imam 2 min do porodnišnice in sem veliko prej tam sama user posted image .

PA PA

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.7.2007 15:18:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: žarnica

ME je kr fant peljal. Preden bi rešilec do mene prišel,sva bila že midva skoraj v porodnišnici.

Po moje bo pri meni isto, saj tu pri nas se rešilca čaka full časa!! Ni neko velemesto. Če ležim v avtu, po moje ne bi smelo biti panike a??

(odgovor članu žarnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
26.7.2007 12:27:44   
TANTRA
Pozdravljena,

pri prvi nosečnosti mi je odtekla plodovnica v postelji, ko sem v bolnišnici čakala, da mi sprožijo porod. Strogo so mi zabičali ležanje in so mi vse delali v postelji- od klistiranja... Popadkov nisem dobila, dali so mi umetne, se je pa otroku stanje iz ure v uro slabšalo, po 5 urah so izvedli vakuum.
Zato v kolikor ti odteče voda, takoj vodoravno in po najhitrejši varianti do porodnišnice..Včasih ne dobiš popadke takoj, bolj pomembno je spremljanje vitalnih funkcij otroka, ki je ostal na suhem in se mora porod hitro končati, saj se slabša otrokov utrip, stanje, možnost preživetja...

V drugo pa sem dobila popadke na 5 min....Normalno v porodnišnico... Sem lepo še v porodnišnici šla pod tuš, na klistiranje sama....in šele na porodni mizi so mi predrli mehur...
Čisto nekaj drugega....

Sicer pa boš z bolečinami začutila, da se nekaj dogaja in boš enostavno vedela, to je to... Veliko sreče....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.7.2007 12:31:40   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh

zdaj pa uživaj, še v tišini in miru user posted image

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.7.2007 12:45:29   
karin412
Me sprašujete, kako je potekalo, ko mi je odtekla voda. Jaz sem se doma še stuširala, si dala pod rito 5 vložkov in me je mož odpeljal 5 min stran v porodnišnico. Nobeden ni nič kompliciral - sestra je na začetku rekla, naj ležim, ker še nisem imela popadkov, da sem počivala; čez 2 uri, ko sem začutila popadke, pa mi je voda še odtekala, sem hodila; čez nekaj ur, ko so bili popadki na 3 minute, so me poslali v porodno sobo, najprej klistir... potem sem spet hodila... do iztisa. Hoja v bistvu pospešuje popadke in tudi lažje ti je - če bi ležala, bi po moje kar izdahnila od bolečin, tako pa je bilo znosno in moram reči, da me je bolelo manj kot kaka huda menstruacija.

Ne vem, jaz sem non stop hodila (sama sebe sem poslušala), si menjavala vložke, hodila na WC... niso pa me pregledali spodaj koliko sem odprta, ker ne smejo, če ti odteče voda. V bistvu mi doma ni odtekla vsa voda - je bila pa postelja mokra, pa vse po tleh, pa kopalnica, meni se je zdelo ogromno... potem pa je še curljalo do poroda.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.7.2007 17:14:53   
mateyka
men se je v torek zvečer čepek odluščil in zdej čakam, da se kaj zgodi  (popadkov đe ni) user posted image sem na Švedksem in lahko povem, da sem mal zasliševala babice tukaj (ginekologa ne srečaš, če nimaš problemov), babice ful obvladajo sceno - so strenirane da te peljejo čez celo nosečnost.
no in tukaj delajo takole (podpirajo naravne porode, porodni položaj je tvoja odločitev, lajšanje bolečin tud, sabo prineseš "wish list" t.j. kaj bi želel, da se upošteva pri porodu, itd..):
- nikol ti ni treba prit, če se čepek odlušči
- če ti voda odteče (tud če naenkrat, v curku) pokličeš mirno porodnišnico al se pa zapelješ tja - pred 15-10 leti so še mel isto "usedi dol kjerkoli si in pokliči rešilca in takoj v bolnico" ampak že vsaj 10 let tega NE prakticirajo več (ker so taki zapleti kot se jih bojijo in tem posedajo kjerkoli, izredno redki, jih skoraj ni)
- ko imaš popadke na 3 min, pokličeš porodnišnico

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 23
26.7.2007 20:28:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

- če ti voda odteče (tud če naenkrat, v curku) pokličeš mirno porodnišnico al se pa zapelješ tja - pred 15-10 leti so še mel isto "usedi dol kjerkoli si in pokliči rešilca in takoj v bolnico" ampak že vsaj 10 let tega NE prakticirajo več (ker so taki zapleti kot se jih bojijo in tem posedajo kjerkoli, izredno redki, jih skoraj ni)

Ja saj jaz to vem, ampak tako nas strašijo s to vodo, pa me že zdaj skrbi. A mogoče mi ne bo niti odtekla v curku.
V glavnem, če se mi bo to zgodilo doma, bom lepo šla s svojim avtom oz. nekdo od domačih me bo peljal in jaz bom ležala na zadnjem sedežu. Seveda takoj; nič ne bom še hitela pod tuš al ne vem še kaj!
user posted image  Je tu kakšna mamica, ki ni šla z rešilcem v porodnišnico kljub temu, da ji je odtekla voda?? Si ležala na boku?
Tu, v mojem kraju, če kličem rešilca, pride v najmanj pol ure ali še več - če je na voljo. Če ga ni, pa izvisim. Tako da... Lasten prevoz.

Mateyka, še vprašanje zate, čeprav ni povezano s to temo.
Torej, kakšno mnenje je o epiduralni analgeziji na Švedskem??
Pa hiter porod! SREČNO! user posted image

Hvala.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
26.7.2007 21:45:41   
žarnica
IZVIRNO SPOROČILO: tianna

user posted image  Je tu kakšna mamica, ki ni šla z rešilcem v porodnišnico kljub temu, da ji je odtekla voda?? Si ležala na boku?
Tu, v mojem kraju, če kličem rešilca, pride v najmanj pol ure ali še več - če je na voljo. Če ga ni, pa izvisim. Tako da... Lasten prevoz.

ja,sem že zgoraj napisala,da mi je doma odtekla voda,pa me je fant peljal,s tem,da nisem ležala v avtu,ampak kar lepo sedela na sprednjem sedežu.

sicer je bilo tako:
14.15h mi je odtekla voda
15h sva bila v porodnišnici (odprta sem bila 3-4 cm)
16h so me dali v porodno
18h so se zaćeli popadki
20.10h se je rodila najina hčerkica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?