Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Zunanji obrat otročka na glavico 22.6.2007 10:34:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Nimam izkušenj s tem, baje pa da boli in ni 100% varno za otroka. Pa mislila sem, da to delajo kasneje, ne že v 34. tednu.
|
|
|
|
RE: Zunanji obrat otročka na glavico 22.6.2007 10:40:54
|
|
|
|
LadyB
|
ja narobe sem napisala, delajo ga v 36.tednu, sam mam en teden casa da se odlocim ce se do takrat ne obrne
|
|
|
|
RE: Zunanji obrat otročka na glavico 22.6.2007 11:13:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni so jo zdravniki s katerimi sem govorila vsi odsvetovali. Mogoče zato, ker imam nogice spodaj. Ne vem ali pa ker nimajo pri nas toliko izkušenj. delajo pa to tudi zato pozno, ker lahko pospeši porod ali se rado kaj zakomplicira. V glavnem meni celo osebna zdr. rekla, da naj tega ne dovolim in grem raje na CR.
|
|
|
|
RE: Zunanji obrat otročka na glavico 22.6.2007 11:37:44
|
|
|
|
Pingvinčica
|
Meni so delali obrat ampak v 38t. Tudi mene je bilo zelo strah in sem se zelo težko odločila, ampak na koncu mi ni bilo žal. Obrat ti delajo v porodni sobi, ob tem pa ves čas nadzirajo otročka in če bi se mu res začelo goditi slabo (ovita popkovina) bi ti takoj naredili CR. Po posegu ostaneš še 2 uri v porodni potem pa ti še enkrat naredijo UZ in lahko greš domo če je vse uredu. A ja pa tešč moraš bit. Ne mene ni nič bolelo bila sem pa zelo nesproščena, ker tudi prej nisem vedela veliko o zunanjem obratu. Če te pa še kaj zanima pa le vprašaj tu ali pa na ZS. Upam da se boš pravilno odločila in da bo vse uredu. konec koncev se lahko obrne še tudi sama od sebe.
|
|
|
|
RE: Zunanji obrat otročka na glavico 22.6.2007 11:41:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Baje sta v celi Sloveniji samo dva G, ki to delo obvladata, da bi si ženska eventuelno upala to it narest, samo tudi pri njima ne more bit zanesljivo, vedno se lahko kaj zgodi. Sem pa ravno prejšnji mesec o tem govorila s sodelavko in tudi ni dovolila zunanjega obrata, potem se ji je pa otroček, ko je bila že na porodni mizi, obrnil. Nisem vedela, da je to sploh možno, čeprav je tudi verjetno zelo redko.
|
|
|
|
RE: Zunanji obrat otročka na glavico 22.6.2007 12:21:29
|
|
|
|
Pikica pokica
|
Mene tudi zanima, kako sploh naredijo ta zunanji obrat - malo bolj konkretno, kako ga izvedejo?? Na srečo ga v prvo nisem potrebovala, zdaj pa še ne vem..
|
|
|
|
RE: Zunanji obrat otročka na glavico 22.6.2007 13:31:42
|
|
|
|
LadyB
|
Meni so povedal da te nafilajo z enimi tabletam da se ti maternica omehča, potem pa ga zdravnik prek trebuha obrne, neki tazga. Lih prej mi je ena povedala, men je prov grozn za slišat , sam upam da se mi bo obrnil
|
|
|
|
RE: Zunanji obrat otročka na glavico 22.6.2007 13:32:58
|
|
|
|
Majchi
|
Moja prijateljica ga je imela. Žal ne vem v katerem tednu. Pravi, da boli in da moraš imet sproščen trebuh. Pa še možnost je, da se otrok nazaj obrne.
|
|
|
|
RE: Zunanji obrat otročka na glavico 22.6.2007 14:00:11
|
|
|
|
Anonimen
|
zdravnik z eno roko poišče otrokovo ritko oz. nogice, kar pač lahko spodaj ošlata, z drugo pa glavico in ga proba lepo počasi prisukati, u bistvu se otroček sam obrne,ni tko da ga dobesedno zdravnik, kaj takega ne gre....morjo pa bit izpolnjeni določeni pogoji, vem da ne gre če je posteljica spredaj u glavnem, če zdravnik ve kaj dela, sigurno boljše kot pa carski rez, za mamico ni pa nič bolj boleče, kot če se otrok obrne samo od sebe....seveda pod pogojem da je sproščena in ni cela zakrčena in v strehu...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?