|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prehod na posteljo brez ograjice
1.4.2007 12:25:33   
Blacky30
Nama z možem se bo počasi zmešalo. V četrtek zvečer je naš 2,2 letnik prvič skočil iz posteljice preko ograje. Hvala bogu, imam takoj zraven postavljeno zakonsko posteljo, da je padel na mehko. In tako se je začelo..... ko je videl, da je prav fajn skakat, ni bilo konca. In sem se ustrašila, da se le ne bi poškodoval, saj je skakal direkt na obraz. In včeraj dopoldan sva mu na posteljici vzela dol ograjico, saj je predvidena tudi kot mladinska postelja (mere 140x70 cm). In tako je nastal pravi kaos....
Namesto, da bi dopoldan spal, je 100x pritekel ven v dnevno sobo in nazaj, skakal po postelji, groza v glavnem..... Ko sem že obupala, sem šla ležat k njemu, rezultat je bil ta, da je skakal dalje po meni in na koncu sem se odločila, da pa pač ne bo spal danes. No, zvečer pa jovo na novo. Ven, not, ven, not..... 2 x padel, ker je imel zokne gor. Znova sem zaključila tako, da sem šla ležat k njemu in je potem zaspal, naslonjen na mene pri prižgani luči. Ura je bila 23.00, ko ga je zmanjkalo, sicer zaspi ob 21.30, vendar takrat spi še čez dan po 2 uri in pol, včeraj pa nič.
In zdaj bi spet moral iti na dopoldansko spanje in spet skače tu. Malo prej se je udaril v rob moje postelje z glavo, včeraj zvečer pa v rob svoje postelje z nosom, ko je hotel splezati dol. Tako ne gre več naprej.
Kaj naj naredimo? Mama mi pravi, da je še premajhen, naj ga dam v prenosno za nekaj časa, ker tam ven ne bo mogel skočiti? Nočem vsakič ležati zraven njega, da bo zaspal, ker ga do sedaj nismo nikoli rabili uspavat in je spal sam, nikoli zraven naju. Zdaj pa tako.....
Ali je res premajhen? Ali moram vztrajat in se bo počasi navadil? Kako ste se pri vas lotili tega?

< Sporočilo je popravil Blacky30 -- 1.4.2007 12:26:47 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prehod na posteljo brez ograjice
1.4.2007 13:49:46   
Pikabu
Mogoče poskusiš rešiti s tem, da mu daš žakelj gor. Pri nas je dolgo bila to ovira, nazadnje je sicer tudi s tem spelzala ven. Drugače pa mogoče poskusiš, da mu daš na radio kakšno pravljico, da jo polsuša ali mu sama kaj bereš, da se umiri, pa da leži. Naša Ema zelo rada polsuša, v postelji ima pa tudi ogromno igrač in se zaigra pred spanjem, potem jo pa samo zmanjka. Sicer tudi pride še ven, ampak se jo da zmotivirat, da gre vsaj ležat za nekaj časa.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.4.2007 13:51:12   
taška30
Živjo, no jaz imam izkušnje iz prve rokeuser posted image , prejšnji mesec smo Manci zamenjali posteljo (ker bo v tej z ograjico kmalu spal nov član). Ima novo veliko 90x190cm.
Naj povem da tudi pri nas prej ni bilo nobenih problemov, vedno je zaspala sama v postelji, v svoji sobi.

No, prva dva dneva je bilo podobno kot pri vas - dviganje, pa vstajanje, pa protestiranje, pa jok, hotela je da se uležem zraven, dva večera sem celo se ulegla, ko se pa tretji večer nisem več hotela, je pa zagnala tako togoto, da je skor bruhala, pa 10x nazaj v dnevno itd, itd...in sem si rekla opa, tole pa ne bo šlo, če se sedajle navadi, da hodim z njo v posteljo, sem pečena.

Mogoče ti tole ne bo všeč, ampak pri nas je delovala le ODLOČNOST oz. vztrajnost. Vsakič ko je prišla v dnevno, sem jo TAKOJ odločno odpeljala nazaj v posteljo in bila čedalje bolj 'huda', govorila sem ji kaj se to pravi in da vsi že spijo: kužki, muce, vsi otroci iz vrtca, babice, igrače..., da mora ona tudi...seveda je bil upor, zaspala je napol v joku (pač nisem AP mamauser posted image ) in po kakšnih štirih dneh je skapirala, da je sistem ostal isti kot je bil, za nagrado dobi še 2 mamini uspavanki.user posted image
In se mi zdi, da jo prav to umiri pred spanjem - ko jo dam v posteljo, se usedem na tla k postelji (ne na posteljo) k njeni glavici in ji zelo mirno zapojem dve malo daljši in v teh cca. 5 minutah se tako umiri, da se potem ne dvigne več.
Problema ni več, niti podnevi.

Lp, Taška

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.4.2007 14:11:46   
viv_
Pri nas je šla točno pri 2 letih v večjo posteljo. Ni bilo nobenih problemov. Rekli smo ji, da je zdej velika punca, da tamala posteljca je pa za dojenčke. In da če bo hodila ven in not, bo šla nazaj v tamalo za dojenčke user posted image

Je pa od samega začetka navajena sama zaspat.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.4.2007 14:52:40   
babylove
Sama bi spalno vrečo hudo odsvetovala, ker bo z njo vred skakal, pri čemer bo manj gibčen, bolj okoren in se bo lažje poškodoval. Tako se vsaj meni zdi.

Jaz bi bila na tvojem mestu fejst huda, jezna, odločna in kar je še takega. Avtoritativna. Kar se mora, se mora in pika. No, jaz pač moža pošljem v takih situacijah, ker sama nimam zgoraj navedenih kvalitet user posted image .

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.4.2007 15:49:49   
Blacky30
Torej, vztrajnost je prava! Vidim, da nismo nič prehitri, ste nekatere to storile še prej. No, danes je bilo za vzdržat. Sem bila stroga, odločna, huda, počasi ni več prišel ven, me je samo klical iz postelje, potem pa ga je po slabi uri zmanjkalo. In je spal 2 uri.user posted image

Zdaj pa upam, da bo tudi zvečer tako in da bomo počasi padli nazaj v naš ritem.

Hvala vam, punce.user posted image

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.4.2007 13:48:55   
k1
naša je v "veliki" postelji (140x60) od 18 meseca. ob strani ji dam samo zrolana odejo (nima posebej ograje), da ima občiutek, da jo nekaj ob strani varuje in ni še nikoli padla z nje. za začetek pa predvsem veliko vztrajnosti in nič popuščanja, da mora takoj nazaj v posteljo. par dni bo tako, potem pa ne bo več težav.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je zdrava navezanost otroka in star...
Z dr. Gordonom Neufeldom, svetovno priznanim strokovnjakom na področju zgodnjega razvoja in otroške psihologije smo govo...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?