|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   klopi
24.2.2007 13:12:55   
k1
oz. po domače ceki - boste dali cepit otroke???? kje jih cepijo? kakšno je vaše mnenje glede tega???

sem brala, da jih bo letos zaradi slabe zime še več in še bolj strupeni. pa za boreliozo še vedno ni zdravila. razmišljamo o tem, da bi otroka dali cepit. ali ga samo sprejate z autanom????

čakam vaša mnenja. lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: klopi
24.2.2007 13:32:48   
Lunc_a
Tukaj pri nas no bog ve kaj klopov,pa tudi se ne sprehajamo po gozdu itd,tako da ga ne bomo dali cepit

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.2.2007 15:17:35   
Anonimen
Ja, jaz sem ga dala lani cepit. Pa po tem je ven prišlo neko novo cepivo, ki je nameneno prav otrokom. Kaj prtirano nevarno ne more biti, če v Avstriji vse otroke cepijo, menda paše pod obvezno ceplenje.
Vendar se s tem ne zavaruješ perd boreliozo, le pred klopnim meningitisom. Cepijo pa na Zavodu za zdravstveno varstvo, vsaj v Kranju tam.

(odgovor članu Lunc_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
24.2.2007 15:21:41   
Marogica
MOž in ta večji otrok sta cepljena, jaz sem bila takrat noseča, tako da se bom tudi dala.

Razlog pa je bil predvsem ta, da smo našli celo v travi in grmovju na naši parceli toliko klopov, da do gozda ponje sploh ni treba iti. Ker smo izredno dosti zunaj, se mi je to zdelo zelo pametno.  Tudi pediatrinja nam je tako svetovala. Dandanes je klopov izredno dosti(v primerjavi s preteklostojo) in vedno več jih je okuženih.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.2.2007 10:32:47   
s.
Ne vem. Če gremo ob travnikih in gozdovih, kjer se ta golazen rada zadržuje, jaz mažem kar z oljem čajevca tam okoli, kjer je možnost,da cek zleze pod oblačilo. Klop tega vonja ne prenese in odpade, se vrže drugam. Isto velja za uši.
Čajevec deluje antibakterijsko in smrdi za mnoge. deluje pa proti vsem golaznim, celo proti moljem. fajn, da obstaja še kaka reč a svetu, ki to preganja.

Ste to že kaj prakticirale?
Jaz semt o brala v tujih literaturah o zeliščih.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2007 10:57:47   
Rok_LM
Jaz sem včeraj že našel enega, ki se je pasel na meni. user posted image   Na srečo je še lezel iz še ni zagrizel.

Za cepljenje ste pa malo pozni. Ponavadi to delajo pozimi, ko klopi niso aktivni.

Prvo polovico življenja ti uničijo starši, drugo polovico pa otroci.

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2007 12:05:00   
Marina 1
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Kaj prtirano nevarno ne more biti, če v Avstriji vse otroke cepijo, menda paše pod obvezno ceplenje.

Tukaj bom pa te malo popravla Splišni.V Avstriji ni obvezno cepljenje proti klopom oziroma klopnemu meningitisu.Jaz sem prvega sina cepla v Avstriji,ker sem imela tudi njihovo porodniško in otroški dodatek,ker sem bila gori zaposlena in sem sina prostovoljno dala cepit proti temu in posledično sem morala plačat tako cepivo kakor tudi pediatra ki mu je cepivo dal in njegove usluge.V Avstriji se cepi v treh razmahih-vsak mesec 1 krat in nato še enkrat čez eno leto da je cepivo učinkovito.Toliko o tem.Pa brez zamere da sem te popravljala.

LP Marina 1

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.2.2007 8:36:19   
moder
Jaz jo bom dala cepit, ker živimo čisto ob gozdu. Samo sem pa naletela na različne informacije. Pediatrinja je rekla, da v lj cepi zavod za zdravstveno varstvo, tam so mi pa rekli, da pod 3 leta cepijo pediatri. Ker so ta teden počitnice, ni pri pediatru nič, tako da grem drug teden v akcijo., kje in kdaj cepiti 17-mesečnega otroka. 

(odgovor članu Marina 1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.2.2007 8:52:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marina 1

Tukaj bom pa te malo popravla Splišni.V Avstriji ni obvezno cepljenje proti klopom oziroma klopnemu meningitisu.Jaz sem prvega sina cepla v Avstriji,ker sem imela tudi njihovo porodniško in otroški dodatek,ker sem bila gori zaposlena in sem sina prostovoljno dala cepit proti temu in posledično sem morala plačat tako cepivo kakor tudi pediatra ki mu je cepivo dal in njegove usluge.V Avstriji se cepi v treh razmahih-vsak mesec 1 krat in nato še enkrat čez eno leto da je cepivo učinkovito.Toliko o tem.Pa brez zamere da sem te popravljala.

LP Marina 1

Naj razložim, od kje meni ta podatek: tako mi je rekla zdravnica na infekcijski kliniki. Res ni dobesedno rekla, da to paše pod "obvezno" ceplenje, niti  ne vem, kako imajo oni ceplenja na splošno urejena, rekla mi je, da v Avstriji cepijo vse predšolske otroke. Kako imajo pa s plačilom organizirano, pa res ne vem.
V bistvu sem pa hotela samo to povedati, da če tam cepijo vse otroke, potem cepivo najbrž ni nevarno.

(odgovor članu Marina 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
26.2.2007 9:46:47   
bobika
Pri kateri starosti pa že lahko cepijo otroka?
Naša je stara 13 mesecev in bi jo najraje dala cepiti, saj je soseda pred parimi dnevi imela klopa na glavi user posted image  Me je pošteno strah. Mama je lani zbolele za menigitisom. In pri nas je klopov na miljon.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.2.2007 9:48:24   
Rok_LM

IZVIRNO SPOROČILO: moder

tako da grem drug teden v akcijo., kje in kdaj cepiti 17-mesečnega otroka. 

Otroka ti cepijo na zavodu za zdravstveno varstvo. V Ljubljani je to na Zaloški cesti. Cepljenje poteka v treh odmerkih. Drugo cepljenje je en mesec po prvem, tretje pa po enem letu. Cena je 27 € za eno cepljenje.

Glede na to, da ni bilo nobene prave zime in da so klopi že aktivni, moraš paziti, da med prvim in drugim cepljenjem otrok ne dobi klopa, ker se lahko stvar pošteno zakomplicira. Zaščiten je šele po drugem cepljenju.

Glede starosti pa je dobro da ima otrok za sabo obvezno cepljenje, in če ni bilo tam nobenih komplikacij, ti ga bodo brez problema cepili.

Prvo polovico življenja ti uničijo starši, drugo polovico pa otroci.

(odgovor članu moder)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.2.2007 15:24:14   
mml
V principu cepijo otroke od doolnjenega 3. leta starosti. Teoretično lahko že prej, je pares, da pri manjših otrocih klopni meningitis v principu poteka v blažji obliki kot pri odraslih.
V Avstriji cepijo otroke po dopolnjenem 1. letu, v priemru, da živjo v področju, kjer je res veliko okuženih klopov, cepijo že po 6. mesecu.

Kar se pa vbodov klopov med 1. in 2. cepljenjem tiče...zadeva je takšna, da po prvem cepljenju pač še ni protiteles, ki bi te zaščitila pred virusom, ki pvozroča meningitis in lahko zboliš, ni pa nič hujši ali težji potek bolezni.

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Rok_LM)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.2.2007 19:52:30   
tamala83
pozdrav

meni je pediatrinja ceplenje zelo priporočala (starost 18m).

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.2.2007 8:50:32   
moder
IZVIRNO SPOROČILO: Rok_LM

Otroka ti cepijo na zavodu za zdravstveno varstvo. V Ljubljani je to na Zaloški cesti.

Prejšnji teden so mi na tem zavodu rekli, da ne cepijo do treh let, da je to v pristojnosti pediatrov.

(odgovor članu Rok_LM)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.2.2007 13:29:09   
N _ B
Z možem se vse bolj nagibava k temu, da bova našo pupo dala cepit. Stara je tri leta in pol. Živimo na vasi, v bližini gozda, vsak vikend v hribih itd itd. Danes sva imeli sistematski pregled in sem zgolj informativno vprašala sestro, kaj misli o tem ali je smiselno ali ne. Le-ta mi je rekla, da bi svojega otroka cepila, vsekakor pa je to odločitev vsakega posameznika.

Spomladansko cepljenje se ravnokar pričenja. Najprej 1.doza, čez en mesec še ena in nato čez leto dni še ena. Zaščita po dveh dozah je cca 60%, po treh 90%. Cena je 25 EUR in se cepi v posvetovalnici.

Pozabila sem vprašati kakšne so izkušnje z reakcijami po cepljenju. Tiste, ki ste cepile svoje otroke, ste opazile kakšne posebne reakcije na cepivo (slabo počutje, vročina, zmedenost, bruhanje,...)?

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.2.2007 18:55:49   
frutka_
Jaz nisem za razne kremice proti klopom, ker baje še bolj privlačijo klopeuser posted image . razmišljala sem da bi ga cepila...

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.2.2007 19:10:01   
caillou
Tudi mi se bomo letos vsi cepili, ker smo lani preveč trpeli na račun že napitega klopa na sinovem hrbtu. Več kot tri mesece je trajalo, da se je mesto kjer je bil ugriz dokočno pozdravilo.

Imam pa vseeno pomisleke in me je iskreno povedano strah tega cepljenja, klopov pa še bolj.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.2.2007 19:13:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: N & B
Pozabila sem vprašati kakšne so izkušnje z reakcijami po cepljenju. Tiste, ki ste cepile svoje otroke, ste opazile kakšne posebne reakcije na cepivo (slabo počutje, vročina, zmedenost, bruhanje,...)?

Ne, pri nas ni bio nobene reakcije.

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
28.2.2007 13:26:09   
SaaS
Jaz sem lani cepila sina pri letu in pol, malo manj. Pri nas cepijo otroke od enega leta naprej.

V ljubljani tako majhnih ne cepijo na zavodu za varorovanje zdravja ampak otrokov pediater. Tako so mi rekli, ko sem tja klicala. Na gorenjskem koncu pa otrok ne cepijo pediatri ampak na zavodu v Kranju. Tako, da sem sina cepila na Zavodu za varovanje zdravja v Kranju.

Tam sem tudi jaz od zdravnice slišala, da spada to cepljenje v Avstriji pod obvezna cepljenja, že pri 6 mesecih (mogoče res le na ogroženih območjih?).

Kar se pa reakcije na cepljenje tiče, je pa podobno kot pri tistem cepljenju proti rdečkam. Cepivo proti meningitisu je narejeno na enaki osnovi kot cepivo prodi rdečkam, mumpsu in oslovskem kašlju. Če je tisto cepivo, otrok dobro prenesel, potem ni problema. Tako je meni razložila pediatrinja, ki mi je zelo priporočala cepljenje proti klopnemu meningitisu, še posebej če se več gibljemo v naravi.

Sicer pa danes po klopa ni treba daleč. Tudi na našem vrtu sem ga že pobrala...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.2.2007 18:06:39   
N _ B

Sicer pa danes po klopa ni treba daleč. Tudi na našem vrtu sem ga že pobrala...

Se strinjam. Pri nas smo jih več pobrali na vrtu in bližnjem travniku kot po gozdu.

Očitno je odvisno od pediatra. Mi imamo pediatra v Kranju. V ordinaciji Dr. Paternostra sestra cepi ob petkih med 16.00 in 18.00 uro (v ordinaciji za zdrave otroke). Predhodno naročanje ni potrebno. Rabiš le cepilno knjižico in 25 EUR.

Hvala vsem za odgovore.

Lp

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.4.2007 11:16:44   
tr
Pozdravljeni sm nov tukaj.
Imam eno preprosto vprašanje na temo teh famoznih klopov.
Imam hči staro 9 mesecev, planiramo dopust v hribih, dohtarji pa pravijo, da pred 6 letom naj ne bi otroka cepili proti klopnemu miningitisu. Tukaj berem, da vsi cepite otroke že mnogo prej. Da je doza polna so nama v lekarni razložili, da ne smeva otroka z ničemer mazati (autani, etc.).

Ali kdo mogoče ve kdaj je tista minimalna starost ko lahko cepiš otroka?

Tnx

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.4.2007 13:01:01   
mml
Res je, da ni priporočljivo mazati otrok do 3. leta z repelenti (to je Autan, Off in podobne zadeve), ker se aktivna učinkovina lahko absorbira skozi otroško kožo in lahko povzroča krče in spremembe v krvni sliki. Tako da ostane samo ustrezna obleka, previdnost kje otrok hodi in seveda pregledovanje in aktivno iskanje klopov po prihodu s sprehoda.
Kar se pa celjenja tiče je bilo pa že v prejšnjih psotih veliko napisanega. Pri nas svetujejo cepljenje nekje po dopolnjenem 3. letu starosti, lahko pa že po dopolnjenem 1. letu.
Poleg tega pa ne pozabiti, da s cepljenjem zaščitite otroka samo proti klopnemu meningitisu ne pa tudi proti lymski boreliozi. To je pa treba, če se pokažejo znaki, zdraviti z antibiotiki.

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu tr)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.4.2007 8:22:20   
k1
mi smo ga že imeli letos - vsak po enega....

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 23
24.4.2007 9:10:36   
tr
mml, hvala za res jasen odgovor
Se pa sprašujem, zakaj mi zdravnik ne zna tega po telefonu lepo povedat in stvar rešena.
No sej je šele prvi otrok, počas se bomo že vsega navadli :)

lep dan

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 24
24.4.2007 11:58:55   
bajsek
Drage moje, kokr jaz vem smpo za cepljenje že zelo prepozni. Jaz sem za mojga malega spraševala marca (nekje sredi) pa je rekla da so cepili dec. in jan eventuelno še feb., ker je bila prekratka zima. fora je v tem, da otrok med prvo in drugo dozo cepljenja ne sme (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) dobiti klopa, ker lahko to pusti grozne posledice (ne lahko ampak sigurno). In ker so se kloi letos pojavli že konec feb. je bilo cepljenja hitro konec. Tako da bomo decembra ležtos vprašali.
No, tako je meni rekla poediatrinja.
lp

(odgovor članu tr)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?