|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija v nosečnosti
21.1.2007 22:51:06   
Medvedka
Lepo pozdravljene!

Zanima me, če je katera med vami dobila med nosečnostjo kakšno alergijo, kako se je zdravila in, ali je bilo na koncu vse OK.

Sem namreč v 29.tednu in sem pred kakimi 10 dnevi dobila alergijo - sprva so bile to majcene pikice na trebuhu in na spodnji strani dojk, zaradi česar sem seveda obdolžila Lumpi mandljevo olje, s katerim sem se mazala. Nehala sem se mazati z oljem (po kakih 3 dneh, saj sem brž mislila, da je pač to zaradi suhe kože) in se naprej mazala z Bepantenom, kot so mi svetovali v lekarni. Ker ni bilo bolje in so pikice postajale vse večji srbeči izpuščaji, sem šla v torek k zdravniku. Tudi on se je potem kar strinjal z mano, da bo najbrž krivo olje in mi predpisal neko kremo za umiritev alergije. No, še isti dan pa so se mi pike začele delati tudi po rokah, kjer se nisem mazala (razen sem pa tja). V sredo sem tako spet šla k zdravniku, ki je rekel, da potem pa to ne bo olje, temveč najbrž kakšna hrana, čeprav nisem jedla nič posebnega. Rekel je, da mi bo moral dati kake tablete (antihistaminike), vendar bo prej še vprašal ginekologa za nasvet. Spet sem prišla naslednji dan in dobila Claritin tablete.
Kakorkoli že, ne vem, kako je s temi tabletami, vendar me izpuščaji ponekod še vedno srbijo, na trebuhu mi sicer počasi izginevajo, vendar pa se kljub jemanju tablet pojavljajo sem pa tja tudi nove pikice, ki se bodo po mojem prav tako spremenile v tiste izpuščaje. Tako grem jutri spet k zdravniku, saj mi je ginekologinja rekla, da če po 2-3 dneh jemanja tablet ne bo bolje, moram nujno k dermatologu.
Zelo me skrbi, da bi bilo zaradi te alergije kaj narobe z otrokom, saj traja alergija že kakih 10 dni.
Ali je katera doživela kaj podobnega in kako se je vse skupaj končalo?

Najlepša hvala za odgovore!

Zaskrbljena Medvedka

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 29.1.2008 5:51:46 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ALERGIJA V NOSEČNOSTI
22.1.2007 6:51:22   
zima07
Pozdravljena!
Jaz sem okoli 37. tedna dobila alergijo-ampak je bila, za razliko od tvoje, zagotovo od kreme , s katero sem se mazala...Sicer je trajalo kakih 10 dni, da je minila-v tem času se najprej kakih 6 dni nisem mazala, potem pa sem v lekarni kupila navadno olivno olje, ki naj bi bilo najmanj alergeno...in se je umirilo...

Držim pesti, da bo vse ok...

LP!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.1.2007 12:46:18   
natasar
Tudi jaz sem v sredini nosečnosti imela neko srbečico po prstah na rokah in stopalo do gležnjev. Srbelo me je tako hudo, da sem se enostavno mogla praskati (tako, da so mi nastale kraste). Hodila sem nazaj k ginekologu, vmes sem bila že pri drugih, ker moja ni delala, in na koncu še k dermatologu - nič niso odkrili. Baje bi naj bila neka kožna bolezen, ki nastane v nosečnosti. Mi je pa vseeno ublažila neka sestavljena krema, ki je bila nek recept od izkušenega ginekologa, čeprav je potem moja ginekologinja rekla, da v tej kremi ni nič posebnega. Ampak po tisti kremi je minila srbečica, ki je trajala tam nekje 1-2 meseca. Upam, da ti najdejo vzrok ali pa da ti čimprej mine srbečica.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.1.2007 20:07:07   
lysa
Jaz sem imela že pred nosečnostjo alergijo, ki pa se je med nosečnostjo močno poslabšala. Kljub temu nisem jemala zdravil, ampak sem se raje izogibala alergenom. Rodila sem zdravega fantka.
Sem pa proti koncu nosečnosti imela srbečico po celem telesu, predvsem pa po trebuhu, rokah in nogah, in ko sem to omenila svoji ginekologinji, me je poslala v laboratorij, da so preverili, če je vse v redu z jetri (krvni test).

(odgovor članu natasar)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.1.2008 14:32:57   
snežka 7
tudi jaz sem dobila to alergijo nekje na sredi nosečnosti. najprej na trebuhu nato pa še po rokah in nogah. naj povem da sem že rodila zdravo punčko vendar mi ta alergija kljub mazanju s kremo diprosan 20% še vedno nagaja. zdaj po  enih treh mesecih sem dobila napotnico za dermatologa. na vratih pa piše čakalna doba 3-4 mesece. naj čakam in se praskam do onemoglosti. na trebuhu imam grozne strije, ki si jih ne morem mazati z ničemer, ker se mi stanje še poslabša.

sotrpinka, če pogruntaš kaj uporabnega javi !

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?