|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preprečuje mi stike
23.11.2006 10:25:46   
atiM
Sem ločenec dveh otrok in glede na situacijo, ki se dogaja pri meni, bi potreboval mogoče kakšen nasvet ali pa samo malo tolažbe user posted image
Po nekaj letih zakona enostavno nisem videl smisla za nadaljevanje, prepiri so bili vse hujši in otroci so trpeli. Torej ločitev, tudi ona se je strinjala. Zmenila sva se, da bova živela vsak svoje življenje, vendar zaradi otrok še vedno v istem stanovanju. Oba sva si našla nekoga, vendar njena veza ni dolgo trajala, moja pa je in odločil sem se, da je čas za odselitev. Seveda se ona s s tem ni strinjala in je vsem govorila, da sem odšel z drugo in jih pustil same. To ni res, vendar se mi ni dalo poglabljati v zadevo, ker sem menil, da se bo pomirila. S to punco sva po 4ih letih še vedno skupaj, ona pa je v tem času zamenjala kar nekaj fantov. Ne da bi se zanimal, samo otroci so povedali, da je ta in ta prespal pri mamici. Ker se nočem vmešavati v njeno življenje, naj počne kar hoče, ji nisem nič rekel, čeprav mislim,da tako menjavanje partnerjev ni dobro za otroke. Vendar zadnje čase pa mi prepričuje stike in mi govori, da je moja partnerka neprimerna za otroke, da ji bo sodno preprečila stike, čeprav ne vem, na podlagi česa bo to lahko dosegla, saj moraš imeti na sodišču kakšne dokaze, da se otroka zlorablja, da lahko potem kaj takega dosežeš ali se motim? Kadar želim po otroke, vedno najde kakšen izgovor, da mi jih ne da. Otroci imajo mojo partnerko zelo radi in tudi ona njiju. To se je pa začelo, ker sem moral nekajkrat ostati dalj časa v službi in nisem moral priti po otroke, seveda sem ji to prej sporočil.
Ker otroke vse bolj pogrešam, ne vem vem, kaj naj naredim. Na socialni mi seveda niso nič pomagali, saj so rekli, da lahko z nama opravijo le razgovor, ki pa ni možno, da bo karkoli dosegel. Smilijo se mi otroci, ker vem, da me tudi oni pogrešajo, vendar jaz ne morem priti ponje na dom in jih odpeljati, saj bi se to lahko smatralo kot ugrabitev.
Vem, da mi je na voljo sodni mlin, samo vemo pa vsi, da so sodišča bolj kot ne na straneh mater. Ne vem, ali se res ne zaveda, da s tem ko prepričuje stike, ne škoduje le meni, ampak predvsem otrokom. Plačujem preživnino vestno in tudi vedno sem ji rad pomagal, če je kaj potrebovala, samo se mi zdi pa zelo grdo, da mi potem na takšen način vrača in po tolikih letih še vedno ni prebolela tega, da sem odšel in še vedno misli, da sem šel zaradi druge.
Torej, kakšna ideja, kako do otrok? Ima kdo podobne izkušnje?

Ne pravim, da je bivša sedaj coprnica in podobno, samo ne vem, zakaj mora nagajat!?!?! user posted image

< Sporočilo je popravil wahoo -- 23.11.2006 11:22:00 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prepričuje mi stike
23.11.2006 10:49:42   
baguSka
Ne pravim, da je bivša sedaj coprnica in podobno, samo ne vem, zakaj mora nagajat!?!?!

Ne znam ti svetovat in ne znam ti pomagat.. user posted image  Lahko pa ti odgovorim na tole vprasanje: zato, ker je ljubosumna nate. Da si se znajdu brez nje, da si si najdu partnerko, da si srecen. In ker ona ni srecna, pac ne more bit srecna zate. In ravno zato sedaj skriva pred tabo tudi otroke... Ker se zaveda, da otroci rada prihajajo k vama in zato je ljubosumna. Kar je zelo narobe in karkoli jih bos TI rekel, bo samo se slabse. Zelo velika skoda za otroke. In ce ne prej, bo treba pocakat, da bojo otroci dovolj veliki, da bojo sami izrazli zeljo, da te zelijo videt.. Zal. Ne vem. Mogoce bi jih recimo sel pogledat v solo (ne vem kok so stari), po koncanem pouku.. Jih odpeljal na tortico, sok. Ce ti ze ona zapira vrata doma.. Ne vem, ampak upam da ti bo nekako uspelo. Samo obupaj ne, ker otroci so ravno tako tvoji, kot njeni.

Srecno.

(odgovor članu atiM)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: preprečuje mi stike
23.11.2006 10:58:23   
piščanc
najhuje je, ko starši uporabijo za orožje otroke za izsiljevanje

baguska ti je povedala vzrok, jaz ti pa predlagam pogovor z njo, miren, z veliko potrpljenja, da spet določita kaj kdaj in kdo, mogoče je 'pozabila' svoje obveznosti. lahko pa greš z enakim vprašanjem prej še na socialno, mogoče pa te vsaj moralno podprejo. lahko pa se pri njih dogovoriš za sestanek z ženo in ji spet poveš kaj so njene obveze

mogoče se boji, da ji boš sedaj, ko imaš urejeno življenje poizkusil odvzeti otroke - pogovorita se, lahko pa da bo to potrebno

< Sporočilo je popravil piščanc -- 23.11.2006 10:59:49 >

iz malega zraste veliko

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.11.2006 11:11:49   
mreza
Haj! Jaz te popolnoma razumem ker mi moja v prepiru včasih kaj podobnega zine v povezavi z otrokom, ala da ga nebi smel videt ipd. Po mojem itak samo v jezi tako reče ampak mi pa je to dalo za razmišljat.
Imam občutek da si dober oče in zato imaš tudi pravico do otrok, še posebej če si te želijo tudi oni videt. Ne pusti se ji, če bo videla da ji grožnje uspevajo, jih lahko mogoče še stopnjuje. Dostopa do otrok ti formalno po mojem ne more preprečit (no nisem pa pravnik). Če ti jih noče vzeti jih sam odpelji, pač na način da nebodo ravno otroci videli prerivanja (upam da razumeš kaj mislim). Če je možno jih odpelji, ko ona ne bo ravno v bližini, pa tudi vrnejo se naj k njej ko otrokom paše, pa naj nori. Kaj pa misliš da bo nardila? Tud če policijo pokliče, saj si oče in to ni ugrabitev, v tvoje stanovanje pa tud ne smejo in ona tudi ne. Nekateri ljudje pač niso tolk empatični da bi prepoznali stiske drugih in morajo stvari občutit na lastni koži. neodvisno kakšno pot boš izbral ti želim da boš uspešen. Ajd!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.11.2006 11:16:45   
Naja31
Ko sta se ločila, kdo je dobil skrbništvo nad otroki?
Ker, če ga ima samo ona, potem ju ne moreš kar tako odpeljati brez njene privolitve. Boš ti nasankal.
Jaz ti svetujem, da si najameš odvetnika.
Še pred tem pa se poskusi z njo odkrito pogovriti kaj jo tišči.

Res je žalostno, da se ti maščuje preko otrok. To zame ni nobena mama.

Srečno.

(odgovor članu mreza)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.11.2006 11:33:40   
nuala
Ženske žal znajo bit take.
CSD bo moral opraviti vsaj razgovor, če ga boš zahteval. Če boš kdaj šel na sodišče, bo vse to govorilo v tvoj prid, zato če si res želiš videt otroke le vztrajaj.

Moj mož je imel enake probleme, žal je bil važen samo denar, ki je moral biti točno nakazan. Videvati jih ni smel ( uradno so bili vedno ali bolni, ali že zmenjeni s kom, ali na izletu, ali niso hoteli it, ali je bivša izgubila ali pozabila vključit telefon,... )
Mož je nekaj let zelo trpel, vendar ni vztrajal. Trpeli so tudi otroci.
Rezultat vsega je, da se oče in otroci po 5 letih nagajanja le še redko videvajo ( enkrat na 2 meseca in nekaj dni skupnih počitnic ) in tudi ne čutijo več želje drug po drugem. Tako žalostno se mi zdi to. Zlasti ker moji otroci očete obožujejo ( kar verjetno pomeni, da tudi do prej rojenih otrok ni bil slab, včasih se je to videlo po iskricah v očeh, ko so bili skupaj ).
Zato se le bori, včasih je treba tudi na sodišče.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.11.2006 11:46:21   
atiM
Skrbništvo je dobila ona, zato vem, da ne morem kar tako pridi po otroke, niti nočem sedaj naredit cele štale, da bo potem na koncu socialna delavka hodila z mano po otroke, da jih bom dobil.
Nasvet, da naj počakam, da bodo otroci zrasli in se sami odločali, je dober, samo zakaj bi čakal, da otroci odrastejo in zamudil celo njihovo otroštvo, ker se je ena ženska odločila, da bo grenila življenje bivšemu. Škoda mi je časa.
No še tole zgodbico, ko nisem utegnil po otroke, jim je rekla, da jih ne maram več in da nimam časa zanje in ne vem, kaj jim je še vse natvezila, v glavnem starejša hči je tako jokala in prosila, da naj je zapustim, da se mi je srce trgalo.
Nočem skrbništva, čeprav me ob takih dogodkih prime, da bi ji vzel otroke, vendar to ni način. Dva otroka sta v osnovni šoli, en v vrtcu, tako da jim nočem sedaj spremenit okolje, ker bi morali vse zamenjat, ker sem 20km stran v drugem kraju doma.
Vem, da je ljubosumna, samo jaz ji nisem kriv, da ne obdrži moškega. Enkrat je bila z nekom kar nekaj časa, tudi spoznal sem možakarja, dober, prijazen do otrok, sem si rekel, no to je to, otroke ma rad, to mi je bilo glavno, oni njega, sedaj bo pa mir. Ne vem kaj je bilo, samo vem, da ni več z njim. Se ne vmešavam v njeno življenje, ona se v moje skoz, kaj moja partnerka počne, kje hodi in ne vem, kaj vse mi meče naprej. Moji seveda povem, kaj govori, vendar je rekla, da ji ne bo nikoli nič rekla, ker noče še poslabšati situacije.

Včasih se mi zdi, da očetje nimamo nobenih pravic. Na socialni pravijo, da naj se z njo pogovorim, sem se zadnjič res poskušal, samo kaj, ko mi zmeče celo preteklost naprej. Priznam, nisem popoln, nihče ni, vsi imamo napake, ampak taka komunikacija ni način. Zadnjič mi otrok ni hotela dat na telefon, ko sem hotel pojasniti hčeri, da so me v službi zadržali in da se bom dan kasneje oglasil. V glavnem, ne vem, kaj je še storiti. Sodišče? Potem je vseeno, če res počakam user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.11.2006 11:46:31   
Anonimen
Greš na sodišče....sodnik bo določil uro in datum obiskov. Zdaj, kolikokrat bo določil, ne vem. Srečno

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.11.2006 11:52:15   
Naja31
A te skrbi, da se bo na sodišču dolgo vleklo?

Ne vem, no, jaz bi se za  mojega otroka borila na vse možne načine in z vsemi sredstvi. Takoj danes pokliči kakšnega odvetnika in se najavi za pogovor.

To, da si v odnosu do bivše žene grešil, nima nobene veze s tem kakšen si oče. Kot oče si verjetno super, kot mož pa očitno nisi bil. In zato sta šla narazen. Kot je ena že gor napisala, bivša žena je ljubosumna na tvojo novo sitaucijo in se ti preko otrok maščuje. Na tebi je ali boš dvignil roke od tega ali ne.
Obstaja neko društvo za pravice očetov, probaj njih kontaktirati, mogoče ti tam lahko pomagajo.

Evo, to sem našla
http://podos.fingerprints.si/clanekread.php?id=3

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 23.11.2006 11:55:04 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.11.2006 12:09:08   
nejcko
Na sodišču je postopek rešen v maksimalno dveh letih, največrat v enem, zato se ti splača vložiti zahtevek za redno in sodno določene stike. Če pa je kakšen otrok star že 10 let, se pa lahko celo sam odloči, kje želi živeti. Neglede na to kako imata sedaj urejeno skrbništvo in stike, imaš vedno pravico, da se te stvari spremenijo. Vseeno pa se obrni še na kakšnega odvetnika.

Ti kar pogumno in bodi vztrajen. Srečno

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.11.2006 15:46:44   
Anonimen
Včasih se mi zdi, da očetje nimamo nobenih pravic.

Samo dokler se pustiš.Poglej v mojem primeru je bilo isto. Dogovorila sva se glede stikov in sicer na CSD-ju.Tam je bivša pristala na vse. Toda v realnosti je bilo drugače.Ker je bil najin sin v vrtcu, sva se dogovorila, da pridem ponj v vrtec. Ko sem ga prišel iskat, ga je že prej ona odpeljala.To se je ponavljalo, na CSD-ju so delavke vedno držale z njo, ki je bila najbolj boga.
Potem sem imel vsega dovolj.Podal sem se na sodišče in zahteval stike. Seveda se je vleklo kot jara kača, vsako besedo,dejanje je poizkusila obrniti proti meni.Vmes otroka nisem videl skoraj leto dni.Vseeno sem dosegel stike v varno sobi, kjer sem vzpostavil ponoven stik z otrokom. Kljub temu, da je postavljala abnormalna pravila(otroku nisem smel nič prinesti za darilo, niti čokoladice, bombonov, ker je bilo to za njo podkupovanje)me je otrok vzljubil.Vmes pa sem moral napisati 1001 dopis na CSD(kopijo sem poslal tudi na sodišče in mojemu odvetniku), z jasnim opisom, kaj je storila, kdaj je ni bilo, vsak SMS poslan/prejet zabeležil,...tako sem bil uspešen, da je sodnik določil stike meni v prid.Vsako njeno nagajanje, se pravi če ne da otroka, če mi ne sproči, da otroka ni, izmikanje stikom, lahko dam v izvršbo.Enako kot z preživnino, je prednostno, obravnavano. Tvoj odvetnik bo napisal predlog za izvršbo, in v njem predlagal kazen za mati.Kazni se gibljejo tudi do 200.000. Meni osebno se je to zdelo najbolj hudo, ampak ko sem temeljito premislil, sem dojel, da je ko mora človek plačati kazen, začne drugače razmišljati. Ko je dobila prvi predlog za izvršbo, se je njen odnos spremenil za 360 stopinj. Od takrat ne dela več težav, ne grozi in ne preprečuje stikov. Ko je otrok bolan me obvesti ipd.
Tako da žal, ampak jaz ti predlagam sodno pot.Potem ne bo mogla ničesar več.Tudi predvideno kazen za izvršbo daj čim višjo, saj potem ponavadi sodnik zniža. Vem, da je to najslabša rešitev, ampak v večini primerov je učinkovita.

Čimveč sreče pri stikih!!!

(odgovor članu atiM)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Preprečuje mi stike
23.11.2006 17:44:08   
sanasan
atiM, ne pusti se...ne čakaj, da otroci zrastejo brez tebe!!! zakaj le bi se jim moral odreči?? saj imaš vendar pravico do stikov! še bolj pa imata otroka pravico tudi do očeta!!!! bori se zanju, saj si videl, kako te hčerka pogreša in kako ji je hudo!!!
verjetno ne bo lahko, ampak saj sta vendar tudi tvoja otroka!!!
moj mož se je pred leti dve leti boril za skrbništvo nad sinom, ker mu je bivša preprečevala stike, hujskala šitriletnega sina proti njemu, ga skrivala ipd.... pravi, da je dve leti samo garal (da si je lahko kupil večje stanovanje) in se boril za sina...ampak se je splačalo... dobil je popolno skrbništvo (in to kot tujec!)! in vsaka čast mu, da on sinu ne omejuje stikov z njo, kljub temu da ona sedaj ne plačuje niti tolarja preživnine...
moj je ravnal podobno kot anonimni nad mano...
pa veliko sreče!!!! držim pesti za vas vseuser posted image

(odgovor članu atiM)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.11.2006 20:29:01   
ninocka
Tudi jaz ti  predlagam sodisce oz. da sprozis postopek. Ker tudi ce se vlece leto ali dve, se vseeno nekaj dogaja, vsak dan si blizje cilji, kot pa da tega ne storis in bos cez dve leti spet na istem - zlosten in brez otrok in njihovih obiskov.  Zavedaj se, da vsak dan, ko odlasas, je dan izgubljen in bi ga mogoce lahko prezivel ze z otroci.
Pa vso sreco ti zelim!

PS: resnicno ne razumem zensk, ki so tako zlobne in skodozeljne in da uporabljajo za sredstvo boja otroke. Zalostno, res zalostno....

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.11.2006 21:53:17   
iva01
Najbolje bi bilo da vidva sama med seboj zgladita nesporazume, da se pogovorita zakaj ti ona ne dopusti stikov z otroki.Če tako nebosta nič rešila potem si poišči pomoč pri odvetniku. Mislim da predlog da  sam odpelješ otroke ni glih najbolj pameten, sploh pa če ima ona skrbništvo.
A ti nimaš nobene pravice do obiskov otrok, al kako je to, sicer nimam s tem izkušenj ampak kolikor vem je bilo verjetno na razpravi določeno število tvojih obiskov, oz. pogostost tvojih obiskov.
Mislim pa tudi da, nesmeš čakati da se otroci sami odločijo kje bodo, če si želiš stikov s svojimi otroki se za to bori, zdaj  in ne pa čez nekej let. In tudi če imaš dogovorjen obisk z otroki bi bilo fajn da se na šihtu dogovoriš da ti takrat ni treba ostajat dlje v službi in to nadoknadiš magari naslednji dan, če je le možno.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.11.2006 0:03:20   
Anonimen
Praviš, da pogovor ne zaleže. Da pravzaprav do pogovora niti ne pride, ker je z njene strani prej na vrsti vse drugo. Se ti ne zdi, da lahko po tolikih letih že odnehaš s poskusi pogovora, ki ne peljejo nikamor in se končno postaviš zase in za otroke, ki so tudi tvoji, ne samo njeni?
Prenežen si in prelahko te je voditi. Ženska pa je ostra in s tabo očitno zna manipulirati. Zakaj se ji pustiš? Zvezo z njo si prekinil in edino, kar vaju še povezuje, so otroci. Tebe zanimajo samo oni in oni naj bodo edino in vse, s čimer se boš od sedaj naprej obremenjeval.
Praviš, da sta bila poročena. Torej sta sedaj ločena in skrbništvo nad otroci je bilo dodeljeno njej, tebi pa je bilo naloženo plačevanje preživnine. Istočasno sta se tudi dogovorila ali pa vama je sodišče določilo stike z otroci (med njimi in tabo).
TAKOJ, ko pride do tega, da ti iz neupravičenih razlogov teh stikov ne moreš izvajati v obsegu in na način, določen v razvezni sodbi, bi se moral obrniti na pristojni CSD. To je prvi korak, ki ga očitno nisi naredil. Naredi ga sedaj. Pojdi tja in jim povej tako, kakor si napisal tukaj nam. Ne glede na to, na čigavi strani je/bo socialna delavka (v vajinem primeru ali pa na splošno), sestanek MORA sklicati. To je njena službena dolžnost.
Najverjetneje bosta prišla oba, ti in tvoja bivša žena. Rezultata je skorajda predvidljiv - ona bo naštela vse možne razloge, kaj je "prišlo vmes", da stiki "niso bili izvedljivi", ti ne boš imel dokazov, da ona laže, socialna delavka pa bo rekla, da se naslednjič potrudi, da ti bodo stiki z otroci na prvem mestu (pred novo partnerko, pred službo in pred hobiji). Nima smisla, da argumentiraš zaposlitev kot pogoj za redno plačevanje TREH preživnin - ne bo efekta. Dobil boš kvečjemu odgovor, da bi na to mislil prej, preden si otroke naredil (kakor da si jih sam, ja user posted image ).
Morda bo po sestanku kratek čas bolje. Ampak PRVIČ, ko ne boš mogel do otrok, ponovno zahtevaj sestanek. Ponovno ga bodo MORALI sklicati. Na vsakem sestanku, ki ga boste imeli (ne dovoli pa si več kakor tri sestanke) zahtevaj en izvod zapisnika - podpisan s strani vseh treh in ožigosan s strani CSD. Če ti sestanki zadeve ne bodo dokončno oz. dolgoročno uredili, pa po tretjem sestanku stopi na sodišče. Tam, kjer sta se razvezala.
In zahtevaj novo določitev stikov. Navedi vse, kar si navedel nam, priloži zapisnike s CSD-ja in po potrebi tudi druge dokaze (izpiske telefonskih klicev, SMS-e ali karkoli, kar dokazuje, da imaš prav ti). Res je, da zadeva zna trajati, ampak ti poskrbi samo za to, da boš na vložišču sodišča dobil potrdilo, da si zadevo oddal (ponavadi je to kar en izvod tožbe, ožigosan s strani sodišča).
V Kazenskem zakoniku RS je kar nekaj členov, ki jih tvoja bivša žena krši. Eden od njih je tudi preprečevanje stikov (poglavitni člen). TO JE KAZNIVO zanjo. V času, ko boš čakal ali na sestanke na CSD ali pa na vabilo na sodišče, lahko vsakič, ko ne boš mogel do otrok takrat, kot je to sedaj določeno, pokličeš policijo. Njihova dolžnost je, da se odzovejo. Oni bodo šli do nje. Prvič bodo verjetno samo popisali ime in priimek in dodali njeno izjavo (in vse skupaj poslali naprej na CSD in sodišče), ko pa bodo prišli nekajkrat, pa ne bodo več tako prijazni. Ne glede na to, da je ženska. Verjemi, da do navajeni žensk, ki tako ali drugače izsiljujejo. In ker bodo njena dejanja smatrali kot ponovitvena, ne bodo več tako prizanesljivi.
Veliko pa je odvisno tudi od nje, kako daleč je ona pripravljena zabresti samo zato, ker te ne more preboleti in ker je ljubosumna nate. Še čudno, da te ne toži vsak mesec posebej za zvišanje preživnine ali kaj podobnega. Morda te bo za kaj takega tožila potem, ko bo prejela prvo (drugo, tretjo, četrto,...) položnico za plačilo denarne kazni. No, četrte ne bo več - takrat bo že pogojna kazen.
Kar se pa tiče želja otrok, ali bi oni radi bili s tabo ali ne, pa na sodišču predlagaj, da to povedo sami. Tisto od otrok, ki je starejši od 10 let, lahko to pove sam, mlajša dva pa preko zastopnika (lahko pa starejši pove za vse tri). Njihove besede znajo biti odločilne. In tudi ti na sodišču jasno in glasno povej, da se NE boriš za skrbništvo, ampak da kot vesten oče in plačnik preživnine, torej skrbnik otrok, želiš samo korektne stike, korektni pa so tisti, ki so prilagojeni željam otrok in NE željam staršev.

Po eni strani mi je prav žal, da nisi ti moj bivši. user posted image  Moj bivši (oče mojega otroka) je namreč tak kreten, da sem mu sposobna z žličko za kavo lastnoročno izkopati jamo... ampak to je pa že druga zgodba... user posted image

(odgovor članu iva01)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
24.11.2006 9:50:19   
Nixxon
IZVIRNO SPOROČILO: atiM

Skrbništvo je dobila ona, zato vem, da ne morem kar tako pridi po otroke, niti nočem sedaj naredit cele štale, da bo potem na koncu socialna delavka hodila z mano po otroke, da jih bom dobil.
Nasvet, da naj počakam, da bodo otroci zrasli in se sami odločali, je dober, samo zakaj bi čakal, da otroci odrastejo in zamudil celo njihovo otroštvo, ker se je ena ženska odločila, da bo grenila življenje bivšemu. Škoda mi je časa.

Vendar bo ravno to, očitno, potrebno. Moram reči da se zelo strinjam z osebami, ki pravijo da pojdi na sodišče. Z lepo besedo se pri njej, več kot očitno, ne pride nikamor.

(odgovor članu atiM)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.11.2006 10:18:47   
VERONICA
Jaz pa mislim da njo mogoče zelo razjezi če rečeš da boš prišel po otroke pa te služba zadrži. In potem ona v zadnji moment mora ostati doma. Poskušaj si urediti v službi drugače, ne vem. Nam materam to ponavadi rata. Vem da je težko šefu reči zdaj pa moram domov ampak daj enkrat otrokom prioriteto (me matere to stalno delamo).
Ali pa se zmeni da boš uzel otroke samo takrat ko boš res tudi prost.  
Nasvet da odložiš videvanje otrok za kasneje je brezveze. Na nobeden način to ne dovoli. Oni potrebujejo očeta zdaj. Zakaj bi se  najstnik srečaval z neznanim gospodom ki trdi da mu je oče?

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.11.2006 10:43:29   
zoya_
IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA

Jaz pa mislim da njo mogoče zelo razjezi če rečeš da boš prišel po otroke pa te služba zadrži. In potem ona v zadnji moment mora ostati doma. Poskušaj si urediti v službi drugače, ne vem. Nam materam to ponavadi rata. Vem da je težko šefu reči zdaj pa moram domov ampak daj enkrat otrokom prioriteto (me matere to stalno delamo).
Ali pa se zmeni da boš uzel otroke samo takrat ko boš res tudi prost.  
Nasvet da odložiš videvanje otrok za kasneje je brezveze. Na nobeden način to ne dovoli. Oni potrebujejo očeta zdaj. Zakaj bi se  najstnik srečaval z neznanim gospodom ki trdi da mu je oče?

Če je potem to razlog, da otrok ne da, je to navadno zezanje, če mene prašaš. Tip ne more pridet, no prav, pol mu pa ne bom dala otrok, ko bo naslednjič prišel. HALO!?!
Otrok je tisti, ki ima pravico, da vidi oba starša, ne kaj si ona misli ali on in vedno potem je tu otrok, ki nastrada. V primeru atiM očitno mama gleda samo nase in sploh ne razmišlja, kaj je za otroka dobro, kar bi pa morala vsaka mama. Če je oče "normalen", plačuje preživnino, ga otroci radi obiskujejo, ne vidim razloga, zakaj bi mu bili onemogočeni stiki.

Enostavno je reči, drugo narediti. Če oče nima skrbništva nad otrokom, potem zanj žal tudi ne more vzeti bolniške ali prej iti iz službe. Torej nasvet, da naj prej gre, žal ne gre.

Moj ma tudi nenehne borbe za obiske, pa imajo otroci ne vem kakšne obveznosti (v vrtcu sta halo), jih ni, grejo na obisk, so ne vem kje, nimajo časa,... v isti sapi mu pa pravi, da ni nič frej. Ja halo, sama si kriva, kaj pa prepričuješ stike.... user posted image

L I V E S T R O N G

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.11.2006 14:27:31   
ronja
Se strinjam z zoyo, to je čisto mimo, da ti potem naslednjič ne da otrok. Razumem, da je boga, ker se ne zna postavit na noge, ampak bogi so tudi otroci in ti imajo prednost!
Ne čakat, da bojo polnoletni ali dovolj stari ali karkoli!
Jaz bi umrla, če bi se mojadva ločila že ko sem bila mala in bi morala bit skoz samo pri mami! Ali bi se mi utrgalo ali bi pa ušla! Še zdaj sva z očetom veliko bolj povezana!

PO moje, ko boš imel naslednjič določene stike, da jih vzameš, pojdi tja in NE IT  dokler ti jih ne da... Mogoče malo grdo, ampak saj tudi ona dela grdo... Vsaj otroci bojo vedeli, da ti je do njih. Pa magari ostani tam, pri njih doma, če je treba. Saj ven te verjetno ne more vršt... Dokler ti ne rata dobit otrok tudi za drugam...

Tvoja partnerka je pa fajn, da te podpira in da se ne vmešava v te ženine spletke, to bi res samo poslabšalo zadevo.

Mogoče bo žena dobila kakega fajn fanta v kratkem, ap se bo vse zrihtalo, držim pesti!

(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.11.2006 20:20:45   
paris
Ne razumem mam, ki preprečujejo otrokom stike z očetom, nikoli jih nisem in nikoli jih ne bom!
Zelo sem žalostna, ko berem take in podobne zgodbe. Žalostna za vse te nesrečne otroke, s katerimi odrasli manipulirajo. Kaj vse so nekatere mame pripravljene narediti v imenu takozvane ljubezni do otrok. Ampak kakšna pa je ta ljubezen, ki ti ne dovoli imeti rad obeh staršev? Ali je to sploh ljubezen? Ali ni morda le krinka za posesivnost, maščevalnost, ljubosumje........?
Jaz mislim, da prava ljubezen ni taka, prava ljubezen otrokom ne sme povzročati bolečine, prava ljubezen otrokom pušča svobodo, prava ljubezen se v otrokovo dobro odpove svojim občutkom, svojim zameram, kajti otroci niso krivi, otroci imajo oba starša enako radi, oni potrebujejo in si zaslužijo najboljše!

Bori se atiM, nikar ne pusti, da bi tudi tvoji otroci odrasli brez očeta, ker rasti brez očeta je hudo, je žalostno, boli!

Skozi sem dala težko ločitev, ampak nikoli, niti za trenutek nisem pomislila, da bi sinu vzela očeta, srce mi ni dalo, preveč imam rada svojega otroka!

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.11.2006 20:38:11   
tonja
Ne pravim, da je bivša sedaj coprnica in podobno, samo ne vem, zakaj mora nagajat!?!?!

Morda zato, ker vidi, da si si ti našel fajn partnerko - se pravi, da si našel boljšo polovico, katere ona ne more - zdaj so pa še otroci radi pri vama in jo je strah, da bo na koncu ostala sama.
Očitno se ne zaveda, da jih bo prav s takimi dejanji odgnala sama stran od sebe.

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?