|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   orhideja
15.10.2006 22:33:09   
Miss Piggy
Moja orhideja je pred 5 meseci odcvetela. Pred 2 mesecema sem ji dala gnojilo, pa še vedno ne cveti. Eno steblo pa se je posušilo, listi pa so še vedno lepi in zeleni.
Ali ima moja orhidejca še kaj šans?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: orhideja
15.10.2006 23:03:51   
mamči
Po moje še ima šanse. Moje orhideje tud odcvetijo, pa pol se steblo posuši, nekje vmes pa rineta že eno al pa dve steblli. Se pa dobi extra gnojilo za orhideje, da vzpodbuja rast in cvetenje.
Poglej malo ta link, če delaš vse tako kot treba:

http://www.orhideja.com/static_html/frontend/sl/left/vzgoja/nega%20orhidej/nega_orhidej.htm

(odgovor članu Miss Piggy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.10.2006 5:28:31   
zaljubljena23
Pri orhidejah moraš biti predvsem strpen

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.10.2006 8:58:34   
k1
meni cveti samo 1x letno. žal

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2006 20:06:33   
KOZLEK
Men pa cvetijo že eno leto pa pol. mam jih na jutranjem soncu na okenski polici zalivam pa jih 1x na 14 ali pa 20 dni po 1 deci vode, odcvetele cvetove pobiram stran, stebla pa porežem ko so že čist olesenela.

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.11.2006 23:02:53   
Katrin
Tudi moja orhideja je odcvetela že pred dvema letoma, pa jo še kar negujem in upam user posted image  Liste ima zdrave in močne, steblo poganja, ... bomo videli ...

Lp, katrin

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu KOZLEK)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.11.2006 18:20:29   
bamby

Tvoja orhideja bo morda sedaj malo počivala, kar ji ne bo nič škodilo, še posebej, če jo imaš morda nad radiatorjem. Spomladi pa jo boš mogla presaditi, če ne bo nič stebla pognala, ker to pomeni, da se ji je prst (lubje) strošila.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.12.2006 20:13:32   
Anonimen
moje cvetijo že 2 ali 3 letauser posted image .

Ne smeš jih imeti na soncu, vendar mora biti precej svetlo, pa ne prevroče. Jaz jih kar precej zalivam, pa nič gnojim, niti ne rosim. Pazim, da je skoz voda v lončku oz. da je vlaga v lončku.

Na začetku mi prav tako niso cvetele, sem jih že skoraj vstran fliknila. Potem sem pa dala v drugo okno in bum. Po 4 stebel imajo. Ena ima celo 6 stebel ven iz listov. Očitno jim tu paše.

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
3.1.2007 21:33:55   
Nisaa
Ja men tus nič ne cvetijo mi je že skor brez veze da jih mama .Mami moja ma pa dve  in ji 3x na leto po dva stebla cvetov cvetijo pa bom rekla da je anti za rože .Zato ona zmeri prav da neumnemu kmetu še na asfaltu krompir rasteuser posted image

Papa Nina
27.8.2006 je na svet pokukal najin Maj
11.7.2007 pa je prišel čudežni herojček Gaj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.1.2007 21:40:29   
Anonimen
men cvetijo karnaprej. imam jih tudi na vzhodu, zalijem ko se spomnim nanje. majo rade sušo in močo. imam jih v steklenih kozarcih v katerih vidim koliko je vode v njih..čisto na dnu so namreč kamenčki malo večji, potem malo manjši potem pa šele zemlja. tudi gnojim jih ne. sem pa ke kaka res ne cveti dolgo dolgo potem pa kar naenkrat bum. tako da vstrajaj pa daj jih na jutranje sonce

(odgovor članu Nisaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
2.2.2007 15:36:22   
*marjetica*
Kako pogosto pa jih zalivate? Kako redno dodajate gnojilo?
Meni ne uspevajo najbolje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.2.2007 5:37:51   
zaljubljena23
Zalivam jih 1x na teden, jih pa špricam po listih redno, skoraj vsak dan. Gnojenje, kaj je že to? Jih ne dognojujem, pa mi kljub temu lepo uspevajo

(odgovor članu *marjetica*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.3.2007 18:13:32   
k1
bom kar tu dala vprašanje - tudi jaz nimam neke sreče z orhidejo, pa me zanima - v prozornih lončkih, jih imate kar tako poslavljene, ali so tudi v okrasnih lončkih, da ne pride svetloba v notranjost lončka?? ne vem, iščem vse variante, kako bi bolj cvetela.

torej: 1. brez okrasnega, kar tako ali
         2. v okrasnem lončku?

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.3.2007 21:57:20   
Anonimen
če so orhideje v steklenih lončkih potem je to zato, da do korenin pride svetloba. v divjini orgideje rastejo na drevesih kot neke na pol zajedalke in imajo korenenine na svetlem in na luftu :)

jaz jih zalijem, ko vidim po sto letih da jim je v teh ta steklenih zmanjkalo vode, drugače jih ne pipam. tudi škropim jih ne. so pa na okenski polici obrnjeni na vzhod, pa spodaj ni radiatorja!

sem pa ke iz njih obrišem prah in to bo kmapu potrebno, moja mami jih pa celo stušira da gre prah dol

(odgovor članu k1)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
3.3.2007 22:15:26   
k1
lara thx. jutri grejo iz okrasnih lončkov. pa bomo videli rezultat. to o zajedalcih pa še nisem slišala. zanimivo.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.3.2007 5:48:41   
zaljubljena23
Punce okrasni lončki nimajo nobene veze tukaj. Nevem zakaj ne bi smela orhideja biti v okrasnem lončku, to sploh ni res kar pravijo, da zaradi kao svetlobe.
Pojdite malo na http://www.rastline.com in si tam malo preberite o orhidejah, boste našle kar veliko podatkov in napotkov o vzgoji orhidej

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.3.2007 8:25:46   
ALEJINAD
Sama imam tudi nekaj (9) orhidej, od tega mi jih 8 stalno dela cvetove, ena pa ne - imam pa vse falenopsise, to so te najbolj razširjene v cvetličarnah in primerne za nego v stanovanju. Je pa cvetenje čisto odvisno od vrste ordideje, nekatere morajo po cvetenju počivat na hladnem, nekatere morajo imeti vročino in vlago, nekatere nekaj vmes... Čeprav se sliši kot znanost, vsakemu uspevajo malo po svoje. Jaz jih enkrat na teden namočim za 2-3 ure in odlijem vodo. Imam jih na severozadnodni strani na oknu, na radijatorjih pa imam vlažilce.  Sem se pa tud vpisala v Društvo ljubiljev orhidej Slo in že bila ne eni razstavi. Ko mi uspe bom dala slikice v album. Kar se tiče gnojenja, pa mogoče 1x na mesec (ko me prime).user posted image user posted image

(odgovor članu Miss Piggy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?