|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PRIIMEK
28.8.2006 20:43:28   
Anonimen
Najprej se vnaprej zahvaljujem za odgovore...Tiste, ki mislite kritizirat moj status se zadržite komentarja....user posted image

Stvar je sledeča: ker glih nimam veliko finančnih sredstev sem se prijavila kot mati samohranilka, da imam malo večji otroški dodatek. Sedaj bi pa rada svojemu priimku še dodala priimek od hčerke oz. od partnerja vendar brez poroke. Zanima me pa , če je to izvedljivo in kako je. Kako naj jaz obržim status samohranilke in kako naj razložim CSD, da imam ta priimek zaradi hčerke in da se tudi od nje oče strinja, da prevzamem njegov priimek samo zaradi hčerke....

In še to me zanima, če katera ve koliko to stane!!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PRIIMEK
28.8.2006 20:47:17   
Anonimen
Ta varianta razlage bi bila še kar sprejemljiva. Čeprav bi jim bilo najbrž jasno ...
Koliko stane pa ne vem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
28.8.2006 20:49:58   
NinaŠ
Kolikor vem, je zamenjava/sprememba priimka pravica vsakega državljana in pomoje da te ne vprašajo zakaj ga spreminjaš. Spremembo potem enostavno javiš še na druge institucije... ...sicer bo mogoče npr. na CSDju malo sumljivo zgledalo, ampak pomoje ne bo nihče nič kompliciral (kaj pa če si si ga spremenila zarad numerološkega (ne)ujemanja user posted image )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.8.2006 20:51:03   
NinaŠ
Aja, koliko stane pa nimam pojma, vsekakor ne pozabi zraven računati še zamenjave vseh dokumentov.

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.8.2006 20:57:11   
mojčca
Prva sprememba priimka pride 11.050,00 SIT, vsaka naslednja pa 21.250,00 SIT.

Lp

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.8.2006 22:32:54   
daria78
Itak, da je na CDS-jih vsem jasno zakaj gre, sploh če živiš v manjšem kraju kot npr. jaz. Sedaj so "v modi" tudi ločitve, ki so v resnici le navidezne. No ja... če jim je potem lažje in lepše.... zakaj pa ne?user posted image

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.8.2006 22:39:03   
sjug
Pravnoformalno ima vsak državljan Slovenije pravico imeti dve imeni in dva priimka. Razlog ni pomemben. Kaj bodo pa rekli na CSD oz. si mislili je pa drugo. 

Never Ever Give Up!

(odgovor članu daria78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.8.2006 23:32:43   
Anonimen
jaz sem na sociali prijavljena kot samohranilka, pa se mi je zdaj rodil še drugi otrok z istim očetom, oba imata moj in njegov priimek pa ni problema. Dobivam doklade brez problema

(odgovor članu sjug)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
8.9.2006 10:02:04   
Anonimen
Nisi edina, vedno več ljudi to počne, prav zaradi tega, ker nam naša država ob rojstvu otroka ne nudi nobenih bonitet, kot npr dugod po svetu. Kako bo to zgledalo na CSD pa je odvisno od tega, kakšno svetovalko imaš in kako je zagrizena, moja naprimer je prišla na kontrolo kar domov. Pa veliko sreče. Da ne bi preveč vrtali v tebe z poizvedovanjem zakaj in kako:::::user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.9.2006 11:11:51   
Anonimen
a se je ta svetovalka kaj najavila ali se je kar prikazala na vratih?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
22.9.2006 3:04:38   
Anonimen
Če se najavijo, imaš šanso, da prej urediš stanje tako, da ni nič sumljivega. user posted image
Če se pa ne najavijo, pa pač ne odpreš vrat. Te ni bilo doma. Saj nisi vedela, da bo kdo prišel, pa pač nisi čakala, a ne? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
22.9.2006 6:50:24   
Anonimen
V primeru moje znanke je CSD najel detektivsko agencijo za preverjanje dejanskega stanja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
22.9.2006 7:11:50   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

V primeru moje znanke je CSD najel detektivsko agencijo za preverjanje dejanskega stanja.

to sem pa ze slisala in vedno bolj to pocnejo :)...tko,da ocitno se bo premaknilo nekaj v tej smeri....po svoje pravim, znajdi se vsak po svojih zmoznostih, po svoje pa mi gre na k*** k pol dejanske samohranilke zijajo,kot da itak nismo...k meni naj kar pridejo..jim z veseljem odprem vrata :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.9.2006 14:05:15   
Anonimen
Bi rada videla detektiva, ki bi prišel v moje stanovanje. user posted image  

Nenazadnje pa so detektivska pooblastila tako zelo omejena, da izvohajo sicer lahko marsikaj, ampak kaj od tistega izvohanega je pa dejansko dokazni material, je pa že druga zgodba. In da ne bi o kontra tožbah in o izpodbijanju "dokazov", kar je nenazadnje mačji kašelj. user posted image

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
22.9.2006 14:51:47   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Bi rada videla detektiva, ki bi prišel v moje stanovanje. user posted image  

noben detektiv ti ne bo prsu v stanovanje :)...sej je dost,da na dalec opazuje dva dni in vidi,kdo gre zvecer v bajto in zjutraj ven :)..mal poslika in to je to :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.9.2006 14:58:26   
Anonimen
Pri nas bi bilo to zelo zanimivo, ker ima blok dva vhoda. Kaj bo CSD plačal celo ekipo, ki bi me nadzorovala? user posted image
Poleg tega pa to, kdo pride na obisk in kdaj (ter kdaj gre), ne pomeni nič. Če bi npr. z bivšim partnerjem ostala ljubimca, še ne pomeni, da sva par, kajne? user posted image

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
22.9.2006 15:03:29   
dory
ce se hoce se vse najde in obratno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.9.2006 15:06:43   
Anonimen
Men tud tu ni jasn. user posted image
Sej otrokov oče lahko pride na obisk kadar hoče. Lhku tud spi pri men če hoče. Zakaj pa neuser posted image
Sicer pa kot je Kernesa napisala nej dokažejo. K men res ni jasnu kako bi....
Je pač na obisku pa se je zavleklo pa je prespal pa.....
Da bi pa CSD plačevala detektivu se mi zdi pa absurd! A ne znajo za kej bolj pametnega dnarja porabituser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
22.9.2006 15:07:03   
Anonimen
Najde se vse, samo dokazat je hudič. user posted image

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
22.9.2006 15:22:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
22.9.2006 20:23:45   
tinatona
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Men tud tu ni jasn. user posted image
Sej otrokov oče lahko pride na obisk kadar hoče. Lhku tud spi pri men če hoče. Zakaj pa neuser posted image

Meni je pa to čist mem. Moj bivši nima več kaj iskat pri meni, zato pa je bivši. Zarad mene lahko pride otroka kadarkoli pogledat, ampak da bi spal pri nama pa ni šans.

No vsak zase ve...

LP Tina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.9.2006 20:59:26   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Nisi edina, vedno več ljudi to počne, prav zaradi tega, ker nam naša država ob rojstvu otroka ne nudi nobenih bonitet, kot npr dugod po svetu.

Aja? A mi poveš še eno državo, kjer ima ženska 12 mesecev plačanega porodniškega? Pa v vsakem primeru ti ni treba plačat nič pri porodu, imaš ali nimaš zavarovanje...

A lahko zvem, kaj dajo druge države?

Smrka je imela na Švedskem v porodnišnici svoje oblekice in plenice... Nemci do 3 let nimajo organiziranega varstva v taki obliki kot pri nas...

Mogoče pa država zato ne da, ker gredo proračunska sredstva za "samohranilke" in se ne porazdelijo med vse...

Kar se tiče spremembe priimka: Vsak ima lahko 2 imeni in 2 priimka. Prej se sprememba objavi v Uradnem listu - če nihče nima nič proti, potem to spremeniš uradno.

< Sporočilo je popravil viv -- 22.9.2006 21:02:16 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.9.2006 21:27:35   
dory
ah men drzava nic ne da,pa sem dejanska samohranilka...nobenih bonitet nimam, se otroskega mam sam 6jurjov,kakor ostali...tko,da ne vem kje se kot samohranilka profitira??? al sem jst kej zamudila :)

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.9.2006 21:30:33   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: teja.

ah men drzava nic ne da,pa sem dejanska samohranilka...nobenih bonitet nimam, se otroskega mam sam 6jurjov,kakor ostali...tko,da ne vem kje se kot samohranilka profitira??? al sem jst kej zamudila :)

Ja, če si dejanska ne proftiraš nič... Če pa nisi dejanska, pa pomeni, da je en prihodek v gospodinjstvu več, ki pa ga kratko malo nikjer ne prikažeš - ne pri otroških dodatkih, ne pri vrtcu... kot da ga ni... user posted image  Pol se pa splača!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.9.2006 22:37:50   
Dashenka
Priimek in ime si lahko zamenjaš kadarkoli in ti pri tem ni potrebno navajati nobenega razloga.
Priimek ter tvoj status lažne samohranilke sta dve popolnoma ločeni zadevi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?