solatja
|
moja hčera bo naslednji teden dopolnila 6 mesecev. in uvajanje goste hrane nam nikamor ne gre. začeli smo z jabolkom, ki sem ga uvajala skoraj ves mesec, pa ga še vedno noče. enako se je zgodilo z banano (je bilo sicer malo boljše, ker je slajša). karkoli ji končno spravim v usta, gre takoj ven. poskušali smo vse, sokci iz flaške (ne na žličko), namakanje dude v kašico,... nič ji ni všeč. ko vidi žličko, se takoj stran obrne! prek nekaj dnevi pa sem poskusila s piškoti, tistimi za otroke. in ga je jedla!!! vem, da niso najbolj zdravi (ogromno sladkorja!), zato mi bo zdaj mama napekla kekse brez beljakov in zelo malo sladkorja. ker se mi zdi, da vem, v čem je hec. mislim, da noče jest nič zdrizastega. za božič je dobila prvi zobek in ker jo verjetno še muči dlesen, ji očitno bolj paše trša hrana, ki pa je za male otroke praktično ni! sokce pa pridno pije, vendar samo iz kozarca, po flaški noče. sicer pa mi je miška piška danes zbila moralo tudi na tem področju, ker je začela keks, ko se razmoči, ven pljuvat. v posvetovalnici nam bobnajo, da mora otrok jest, ona pa noče. medtem ko si tlači v usta vse sorte igrače, predvsem trše. res upam,d a je samo zobek kriv za vse, čeprav dvomim. sej ne more bit njena glavna dodatna hrana keks!! imate kak nasvet???
|