|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ovulacija dvakrat!?
3.12.2006 21:06:45   
katipi
Zanima me, če bo katera od vas kaj vedela o tem, meni se namreč to zdi skoraj nemogoče. Danes sem se pogovarjala s prijateljico, ki trdi, da je možno, da ima ženska ovulacijo dvakrat v mesecu. Je to res?!user posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ovulacija dvakrat!?
3.12.2006 21:17:30   
fragola99
Prvič slišim. A ni bolj tako, da je enkrat bolj dejaven en jajčnik po nekaj mesecih pa drug oziroma se menjavata? Možno je pa vse. Morda na to vpliva jemanje Klomifena? Misliš, da lahko Klomifen povzroči več ovulacij na mesec?

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2006 21:24:44   
katipi
Nimam pojma!user posted image Bilo bi pa fino, a ne?user posted image

(odgovor članu fragola99)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.12.2006 5:15:40   
Anonimen
Seveda da je možno, res da bolj redko, ampak obstaja možnost. od tod lahko tudi večplodna nosečnost

(odgovor članu katipi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
4.12.2006 11:05:18   
TONČI.
Seveda da je možno. Lahko še večkrat. Zato pa pravijo, da lahko zanosiš kadarkoli v mesecu. Ni nujno, da je le na sredini ciklusa.

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.12.2006 12:42:59   
ronja
HIhi, ja seveda je možno! kako pa misliš, da nastanejo dvojajčni dvojčki? Ime dvojajčni ti že pove, da morata bit tam DVE JAJČECI, torej sta bili 2 ovulaciji.

Jaz vem, da imam dostikrat 2x ovulacijo (prvič navadno vem, kdaj imam ovulacijo, ker jo čutim, drugič sem že videla dve jajčeci ob m.), tako da sva bila skoraj malo razočarana, ko sva videla samo 1 user posted image na UZ. Bojo pa naslednjič user posted image user posted image , če so nama usojeniuser posted image . itak je za enega bolj verjetno, da je vse ok.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.12.2006 21:53:42   
katipi
A morda katera ve za kakšen link, kjer bi bilo to bolj strokovno opisano?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.12.2006 23:10:05   
ajdaN
Če vprašaš mene - definitivno možno. Jaz ovulacije zmeraj čutim. In tale druga nosečnost ni bila planirana - user posted image  smo pridelali 5 dni po prvi ovulaciji, ko sem bila 100% da smo "na varnem". In na moje presenečenje, naslednje jutro po user posted image začutim novo ovulacijo.

Na srečo nama je bilo tako prihranjeno odločanje a bi že, a še kakšen mesec počakavauser posted image .

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.12.2006 9:14:14   
Klarita
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

drugič sem že videla dve jajčeci ob m.)

Kje si videla dve jajčeci? Ne razumem. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.12.2006 12:15:24   
mama06
Pozdravljene,

če je tako, potem je to super za nas, ki še upamo, da zagledamo user posted image . S tem se nam povečajo opcije za pozitiven rezultat.

Me pa zanima, kako se potem to uskladi in da imaš reden menstrualni cikel. Saj bi naj vsako jajčece zorelo približno isto dolgo? Ali prihaja zaradi tega tudi do nerednega cikla oz do zamud?

LP

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.12.2006 12:39:35   
katipi
Še vedno se mi to zdi kot znanstvena fantastika. Punce, tista, ki ima danes  ali jutri G, naj vpraša in sporoči iz prve roke user posted image .

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.12.2006 12:52:52   
Anonimen
Zakaj bi pa bila to znanstvena fantastika user posted image
tu imaš en link http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=98788&t=98788#reply_98788

drgače, pa imaš internet in malo poišči, pobrskaj, o temu je veliko napisanega

pa še ta link, ki veliko več pove
http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=61751&t=61718#reply_61751

(odgovor članu katipi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
5.12.2006 18:06:22   
katipi
Hvala za odgovor, MIŠEK13! Mislim, da je to super novica za vse nas, ki se trudimo! Vsem skupaj čimprej user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.12.2006 18:28:36   
tinkamiška
Klarita, lahko da se je videlo na UZ, ampak po mojem ne ravno jajčeci ampak folikla...no jst tako razumem, naj me katera popravi, če se motimuser posted image

Se pa tudi jst strinjam, da je možno met O več kot enkrat. Piše tudi na MON-u samo je treba malo pobrskat...

Lp,
Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.12.2006 18:29:59   
tinkamiška
Hm, sem zdej malo razmšljala, več foliklov nastane tudi pri eni O tako, da....user posted image

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.12.2006 5:37:32   
Anonimen
punce preveč razmišljate, raje pejte v akcijo vsak drug dan, pa boste vsi veseliuser posted image .

tinkamiška, ja lahko nastane več foliklov, ampak niso vsi enako veliki. Ponavadi je vedno 1, ki zraste samo do prave velikosti in ko ta dozori, poči in iz njega pride jajček in to je ovulacija. Ostali folikli pa so premahjni in ni jajčeca not. Če ti ne popokajo, lahko iz njih ratajo vodne ciste, ki čez nekaj dni same počijo,lahko tudi šele čez nekaj tednov in od tod tudi motnje in zaostajanje M (povzročajo hormonsko neravnovesje).  Lahko pa se zgodi, da sta dva  približno enake velikosti, prvi poči, gre jajček ven (ovulacija), za njim dozori še drugi folikel in gre jajček ven(druga ovulacija), ostali folikli so spet premali, da bi bil jajček v njih.  Jaz ta mesec lahko razmišljamuser posted image , ker mi ta mesec ni treba user posted image user posted image user posted image . Bo medicina vse namesto mene opravla, zato punce držite pesti, da bo uspelouser posted image .

Vsem vam želim prijetno in predvsem uspešno telovadbo z dragim in user posted image user posted image

(odgovor članu tinkamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
6.12.2006 20:31:30   
katipi
Seveda bomo držale pesti! Srečno, MIŠEK13!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.12.2006 12:27:43   
ronja
Včasih se med m. vidi tudi jajčece oz. folikel. Je malo bolj temen kot maternična sluznica, velikost bucikine glavice, ostane na vložku. Če uporabljate tampone, pa ga verjetno ne boste mogle videt. To nam je povedala tovaršica biologije v srednji šoli in od takrat navadno pogledam.

Res je, da imate tako punce več možnosti za user posted image , čeprav je tudi res, da imajo(oz. imamo) več ovulacij v ciklu navadno punce, ki tudi sicer nimamo problemov z zanositvijo. Kadar niti za eno o. niso ziher, navadno nista dve. Ampak upanje ostaja, upam, da vam vsem uspe, umetno ali user posted image ! Čimprejšnje user posted image vam želim!

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.12.2006 12:40:23   
Anonimen
Kot prvo jajčece ni folikel. Kot drugo pa prvič sišim za kaj takegauser posted image . Če bi to rekel kak strokovnjak na področju ginekologije, bi še verjela, ampak tršica biologija, pa me ne bo prepričalauser posted image .  pa brez zamereuser posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
7.12.2006 12:50:14   
Kuba
user posted image upam, da je res... hura za multiovulacijo!!!

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.12.2006 14:01:20   
Klarita
user posted image Jaz sem tudi malo v dvomih, da se to tako vidi.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?