|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   medenična vstava
19.9.2005 14:45:07   
golobicka
Ojla vse bodoče in tiste, ki ste že mamice!

To je moja prva nosečnost in sem v 36 tednu,moj otroček pa se mi še vedno ni obrnil. V medenični vstavi je že od vsega začetka. G mi je rekla, da bom vrjetno rodila s carskim rezom,da naj bom na to pripravljena, a me vseeno zelo skrbi . Zanima me, kako je če rodiš s carskim rezom, imaš normalne popadke in te pustijo rojevati po naravni poti in če ne gre ti CR nardijo potem, ali kar takoj ko prideš v porodnišnico in ko vidijo kakšna vstava je?

Pa še to, kako pa je če bi rodila z Epiduralno anastezijo, glede na to da je medenična vstava in da bi vseeno rada budna doživela rojstvo svojega prvega otročka. Hvala vam za vaše odgovore .
Lep pozdravček od Kristine
Neposredna povezava do sporočila: 1
   medenična vstava
19.9.2005 15:01:39   
jana30
Točno vem kako se počutiš, ker j tudi pri meni bilo isto in so s emi po glavi podile iste misli.
Je pa vs eodvisno od poronišnice, kjer boš rodila veš.
Jaz ti lahko povem za SG.
Tudi moj malček je bil v medenični in tudi jaz sem se zaradi tega strašno sekirala. Pa se je vse izteklo super, čeprav sem si zelo želela sama rodit.
J+meni so naredili kar CR in nisem prej nič rojevala.
Sem pa tudi bila prej dogovorjena za EA in sem naato imela spinalni blok in prva budna videla svoj zakladek.

Za več pa mi piši na privat, če te še kaj zanima.

Mirna bodi.

LP

(odgovor članu golobicka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   medenična vstava
19.9.2005 15:19:53   
KIRA
pri meni je bila ista situacija ina sem dobila napotnico za CR. so mi naredli UZ in CTG in so me takoj za naslednji dan dali na razpored za OP.
je pa poleg medenične bila še popkovnica 2x ovita, ampak to sem zvedla šele po ovinkih, dohtarja sploh nobenga bliz ni blo... moja porodna zgodba žal še ne dela, da bi si jo lahko prebrala...
kdaj imaš pa rok - oz. kam boš pa šla rodit??

jaz mam PDP 15.10.2005 - MB...
LP

Neposredna povezava do sporočila: 3
   medenična vstava
19.9.2005 15:22:05   
fricka
Tudi jaz sem imela medenično vstavo od morfologije naprej. Medenična vstava v Lj ni pogoj za CR. Pri meni je bila, ker je bila glavica 15 % večja od obsega trebuščka. Prijateljica pa je kljub vstavi rodila po normalni poti.

Če imaš planiran CR greš v porodnišnico približno 10 dni pred PDP in ni bojazni glede popadkov.

Neposredna povezava do sporočila: 4
   medenična vstava
19.9.2005 15:22:20   
fricka
Tudi jaz sem imela medenično vstavo od morfologije naprej. Medenična vstava v Lj ni pogoj za CR. Pri meni je bila, ker je bila glavica 15 % večja od obsega trebuščka. Prijateljica pa je kljub vstavi rodila po normalni poti.

Če imaš planiran CR greš v porodnišnico približno 10 dni pred PDP in ni bojazni glede popadkov.

Neposredna povezava do sporočila: 5
   medenična vstava
19.9.2005 17:39:22   
Jessy
Pri meni se tudi ni obrnila in je bila nožna vstava. Če bi bilo po mnenju mojega G, bi lepo rojevala po naravni poti, vendar se nisem dala in sem šla v PO porodnišnico in se dogovorila za CR. Dobila sem datum, tako da nismo čakali na popadke.
Kako je pa vse skupaj izgledalo, si pa lahko prebereš pod temo Brazgotina po CR, ki je v forumu Po porodu, saj sem zelo podrobno vse opisala.

Neposredna povezava do sporočila: 6
   medenična vstava
19.9.2005 19:01:17   
Mirna*
Mislim, da je precej odvisno tudi od tvojega ginekologa - namrec, zdaj, ko sem bila v porodnisnici, sta bili z mano v sobi 2, ki sta rodili z cr - obe sta imeli medenicno vstavo. Ena je rodila na dogovorjeni datum, niso nic poskusali po naravni poti, pa je bila ta mala zelo majhna (2,5 kg, 46 cm), druga pa se je po tem, ko ji je odtekla voda, mtrala 10 ur s popadki in nato so le pogruntali, da ne bo slo pa so ji naredili cr.
Prvi je ginekolog napisal avtomatsko napotnico na cr, zato je prisla v porodnisnico pred tem, se dogovorila, pravila preiskave in je bilo. Drugi pa ni nihce omenjal cr, pac, bo poskusila po naravni poti, zato tudi tako.

Mislim, da imas vso pravico malo zatezit glede cr, mislim, da je bolje roditi s cr, kot pa medenicno naravno. Vprasaj svojega gineko., kaj meni.

Drugace pa se je moj otrocek obrnil okrog sele v 38 t, pa je bil tezak skoraj 4 kg.

Kar se pa tice rojevanja cr z ea: jaz sem bila vseskozi trdno odlocena, da ce bom imela cr oz. ce bo moznost, da bom zbrala porod s spinalno, saj prvic nisem imela moznosti izbire. Pa ti povem, da ko sem prisla v operacijsko in sem videla tisto cudno mizo, pa preden sem se zbasala gor, pa ko so se pristimovali, v tistih oblekah, pa en kup instrumentov, pa se sto drugihs tvari, me je prav minilo, da bi se sploh kaj poskusala sprasevat ampak sem si samo zelela zaspati.
Itak te zbudijo takoj, ko te odpeljejo iz operacijske, da vidis svojega moza in otroka, ki ga on takrat ze veselo carta. Sicer si zadet kot ne vem kaj, pa vseeno. Meni je bilo glavno to, da sem slisala od mojega, da je z otrokom vse ok, potem pa sem si zelela spat.

Resda je prednost poroda s spinalno ta, da vidis otrocka takoj, ko se rodi, razmisljala pa sem tudi o tem, kaj bi bilo npr. ce bi slo kaj narobe. bodisi z otrockom, da ne bi takoj zadihal, al pa da bi jst zgubila prevec krvi al pa karkoli, bi me od vsega tega, kar bi slisala, se kap zadela gor na operacijski No, malo za salo, malo za res, menim, da so prednosti ene ali druge.

Odlocitev je tvoja, vsekakor pa zatezi ginekologu, pa naj ti napise na potnico za cr. Nre vem, zakaj bi se matrala s popadki, po moznosti se umetnimi, ker ce cakajo, cakajo tudi 12 ur, preden se odlocijo za cr.

Veliko srece, pa kakorkoli ze bo, glavno da bo otrocek zdrav!

lp, Mirna

Neposredna povezava do sporočila: 7
   medenična vstava
19.9.2005 20:29:30   
golobicka
OJ Kira!

Rodit bom šla v Mb in PDP imam 21.10 oz. 19.10 Mogoče se celo srečava, če ne pa veliko sreče tako tebi kot tvoji bebiki.
P.S
Hvala za odgovor

Neposredna povezava do sporočila: 8
   medenična vstava
19.9.2005 22:02:46   
bobek05
Glede na to, da boš rodila v MB, ti skoraj GARANTIRAM, da boš rodila s CR.. Naš Anej je bil tudi mišljenja, da je na ritki lepše sedeti (rodila sem v MB, 16.6.).
Še predobro vem, kako se počutiš - po eni strani sem bila kar malo razočarana, ker ne bo naravni porod (da mož ne bo zraven, pa da ne bom mogla svojega sončka cartat takoj ko pride ven, pa okrevanje je dosti hitrejše..), po drugi strani pa vesela, ker se ne bom ubadala s popadki in bolečino.. Da ne bo pomote, saj je bolečina tudi pri CR oz. po CR, ampak nikoli ni bilo tako hudo, da ne bi bilo za preživet, pa imam blazno nizki prag bolečine..
V porodnišnico sem šla 1 dan pred OP (naredili so CTG, UZ, pa pobrili so me tudi po spodnjem delu trebuha), dobila sem kosilo in večerjo, po večerji nisem smela več NIČ jest, po polnoči pa tudi piti ne. OP bi naj bila ob 9h zjutraj, zato so mi ob 6h dali svečko, ob 8h pa sem šla dol na intenzivno.. Tak sem bla živčna, da sem mislila, da bom kar skupaj zlezla. Do zadnjega trenutka nisem vedela ali sem se prav odločila (za spinalno narkozo). Doli so mi dali v žilo neko tekočino (zaradi spinalne), potem pa s pol urno zamudo odpeljali v operacijsko.. Moji občutki??? Tega ti sploh ne znam opisat - srce mi je bilo 100 na uro, pulz je verjetno poskočil do 200, še anesteziologinja mi je tolažila, ker sem bila tako živčna.. Ko sem sedela na operacijski mizi, sem se nagnila naprej in se naslonila na 2 sestri (sta bili že obe oblečeni v operacijska oblačila in maske) - tresla sem se kot šiba na vodi, pa je bila anesteziologinja FENOMENALNA (dr. Gostenčnikova - nikoli v življenju je ne bom pozabla) - sploh nisem nič čutla (niti lokalne, niti analgetika).. Potem je vse šlo s svetlobno hitrostjo - položili so me nazaj, da sem ležala, dali milijon operac. rjuh pred mano, da nisem videla prek in mi vstavili kateter (nič čutila).. Kar naenkrat je bil tam že porodničar, pa en kup sester in med tem, ko me je anesteziloginja spraševala kako se počutim so že rezali, jaz pa sploh nisem nič čutila (spomnim se, da sem vmes otipala svoje stegno, pa je bilo tako čudno, ker nisem nič čutila).. Anesteziloginja mi je ves čas razlagala kaj z mano delajo in malo mi je postalo slabo, ko so vlekli narazen maternico, a mi je takoj dala nekaj v žilo in je bilo v nekaj sekundah bolje.. 10 min po tem, ko so me vrezali je na svet pridrl Anej (17 dni pred PDP) - slišalo pa se ga je po celem porodnem oddelku.. kar je pa najbolj pomembno - slišala sem ga tudi JAZ in takoj začela jokat kot dež.. Solze so se mi kar usipale po licu, ko so mi ga pokazali - bil je najlepši trenutek v mojem življenju in še zdaj se ga spomnim do potankosti.. . Spomnim se, da mi je anesteziologinja brisala solze in se mi smehljala. Potem so ga odnesli, mene pa začeli šivat. Malo mi je spet postalo slabo, ko so vse spet skupaj vlekli, a mi je anest. spet takoj nekaj zašibala v žilo, pa kisikovo masko sem dobila za par sekund in mi je bilo spet takoj bolje.. Potem so me odpeljali na intenzivno. Bila sem popolnoma budna, nič zaspana, bolečine pa so se pojavile nekje pol ure po OP. Takoj sem povedala (moraš preden se vse razboli) in dali so mi injekcijo proti bolečinam (edina, ki je še nisem čutila ) ter vsega hudiča po cevki.. Najbolj neprijetno je neko sranje za krčenje maternice, ampak tudi to preživiš, še posebej, ko ti pripeljejo tvojega sončeka.. in spet jaz v jok (normalno!) Prvič so mi ga pripeljali ob 16h popolan še isti dan, ko so bili obiski. Ostal je 1 uro, naslednji dan pa so ga pripeljali že dopoldan, da odpeljali med kosilom, pa potem spet pripeljali za časa obiskov, potem je bil s mano vsaki dan več..
Kaj se dogaja s tabo na intenzivni ne bi komentirala (če te pa vseeno zanima, pa javi)- povedala bom le to, da zate lepo skrbijo (jaz nimam nobene pripombe), tudi proti bolečinam ves čas dobivaš injekcije, ampak KAKRŠNE KOLI bolečine takrat občutiš, ti garantiram, da pozabiš, ko gledaš v svojega angelčka, ko ti ga dajo v naročje, ko ga tesno priviješ k sebi in mu prvič ponudiš svojo dojko..

Upam, da te nisem prestrašila.. Jaz imam ful lepe spomine na sam porod. Nič se ne bat, čeprav je razumljivo, da si prestrašena. Spinalno pa ti vsekakor priporočam - to je bila najboljša odločitev v mojem življenju (če se boš odločila zanjo, jim moraš povedat 1 dan prej - ti pride tudi 1 razložit kako vse skupaj poteka)...

Če še te bo karkoli zanimalo, samo piši...

Želim ti čim lepši porod, čim manj bolečin in čim več cartanja s tvojim sončkom

LP

Bobek

Neposredna povezava do sporočila: 9
   medenična vstava
21.9.2005 17:16:03   
rumena
Tudi jaz imam medenično vstavo v 35. tednu. Napovedali so mi, da bo verjetno carski rez. Zanima me ali se sam lahko odločiš ali boš imel spinalno narkozo ali ne? Bom pa rodila v Lj. porodnišnici.

Neposredna povezava do sporočila: 10
   medenična vstava
22.9.2005 0:04:00   
KODA
Zaradi moje enoroge oblike maternice,so mi takoj napovedali ,da je možnost med. vstave velika.Ta starejši je bil rojen v 34.tednu v med vstavi.Ta mlajši pa jeimel v27.tednu ugotovljeno nožno vstavo.Ko pa se je rodil,35.teden je bil že v med.vstavi.Oba sta bila rojena s carskim rezom.

Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: medenična vstava
24.9.2005 16:24:49   
Jessy
Mislim, da v vseh porodnišnicah prepuščajo odločitev tebi, za katero anestezijo se boš odločila. Sicer pa raje vidijo, da izbereš spinalno.
Jaz sem se sama odločila in še mož je bil lahko prisoten pri CR-ju

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?