Eja_1
|
Ženske, kaj komplicirate! Kaj pa včasih, ko so začeli uvajati gosto hrano po 3 tednih, pa ni bilo z nami nič narobe. V vsakem obdobju (na 5-10 let) velja druga teorija (enkrat so rekli samo umetna hrana brez dojenja, drugič gosta hrana od 3. tedna naprej, sedaj samo dojenje) glede uvajanja goste hrane -kdaj in kaj in kako. Vsak otrok je drugačen in ne morete posploševat, se zgražat. Jaz sem ponudila hčerkici prvič gosto hrano (doma narejeno korenčkovo in jabolčno kašico), ko je bila stara 3 mesece in 1 teden. Kake 14 dni je samo okušala, morda pojedla vse skupaj 1 malo žličko, potem pa se ji je odprlo in je začela dejansko hrano uživati, pa nimamo nikakršnih problemov s prebavo, alergijami in podobnim. Pri dopolnjenih 4 mesecih ji dajem kašice iz jabolk, hrušk, včasih dodam vmes malce banane, iz krompirčka (naredim pire) polg dodam 3-5 grahkov, malo špinačke, iz cvetače, pa riževo kašico... vse naredim sama brez soli in dodatkov, ker sem ji enkrat ponudila kupljene kašice (bananino, jabolčno, hruškovo), pa jih ne mara. Je pa res, da sem ji ponudila zato, ker svojega mleka nisem več imela, pa ves čas se je slinila, ko naju je z možičkom gledala, kako jeva, pripravljava hrano,... Poznam pa primere, ko so jim dajali do 1 leta samo mleko (umetno + dojenje), potem pa so nastopili problemi, ker otroček ni hotel jesti goste hrane, pa vrtec pa vse...
|