Lana25
|
Nati kako pa zgleda terapija? Tudi meni so pred dvema mesecema pri laparoskopiji odkrili endometriozo, pa mi je G rekla, da bi bilo potrebno zdravljenje s hormonskimi zdravili 6 mesecev. Jaz pa nebi rada jemala teh tablet, ker se bojim stranskih učinkov, ker sem prebrala, da so lahko kar precej neugodni, npr: mozoljavost, poraščenost, izpadanje las, ... in s prvima dvema imam že zdaj težave, tako da bi mi bilo zelo neprijetno, če bi tega bilo še več. Tako, da bi raje vzela kontracepcijske tablete in jih jemala nepretrgoma. Sam po drugi strani bi pa spet raje potrpela tistih 6 mesecev, če bi mi hormonske tablete bolj pomagale proti endometriozi. Zanima me kakšna je razlika med tema dvema načinoma zaviranja endometrioze? Zakaj ene dobijo KT druge pa hormonske? Pa še nekaj, hormonskih tablet me je tudi malo strah, ker si mislim, da to le ni tako nedolžna stvar, če lahko tako zelo spremeni telo, da potem lahko vliva tudi kaj na poznejšo zanositev oz. me je strah, da bi otrok imel kakšne posledice, ampak najbrž pretiravam. Vem, da bi bilo najboljše zdravilo, če bi zanosila, vendar pa to žal ne gre brez . Večinoma se endometriozo ugotovi pri tistih, ki se trudijo zanositi pa ne rata, men so jo pa zaradi nenehnih bolečin, ki so se pojavile v času ovulacije in so trajale do menstruacije. Zdaj po laparoskopiji pa ni nič boljše, še vedno me nonstop neki zbada še najbolj pa je moteč ta nenehni pritisk na jajčnike, mam včasih občutek, da mi po nekaj počilo tam odspodi, pa še na prebavo mi je udarilo, tako da imam včasih trebušček kot bi bila v 4 al 5 mesecu . A je vam po laparo bilo dost boljše kot prej?
|