MALINČICA
|
Če še ni prepozno, bom tudi jaz povedala svoje izkušnje glede buzz-a. V našem vrtcu so jasli dobile oz. je šla vzgojiteljica sama poiskat voziček za tamale, pa je izbrala buzza, ker ji je bil najokretnejši od vseh in lahko vodljiv. Spregledala je, da se ne da poležt, čeprav so naši jaslični od enega leta dalje, tako, da že lahko normalno sedijo, vendar včasih, ko gredo ven, pa kateri zaspi in potem ga meče na eno in drugo stran tako v sedečem položaju, so prav bogi. Pa še to, kar se mi zdi bistveno pri teh vozičkih. Sem enkrat nadomeščala bolniško v jaslih in sem najmlajšo deklico dala na voziček (buzz), jo pripela in sem se samo obrnila stran od nje, da sem vzela njene čeveljčke, da bi jo obula, pa se je mala z vozičkom prevrnila na hrbet. Ne vem kako ji je to uspelo, vem pa, da je nihče od zadaj ni mogel potegnit nazaj, ker ni bilo nikogar zraven, voziček pa s hrbtom obrnjen k steni. Samo počilo je, ko sem pogledala, pa mala ležala na hrbtu. In sem si takrat rekla, da tega vozička, pa sigurno ne bi imela. Se mi zdi ful nestabilen. Jaz sem jo pustila za tri sekunde samo, kaj paa, če otroka pstiš samega za dalj časa, da misliš, da je zaspal, pa greš npr. v hišo po vodo ali kaj podobnega...