TVN
|
Včeraj sem prišla do zaključka, da je pri vozičkih tako kot pri večini stvari (recimo avtih). Ni popolnega izdelka, ki bi ti povsem ustrezal. Dovolite, da podelim svoje razmišljanje z vami. Najprej sva se z možem zaljubila v Peg Perego Piumotta, elegantni sistem s 4 velikim (a žal fiksnimi) kolesi, fantastično košaro in super sistemom avto sedeža (sestavljen iz plastičnega podnožja, ki se fiksira v avto, ter lupinice, ki se vanj pritrdi zgolj s klikom - izjemno praktično, nič igranja z varnostnimi pasovi). A kot rečeno, motila me je okornost vozička. Potem sva prišla na Quinny-je - speedy, comfort in buzz. A spet ima vsak svoje prednosti in slabosti. SPEEDY Ful prostoren, okreten, športen, a žal brez varnostnega loka in brez možnosti obračanja ležišča. Pa še tisti trakci za reguliranje naklona so precej nepraktični. COMFORT Malce velik in rahlo manj okreten kot speedy ali buzz, nekoliko težak (18 kg), ker je kovinski, a s precej prednostmi. BUZZ Najbolj "fancy" voziček po mojem mnenju. Težava je v sprednjem malem, plastičnem kolesu in naklonu ležišča (med naslonom in ritko), ki je povsem pod pravim kotom in ga ni mogoče regulirati. Vse ostalo je super, predvsem sistem zlaganja, lahkost, okretnost, videz. Sedaj sva približno na istem. Racio bi rekel, da bo comfort kar dobra izbira, vendar me matra precej nepriročen avto sedež (pripenjanje z varnostnim pasom) in precej neugledna košara. Oboje primerjam s Peg Peregom, ki je res krasen. Če bi imel Peg Perego Piumotta eno kolo manj, ga takoj vzamem. Če ima kakšna punca kako pametno idejo ali refleksijo na tole mojo pesnitev, se toplo priporočam. Lep dan!
|