Jančika_
|
Dolgo sem gruntala, če naj sploh napišem tale post, ker res nisem hotela izpasti kot ena zmedena, iber zaščitniška mati, ampak zadeva me je vedno bolj morila, nakar se je ista reč naredila še moji mami in tudi njo je vrglo iz tira. Naš Vasja je tiste sorte otrok, ki na sprehodu nikakor noče dati roke. Odkar hodi, se borim z njim glede tega, a to je ena redkih bitk, ki jih konstantno izgubljam. Ko ga primem za roko, se enostavno vrže na tla, jaz ga pa napokam v voziček in to je to. Sicer lepo gre ob meni in se na moj ukaz ustavi, ampak roke pa ne bo dal. Problem je pa v tem, da se je parkrat na cesti zgodilo naslednje: pride mimo nekakšna neznana tetka, reče malemu "a greš z mano", mali ji da roko in gre. Niti pogleda me ne, nič - samo gre . Mislim - od kod kravam sploh take ideje ? In pred nekaj tedni je ena taka enostavno odkorakala z mojim otrokom, niti ozrla se ni, kar šla je. Halooo???? V prvem trenutku sploh nisem reagirala, ker česa takega pač nisem pričakovala, ko pa sem videla, da resnično nima namena pripeljati otroka nazaj, sem stekla za njo in ji dete iztrgala iz rok; bila pa sem v takem šoku, da nisem nič rekla. Kravi se je pa vse zdelo OK ??? No, zadeva me je res morila, ampak sem si mislila, vredu, je bila pač ena mentalna pacientka al kaj. Zdaj se je pa v soboto ista reč naredila moji mami, ko je šla s tamalim na tržnico. Njej seveda ni hotel dati roke, nakar je spet veselo odkorakal z eno mimoidočo, ki mu je rekla, če gre z njo . In baba je spet kar šla! Mojo mamo je itak kap, spulila ji je malega iz rok, pa tudi ni kaj ekstra reagirala od samega šoka. Že odkar mi je mama to povedala, imam kar knedl v grlu. Od kod se jemljejo taki ljudje? Sicer se mi nekako zdi, da nobena od teh bab ni hotela otroka dejansko kam odpeljati, po moje sta bolj kuri brez možganov, ampak ziher seveda ne morem biti. Pa kakorkoli že - meni na kraj pameti ne pade, da bi enostavno odpeljala kakega tujega otroka, pa čeprav samo nekaj metrov. Zdaj sem seveda razmislila, kako bom naslednjič reagirala (upam sicer, da se to ne bo več zgodilo); niti slučajno ne mislim biti tiho. Upam tudi, da si mo mali kmalu dal dopovedati, da ne more kar takole z nekom oditi. Taprvič se je celo bunil, mulc, ko sem ga spulila babi iz rok . Pazite na svoje otroke...
|