Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pi-kica 1 IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR Jaz osebno odobravam pravico do necepljenja iz nezdravstvenih razlogov in se strinjam, da mora biti ta pravica povezana z nesprejemom otroka v sistem javnih vrtcov. Obstaja velika verjetnost, da se bodo drugače pojavile epidemije, ki so že davno pozabljene. Tega pa jaz ne razumem Kako bo moj necepljen otrok ogrožal cepljene, ki so pred nalezljivimi boleznimi zaščiteni? Torej bi jih bilo treba na splošno izolirati, prepovedati obiskovati različne dejavnosti, javne kraje? Mar je to mišljeno, da jih je treba izločiti tudi iz šolskega sistema, saj so otroške nalezljive bolezni s starostjo nevarnejše? Morda se tudi zaposliti ne bi smeli Kje se izločitev sploh konča? Necepljen otrok je zaščiten zgolj in samo zaradi ostalih otrok, ki so cepljeni in ne prenašajo bolezni naprej. če bi kompletna populacija bila neprecepljena, bi se bolezni ponovno pojavile in kar s svetlobno hitrostjo bi vsi iskali cepiva in hiteli s cepljenjem. Tako da...sama sem dala cepit otroke, čeprav imam v družini bolezni, ki jih cepljenja povzročajo, zaradi ostalih slo. otrok, ki jih s tem zaščitim ravno toliko, kot moje...in nefer, nesramno do ostalih otrok in totalno egoistično se mi zdi, da nekomu drugemu, kar tako, ker se zanaša na nas, ki smo cepili svoje otroke - zaradi naših cepljenih otrok ni bolezni seveda - ni treba dati tega skozi. Totalno egoistično. Je pa seveda bolj varno za konkretnega otroka, ki ima tako ego starša, ki misli zgolj nase (izvzeti tisti, ki zaradi zdravstvenega stanja ne smejo biti cepljeni, se razume - vendar če bo dosti tistih, ki se ne bodo cepili, bodo tisti, ki ne smejo biti cepljeni, imajo slab imunski sitem ne le zgolj pogosto napadeni od teh bolezni, umirali bodo kot prvi). Za vse te otroke egoističnih staršev je sigurno ta konkretni hip bolj varno, če se ne cepijo - po eni strani - vendar zgolj do takrat, dokler ni bolezni. Samo kako dolgo jih pa ne bo, če bomo s cepljenji nehali? Ko bo dovolj egoistov, ki ne bodo prevzeli rizika za cepljenja, bodo bolezni spet na pohodu. Množično. Povsod, ne le v vrtcih in šolah. In ne, ni mi jasno, kako tega ne vidite?! Cepimo se zaradi celotne populacije, ne zaradi zgolj zaradi svojega otroka. če sešteješ vse pluse in minuse, je boljše imeti precepljene generacije, kot da se nihče ne cepi. Če pa posameznik ogroža mojega otroka, ki npr. ne bi smel biti cepljen zaradi zdravstvnih razlogov ali če se hoče šlepat na mojem riziku mojega otroka, ki je bil cepljen, potem pa se mi zdi prav, da ga ne sprejmejo v vrtec. Naj pa še on nosi svoj riziko vrtca. Razen...razen seveda, če je zdravniško upravičen do tega. Takega otroka pa z veseljem krijem.
|