|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tisti ki ste ali hodite v RA
24.10.2006 13:43:28   
bini
Rada bi slišala še od vas kako napredujejo vaši dojenčki, kako hiter je napredek?? kdaj so dosegli tiste mejnike, ki jih vedno vsi poudarjajo?? kdaj so sedeli? kdaj so se plazili? kdaj so stali? kolikokrat na dan telovadite z otroci?? jaz imam včasih občutek da premalo - cca 4krat po 5-10 min, pa še med previjanje 2-3 minutke... user posted image

Naš Aljaž v bistvu nima kakšnih večjih težav (vsaj tako trdi pediatrinja in zdravnica v RA in skušava jim zaupati, ampak je težko, ko vidim kaj vse dosežejo oz. že delajo že mlajši kot je on... kar stisne me in hočem nočem postanem zaskrbljena... ja, res je, da sem bolj paničen človek kot ne, ampak konec koncev gre za mojega otroka in s tega vidika sama sebe pač lahko razumem.. V RA sva bila do sedaj 2krat in dr pravi, da pač malo zaostaja in rabi spodbudo... drug teden bova imela eno terapijo, potem pa pregled šele čez 6 tednov... iz tega bi lahko sklepala, da je vse precej ok, pa me vseeno skrbi... 

Pa da opišem - čez nekaj dni bo star 7m in do sedaj mu ne uspe sedeti, razen ob opori (tudi v vozičku v sedečem položaju kar zleze dol, zato ga tako ne dajemo kaj dosti), se zna obrniti iz hrbta na trebuh, plaziti se ne zna, se pa nekaj trudi... z igračkami se lepo igra, tudi na trebuhu, če je dovolj zanimivo... če ga postavim na nogice, ima še zelo mehke - sem ter tja se odrine, kaj več pa ne...

prav jezna sem nase, ker vem, da pretiravam... ampak skrb mi zbuja predvsem to neumno primerjanje z drugimi, približno enako starimi otroci... temu se pa ne morem izogniti, razen če se odselimo na samoten otok...

kakorkoli, hvala za vsak prijazen odgovor user posted image

_____________________________

Svet je lep!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tisti ki ste ali hodite v RA
24.10.2006 13:59:12   
TONČI.
Pa kaj ti je luba duša. Ne obremenjuj se z drugimi otroci. Pri treh letih bodo vsi enaki. Jaz sem hodila v ra. Bil je premehak, prehitro rasel,....... Skritizirali so mi ga v nulo. ampak jaz se nisem dala. Jaz sem to vzela kot da bo pa pač imel še telovadbo. Kritizirajte mi ga kolikor hočete, jaz verjamem vanj in vem da mu bo uspelo. Kj je kdaj naredil. Vse v 8m na morju. Tu nam je začečel šele puzat. Najprej se jeznal vzigniti in stati na svojih nogicah. Potem je znal šele sedet. Kakšno sekundo, pol ga je pa vrgl nazaj. To vse je naredil v teh čarobnih 14 dneh. Vedno so ga kritiziral, pri 9m sva bila pa na kontroli v ra, je bil pa pohvaljen. Ja kakšen napredek......... tra, la, la. ja pa bog ve kdaj bo shodil, ko je še vedno tako mehak. Pri sarosti 1l in 5 dni mi hodi. Sploh noče več biti v vozičku al pa puzat. Nikoli ampak res nikoli ga nisem silila v hojo. Nikoli ga nisem držala za obe rokici in hodila z njim. Otrok bo to naredil sam, ko bo želel. Je pač ziheraš in čaka toliko časa, da res zna.
Res punca NE SEKIRAJ SE.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tisti ki ste ali hodite v RA
24.10.2006 14:10:21   
TONČI.
no, zdele sem se še spomnila, kako je enkrat en moški nekje spraševal. Zanimalo ga je, da če se bodo mamice tudi potem hvalile kdaj njen otrok kaj zna, ko bo začel dobivat cveke, začel pit, ga žurat,....... nE NE BODO SE. Zato se ne sekiraj.


Pa tud spala ti bo več kot 2 uri v kosu. Samo verjem vanjo



< Sporočilo je popravil TONČI. -- 24.10.2006 14:11:23 >

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tisti ki ste ali hodite v RA
24.10.2006 16:41:23   
TiaSara
Otroci so različni. Eni hočejo vse takoj, drugi so bolj zadovoljni s tem kjer so. Vsi pa na koncu sedijo in hodijo in ni važno kdaj to je. 

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tisti ki ste ali hodite v RA
24.10.2006 20:33:40   
anajmad
Se pridružujem TiiSari

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tisti ki ste ali hodite v RA
24.10.2006 20:49:06   
Seven*
Bini. Nic ne skrbi. Ce se bos drzala navodil pediatrinje in fizioterapevtke, bo napredek vec kot ociten.

Ce ga hoces nauciti sedeti, poskusaj cimvec sedenja na tvojem krilu. Z tvojimi rokami ga drzi samo za medenico, on pa se naj potrudi in lovi smeri in ravnotezje. To je zelo primerna vaja. Kamorkoli gresta, kjerkoli sta lahko to trenirala. Jaz sem si jo posadila na kolena, da je sedela kot na stolcku in sem jo drzala za medenico.

To, da vsak slej kot prej ne sedi ni nujno res. Ko sem vprasala svojo fizioterapevtko nekako v sali, kaj bi se zgodilo, ce ne bi nikoli obiskale fizioterapije, ce s tamalo ne bi nikoli vadila, je rekla, da bi lahko bilo stanje grozljivo slabse.. Vedno se moramo zavedati, da otrokov razvoj poteka zelo pospeseno v prvem letu, zato je pomembno, da se ne tolazimo v stilu: "Saj so se vsi, pa se moj bo...", ampak smo dejavni in mu pri tem pomagamo. Sama sem vaje vzela smrtno resno in Ema pri enem letu ne rabi vec obiskovati nevrofizioterapije.

Bini, ne mi zameriti, ampak tole temo bom zaklenila, ker je identicna debata odprta ze zgoraj. Bi te lepo prosila, ce se lahko "premaknes" navzgor. user posted image Glede otrocka pa nic ne skrbi. Ce pri 7 mesecih se ne sedi, to pomeni samo, da potrebuje nekoliko vec vzpodbude. In hvalabogu, da jo v danasnjem casu lahko dobimo pri pediatrih in fizioterapevtih..


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tisti ki ste ali hodite v RA
24.10.2006 20:51:04   
Seven*
TiaSara. Nazalost ni tole nic kar res. Nekateri nikoli ne sedijo ali hodijo. Pa so bili vsi vcasih "samo mehki". Tole je malo kriva vera.. Pa ne bi rada kogarkoli strasila, ampak dajmo se potrudit, ce razvojna pediatrinja meni, da je to potrebno..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tisti ki ste ali hodite v RA
24.10.2006 21:10:45   
tajtaja
Mi smo bili danes v razvojni drugič.
Dvojčka sta stara 7 m, korigirano pet in pol.
Še ne sedita, se ne kotalita, na trebuščku zelo protestirata, da bi iztegnila rokice proti igrački, potrebujeta kar precej vzpodbude...
Ampak zdravnica kot da ničesar ni hotela videt. Kar hvalila ju je, kako sta krasna, pa z sestro sta se nonstop spogledovali in govorili, saj sta v redu, pa lepo jima gre...
Meni se pa ne zdi!!!
Pa mislim, da jima kakšna fizioterapija ne bi škodila, ampak ni hotela niti slišat...
Ne vem, ali imajo kakšna strožja navodila, ali šparajo ali kaj?
Imamo kontrolo komaj v januarju!
Se mi zdi, da bi v tej starosti že morali malo več pričakovati od njiju ali sem prezahtevna?
Help!!!user posted image


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tisti ki ste ali hodite v RA
25.10.2006 9:45:37   
TiaSara
Če sem prav razumela Bini tako hodi v RA in torej dela vse kar je potrebno.

Ampak še vedno drži, da ni nujno, da je razvoj pri vseh enako hiter. Poznam deklico, ki je bila pri 6 mesecih poslana v RA, ker se še ni nič dvigala. Pa so tudi tam ugotovilo, da ni z njo nič narobe, je le bolj mirna in je zadovoljna z ležanjem. Tudi na noge se ni tako hitro  začela dvigati. Ko se pa je, je pa na hitro shodila in skoraj nikoli padla - imela je pač drugo tehniko. 

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tisti ki ste ali hodite v RA
25.10.2006 21:01:19   
ninocka
Nas ni mel nekih ful hudih tezav, je bil mal bolj zategnjen, zato smo mogli delat vaje sproscanja, cim manj nosenja po rokah, nc na silo (ga dajat sedet, postavljat na nogice...) in priporoceno je blo cim vec igranja na tleh.
Na trebuscek se je zacel obracat tam, pri 5 mesecih, potem se je plazil po trebuhu, nekje pri 7ih se je zacel postavljat na vse stiri (plazenje), samo se se ni plazil. En dan pred dopolnjenim 8 mesecem je sedel sam, brez opore (prej ga nikol nismo dajali), ene 3 dni sem ga se oblagala z balzinami, potem pa ne vec. V 1 tednu se je zacel plazit, iz sedenja postavil v polozaj za plazenje in se prek boka usedel ter dvignil ob opori. Teden, dva kasneje se je ze sprehajal ob opori in samostojne korake naredil par dni po prvem rojstnem dnevu (nikoli ga nismo vodili za rokice, da bi hodil - tud ni maral). Zdaj pri 14 mesecih hodi ful lepo, mogoce je vsega skupaj parkrat padel na rit na zacetku, drugac je pa ful stabilen in zelo dobro predvideva situacije.

Najboljs je, da poslusa zdravnico, otroka ne sili k nicemur, bo ze sam pokazal, nakazal in zacel izvajati vse stvari, ki jih delajo tudi ostali otroci, ko bo dovolj zrel.


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tisti ki ste ali hodite v RA
26.10.2006 8:15:57   
bini
hvala vsem za vaša mnenja...
ja, seven saj vem, ampak zgoraj je to postala taka bolj splošna tema, pa sem še tukaj mal zatežila, ker sem pač mal bolj panična zadnje čase...
zelo me tolaži to, ko pravite, da ko so začeli, so kar vse na hitro znali, ti vaši sončki... potem bo tud za našega čas prišel user posted image .. itak ne dvomim vanj, ker je itak mamin sin in mami je trmasta in doseže vse - torej sin ne more bit dost drugačen user posted image
tonči - hvala za pozitivno razmišljanje o našem spanju velike punce - vidiš, tukaj npr. pa so moji dvomi večji user posted image user posted image .. čeprav sem sedaj nekje pobrala, da so to take razvojne težavice, ko otrok vse dnevno življenje podoživlja ponoči in to menda mine tam do 4. leta - do tam je pa še daleč (sej moji podočnjaki tud niso še čez cel obraz user posted image )...
fajn bodite!

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?