lenca1
|
IZVIRNO SPOROČILO: b.žarjin Majana79 mi smo čisto na istem kot vi. Enako 72 točk in na 7. mestu. Punce, brez zamere, ampak mislim, da je tale rubrika odprta, da se komentira stanje v LJ. Trenutno se mi ne da mešat hrušk in jabolk. No, mene moti predvsem to, da je šele zdaj oblikovana skupna lista in smo za moje pojme nekateri čakajoči veeeeliko na slabšem. Prej bi takoj po odprtju novega oddelka bili sprejeti, tako pa ... vprašanje, če bomo sploh dobili vrtec. Po razpisu marca sem bila uvrščena na 7, mesto, zdaj pa, kot pravi tudi Majana79, me lahko prihitijo vsi, ki imajo več točk!! Prav tako, nisem nikjer dobila obrazložitve, po katerih dodatnih kriterijih bomo sedaj uvrščeni na mesta. Predvidevam, da nas je nešteto z istim številom točk. Kot ugotavljate nekatere je zelo težko pridet z enega konca na drug konec, če nimaš še enega avta. Koliko prostih mest sploh je v vrtcih - kje je skupna baza tega. To pa skrivajo al kaj!!!?? Skupne baze prostih mest v vrtcih ni nikjer. Obstaja pa seznam, kjer lepo piše katere dodatne oddelke bodo še odprli-poglej na spodnji povezavi. Točno kdaj bodo odprti ne morejo vedeti, ker gre tukaj v nekaj primerih za preureditve prostorov, spremembo namembnosti-urejanje dokumentacije... http://www.ljubljana.si/si/zivljenje-v-ljubljani/v-srediscu/69024/detail.html Na čakalno listo pa bomo uvrščeni glede na doseženo št. točk, kar pa ne pomeni, če boš 1. na čakalni listi, da boš tudi dobil vrtec. Na sprejem vplivajo naslednji dejavniki: - doseženo št. točk; - letnica otrokovega rojstva (v Lj., so bili zavrnjeni otroci l. 2008, 09, 10-velja za jaslično skupino); - v kateri skupini se bo sprostilo prosto mesto (če imaš otroka rojenega npr. jan.2010, mesto pa se sprosti v jaslični skupini (l.2008), bodo potemtakem sprejeli otroka roj.2008, čeprav je na čakalni listi za tabo in ima doseženih manjše št. točk-obdržati morajo homogenost skupine); - mislim, da je še en kriterij, ki se ga pa zdajle ne spomnim b.žarjin - iz zapisanega lahko sklepaš, da ni rečeno, da bodo v vrtec sprejeli nekoga, ki ima večje št. točk kot vi-no v praksi jih bodo (ampak mi npr. imamo kar nekaj točk več od vas in bomo na lestvici precej pred vami, ampak prav lepo se lahko zgodi, da boste vpisani pred nami - sem otroka ''''žal'''' rodila v ''''napačnem'''' letu ).
< Sporočilo je popravil lenca1 -- 1.10.2010 13:41:39 >
|