rija
|
piščanc, s tem se le delno strinjam....ja, fino je, da ne rabiš za vsak dan odsotnosti letat po potrdilo k zdravniku.....AMPAK smo, če imaš take vrste posel.... meni trgovina dela, četudi jaz ne pridem delat, nekaj se skasira, ker imam pač zato zaposlene ljudi....AMPAK, če pa je ves zaslužek odvisen izključno od tega, da TI nekaj narediš, potem pa si v riti, če si bolan. država plača bolniško šele po 30 DELOVNIH dneh (ca. 1,5 meseca) bolniške. da bi ti v tem času vsaj oprostili plačilo prispevkov JOK, so preveč požrešni....torej vzami enega, ki dela pri TNT, kot sp, ker zaposlijo jih itak ne, pa je odvisen izključno od tega, koliko paketov dostavi in pobere....je hudo bolan, ne more v avto, torej je 1,5 meseca brez vsakega dohodka, pa še prispevke mora plačat državi, jest in plačat 100 % leasing za kombi.....torej je v totalnih sralah, kar se financ tiče....pa še x primerov je podobnih.... ni lahko biti s.p, če si odvisen samo od svojega dela....je hudičevo težko.....po moje težje, kot iti v manj plačano službo drugam.... in potem še najbolj priljubljen stavek nevoščljivih ljudi: JA, SAJ TEBI JE LAHKO, TI SI PRIVAT! Ko voli nek izvoli. Registracija s.p. stane par deset evrov....pa naj bo vsakemu tako lahko v življenju.