|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tiste, ki ste okužene s toksoplazmo
2.12.2009 17:20:02   
Anonimen
Zanima me, ali veste, s čim ste se okužile? Jaz se namreč bojim, ker sem na kmečkem turizmu jedla narezek - domača salama, pršut, panceta, sir. Samo če bolje pomislim, koliko tega sem v življenju že pojedla, pa se še nisem okužila, zakaj bi se morala ravno sedaj.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tiste, ki ste okužene s toksoplazmo
2.12.2009 17:37:34   
Ula3
Jaz sem vedela, da sem negativna in sem se resnično zelo pazila, pa sem vseeno"fasala" tega hudiča. Nimam pojma kje, edina možnost je v kakšni neoprani solati v službi tik preden sem naredila test-potem sem jo jedla samo še doma in oprano iz 15 vod!!!
Hvala bogu je zaenkrat z otročkom vse vredu, čeprav imamo preglede do 1 leta starosti(bolj zaradi preventive).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.12.2009 18:14:30   
veselka
a med nosečnostjo ste se okužle?

js sm bla že na 1. testu pozitivna, tko da se nisem več sekirala. upam, da sama ne bom nikol mela kakšnih posledic, čeprav mi je to sekundarnega pomena.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Ula3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.12.2009 18:22:58   
symona
Tudi jaz sem se med nosečnostjo, takoj na začetku okužila s toxo. Za sebe vem, da sem se okužila, ko sem se s prvo hčerko igrala v peskovniku. Takoj sem dobila antibiotike (3 x na dan po 2 tableti), ki sem jih mogla jemati do konca nosečnosti, takoj po rojstu pa je dobila še hčerka, ki sem ji tudi morala še en teden po rojstvu dajati antibiotike. 

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2009 19:36:16   
charlyka
Kako pogosto pa nas testirajo, če smo okužene ali ne? Za ta test pregledajo kri, ne?

(odgovor članu symona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.12.2009 19:38:07   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: charlyka

Kako pogosto pa nas testirajo, če smo okužene ali ne? Za ta test pregledajo kri, ne?

dokler nisi, 2x v nosečnosti. pregledajo kri, ja

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.12.2009 19:50:13   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

3x v nosečnosti delajo test na toxoplazmozo, v vsakem tromesečju enkrat.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2009 21:22:02   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: katra55

IZVIRNO SPOROČILO: veselka

3x v nosečnosti delajo test na toxoplazmozo, v vsakem tromesečju enkrat.

ups, ja vidš, nimam pojma, kr so me enkrat in zadnjikrat user posted image

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.12.2009 11:08:23   
somic
mene tole tudi malo skrbi... moj g me je testiral samo v prvem tromesečji 1x in potem ne več, zdaj imam pa samo še 8 t do konca!

pred slabim mesecem sem mu rekla, če me bo dal na to stvar, pa je rekel da ni potrebe user posted image user posted image user posted image

sicer se pazim in vse, samo vseeno se mi zdi ds to stvar lahko kaj hitro dobiš

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.12.2009 12:44:30   
MATEJKA_
jaz sem imela svežo okužbo pred 3 leti - ravno v času nosečnosti - ugotovili so mi jo v 12,5t.
kako sem se okužila? hmmm... to pa verjetno ne bo nihče vedel... celo življenje sem doma imela mačke, zadnjih 6 let pa ne... prej sem vedno jedla še kako zadevo iz domače vrta, zadnjih 6 let ne... nisem jedla ne surovega mesa ali česar takega, kjer je znano, da so potencialni vir okužbe... sem bila pri 3 spec. za rizično nosečnost, noben žal ni vedel povedati od kod zdaj to... se pa baje v zadnjih letih pojavla vedno več svežih okužb pri nosečnicah, tako da predvidevajo, da je okužba možna tudi preko kupljenega sadja in zelenjave...
res je, da obstaja mala verjetnost, da se okužiš ravno v času nosečnosti, ampak poglej moj primer. če ta mala verjetnost naleti ravno na tebe, pa je seveda groza...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.12.2009 16:40:38   
Anonimen
In kako je z otrokom, ima kakšne posledice zaradi okužbe?

(odgovor članu MATEJKA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
6.12.2009 10:04:48   
teaju
meni so rekli, da je število testiranj s tokso odvisno od nas in sicer:
- če jo imamo v sebi = najslabša varianta, dobimo antibiotike in se moramo v nosečnosti zdravit in te testirajo večkrat
- če smo jo že preboleli = najboljša varianta, testirajo te samo v prvem tromesečju
- če je še nismo preboleli = potem so večrakt testiranja, mislim da 2 - 3 krat

vidim pa da je to odvisno predvsem od ginekologov. Meni je rekla, da nam v nosečnosti pripada 10 pregledov od tega 2 x ultrazvok. Halo????? In ker nisem dobila pravočasno izvidov za tokso, je sestra nadrla mene in ne tiste v bolnici, ki so izgubile izvide.

Ko sem bila prvič noseča, sem hodila k drugemo g. in sem imela pregled 1 x mesečno in vedno mi je naredil ultrazvok in vedno sem dobila slikice. Na tokso pa me je poslala 3 x. Je rekel, da preventivno, kar se mi zdi čist normalno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.12.2009 11:43:13   
milabe
hello
joj, rajš ne berem podatkov, ki jih dajo zdravniki in posledice, mi gre kar na jok!!! in raje berem vas, ki poročate u glavnem, da ni nekih posledic...
torej sem v 12 tednu, dobila toxo v nosečnosti, domnevam da zaradi bifteka... S partnerjem sva se trudila 7 mesecev, in sem jedla pač normalno... v podnedeljek nisem pričakovala M, in v petek jedla biftek (veliko)... v nedeljo pa sem delala test, ki je bil HVALABOGU +!!!
No in sem jo fasala... Sicer imamo tudi mačko, ki pa se je zavestno nisem dotikala, če pa že sem si takoj umila roke.
Imamo tudi psa ;), ki se rad vala v dreku ;).... mnogo variant, da sem jo dobila...

Jutri imam napotnico za Lj.
Ali mi katera iz prve roke lahko pove kaj me čaka?

Res me je strah, da nebo z otrokom kaj narobe....

pozdravček vsem

(odgovor članu teaju)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?