|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tiste, ki ne dojite!
19.7.2005 20:34:20   
metaa
Eno vprašanje: Na hrani št. 2 povsod piše, da se uporablja le kot del ranolike prehrane dojenčkov, glede na to, da je namenjena dojenčkom po 4. mesecu, ki pa do 6. ne "smejo" jest druge hrane (zelenjave, sadja), pa se mi zdi vse skup čudno. Kako naj bo pri 4, 5 mesecih le del prehrane, če pa pediatri odsvetujejo drugo hrano v tem času?
Kako vi to prakticirate? Razmišljam, da ji bom počasi kar začela dodajati, saj se mi zdi boljš, da je sadje in zelenjavo, bolj naravno, kot da je še dober mesec (stara 5 mesecev) le na tem mleku.
Kaj menite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   tiste, ki ne dojite!
19.7.2005 20:41:10   
Anonimen
Le del zato, ker naj bi bil glavni del še vedno mleko. Vse ostalo je le preizkušanje okusov. Tako naj bi na embalaži tudi pisalo.

Če že sprašuješ, kaj menim, potem odgovarjam. Otroci naj bi bili do 6. meseca izključno na mleku. Otroci, ki niso dojeni, pa še posebej. Prav zaradi tega, ker niso dojeni, niso imeli priložnosti zgraditi tako močnega imunskega sistema kot dojeni.
Možnost alergij je še toliko večja.

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   tiste, ki ne dojite!
19.7.2005 20:44:48   
špelica
selena je že vse povedala!Se strinjam!

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
19.7.2005 22:09:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   tiste, ki ne dojite!
19.7.2005 22:15:42   
edigs
Oprostite drage dame, ampak rahlo ga biksate (pa globoko brez zamere). Moje dete ni bilo nikoli dojeno, aptamil papca že praktično od rojstva. Teden dni pred četrtim mesecem je začela jesti korenčkovo kašico in čez mesec dni še kašice iz krompirja, cvetače, korenja, brokolija in piščanca. Kuham ji izključno sama in ne dobi nič hippovega, frutkovega, itd. Plus tega že ves čas je sadje (jabolka, banane, borovnice, breskve, nektarine in meline - slednje kuhane), od petega meseca pa tudi skutko s sadjem. Stara je šest mesecev in teden dni. In... NI dobila še nobene alergije, čeprav sva že pred tedni dva mlečna obroka zamenjali za zgoraj našete sadne oz. zelenjavne kašice. Deklica odlično napreduje, je zdrava in se v ničemer ne razlikuje od njenih dojenih prijateljev. Pa ne verjamem da je edina. In pediatri? Naj uživajo! Ista pediatrinja je mojo mamo pred 25 leti nadrla, ker je pri treh mesecih izključno dojila. Kdo je sedaj tukaj nor?
Torej drage mamice. Moje mnenje je: po lastni presoji in z zrncem soli (dobesedno in v prenesenem pomenu).
Lep pozdrav in (še enkrat) brez hude krvi.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   tiste, ki ne dojite!
20.7.2005 8:07:18   
špelica
Edigs!Saj sploh ni nujno, da bo dojenček dobil alergijo, če prezgodaj začneš z uvajanjem goste hrane, je pa več možnosti!Možnost je tudi, da bo kaj dobil šele kasneje, ni nujno da takoj po zavžiti hrani. Lahko pa mu ne bo prav nič, ne zdaj ne potem, je pa večje tveganje, ki pa je seveda odvisno od vsake mamice posebaj, da se odloči.

O pediatrih pa:včasih ni bilo nobenih raziskav o nobeni zadevi, vsak je delal po svoji pameti in večina jih je preživela brez posledic(tisti pa, ki so posledice imeli, niso bili v nobeni statistiki zabeleženi, ker je tudi ni bilo). Mislim, da gre znanost naprej in da so nova spoznanja dobrodošla. Tudi o škodljivosti kajenja naprej ni bilo ne duha ne sluha, ker nobeden ni raziskoval ali to škodi ali ne, še ko so ugotovili da povzroča raka, so bili tiho. Pa poglej kaj so raziskave zdaj po toliko desetletjih pokazale. Seveda pa sploh ni rečeno, da bo človek, pa če celo življenje kadi, dobil raka. Lahko bo zdrav do smrti(naravne)! Vidiš kako je to, zato jaz mislim, da je to zanašanje na lasno kmečko pamet ali pamet naših mam(mislim pač na to kako se je včasih delalo)malo neodgovorno in jaz je tega sigurno ne bi prakticirala na svojem otroku. Seveda pa vsaka dela po svoji presoji, saj tudi če otrok zboli, ga peljem k zdravniku, ga ne mažem z žavbami naših starih mam, kot včasih.

Tako, to ni huda kri, je moje mnenje.Pa LP!

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   tiste, ki ne dojite!
20.7.2005 8:15:25   
Anonimen
Špelca, to ni samo tvoje mnenje ampak mnenje, pridobljeno po različnih novejših raziskavah. Zagotovo ne slovenskih...
Alergija kot posledica uvajanja goste hrane pred 6. mesecem se lahko pokaže, in pogosto dejansko tudi se, šele v puberteti.
Sicer pa, škoda besed. Jaz na take teme že zdavnaj več ne odgovarjam, enostavno se mi ne da v prazno mlatit s petnajstimi, ki za mano napišejo, da so njihovi otroci že pri 4. mesecih jedli purana.

Edino, v čemer se strinjamo, je - vsaka po svoje!

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
20.7.2005 10:10:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   tiste, ki ne dojite!
20.7.2005 15:19:01   
špelica
Kaj pa kakšni pesticidi v korenčku iz trgovine? Pa insekticidi na zelenjavi? Pa špricana jabolka?Ok, jih olupiš, pa je to dovolj?Kaj pa kakšni E-ji,pa barvila, ki niso samo v Fant juhah, ampak tudi skutah, jogurtih, pudingih...

Glede na to, da se dojenčki različno razvijajo, kar je dejstvo, kakšni so pozakatelji o razvitosti prebavnega sistema pri dojenčku? Mislim, da niti pediater tega ne ve na prvi pogled. Lahko pa je poskusni zajček, ponavadi ni reakcij, vsaj takojšnjih ne.

O poštenih študijah zadnjih 100 let pa dvomim. Mogoče od 80-ih let dalje. Se pa o zdravi pameti popolnoma stinjam!
Tako, še teh pa besed.
LP!

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   tiste, ki ne dojite!
20.7.2005 21:36:16   
Anonimen
Ne mešaj alergije odraslih s fizično nepripravljenostjo/nezrelostjo dojenčka za gosto hrano.
In ja, možna je tudi alergija na jabolka, korenček in hruške.
Z moje strani je debata končana.

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




KAKO SE JE ZAČEL POROD?
MUREN

KAKO SE VAM JE ZAČEL POROD?

popadki (65%)

odtekla mi je voda (35%)


Število vseh glasov: 186

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!