ronja
|
želim si samo da bi me imel nekdo resnično rad in ničesar drugega- pa sem imela veliko možnosti- sedaj pa ko imam otroka je to skoraj nemogoče!!!!! rokipoki, lej, ne glede na to, koliko otrok imaš, še vedno te lahko nekdo ima resnično rad! (niti ni nujno, da je to oče teh otrok - poglej, koliko punc tu ima otroke iz prvega zakona, pa so zdaj srečne z drugim) To ni povezano z otroki! Seveda je otrok ena omejitev kar se tiče brezskrbnega preživljanja prostega časa in s tem tudi spoznavanja novih moških, vendar pa to še ne pomeni, da smo punce, ki imamo otroke, zabetonirane tu, kjer smo in nimamo nobenih možnosti, če nas slučajno naš moški ne ljubi. Pa ne mislim, da moraš it lovit druge moške, ne me narobe razumet! Sploh ne mislim tega! Samo miselnost spremeni! Ker tvoj mož se je zaljubil v punco, ki je vedela, da ima veliko možnosti, bila samozavestna in zadovoljan s svojim življenjem! Zdaj je ta punca izginila in doma najde eno obupano, ki misli, da je nihče ne mara in niti sama sebi ni več tako všeč (sicer se verjetno ne bi odločila hujšat)... To ni ista oseba v njegovih očeh... Torej: pomagaj mu spet videt tisto sebe in od njega zahtevaj pomoč, da bo sploh lahko ta punca pokukala nazaj na plano! POvej mu, kaj rabiš! Držita se dogovorov! Naj sam predlaga sankcije, če se jih ne bo držal, da se pač odpove nečemu, kar mu je lepo na račun tega, da se imaš lahko takrat ti lepo oz. se ti nekje drugje odkupi. Delaj na sebi v vseh smislih: tako, da si boš všeč (fizično in psihično) - zdaj, ne po 2., 3. ali 5. otroku! Ker nikoli ne veš, kdaj ti nekdo pridivja v napačni smeri... ne zapravljaj življenja! Vsi smo kdaj nesrečni in vse nas kdaj potolče, ampak samo zato,da bi se naučili pobrati. Dokler pa se ne pobereš, ne moreš normalno naprej... Z drugim otrokom malo počakajta, da spravita sebe oz. vajin odnos v red. Vprašaj ga, zakaj beži od vaju, česa se boji, zakaj mu ni več lepo s teboj... Da veš, da nisi več ista, ampak da bi se rada spet našla - da se pa vsak pod pritiskom zlomi in da ga prosiš, da ti pomaga. Saj te ima še rad, če bo vedel, kaj naredit in zakaj prav to, verjetno bo vsaj poizkusil...
|