Naja31
|
Zivjo punce, mal' mi je prekipelo, zdaj pa ne vem al' res jaz pretiravam in sem totalno obcutljiva. Kot ozadje moram povedati, da sem noseca in imam v ponedeljek rok, ceprav to ni bistevni podatek. Bolj bistveno je, ce povem, da sta mi oba starsa umrla 10 let nazaj in je moja babica (od mame mama) v bistvu edino kar imam. No, in ta moja draga babica se skoz vmesava v moje zivljenje in vtika nos v zadeve, ki se je po mojem mnenju cisto nic ne ticejo. Do zdaj sve se nekako furale, jaz sem vedno postavila strogo mejo in ji nikoli nisem dovolila, da bi se kaj prevec vpletala, ceprav je ona sebe verjetno videla v vlogi "nadomestne mame" in je tudi pricakovala, da jo bom jaz tako sprejela. Po stevilnih konfliktih je najin odnos zdaj tak , da se "problematicnim" temam izogibava, na povrsju je najin odnos enkraten, ce pa kdaj jaz kaj povem kar njej ni vsec ona to kar zignorira, ali mi pa rece, da se o tem ne bo pogovarjala. Res krasen odnos, ni kaj. No, vse skupaj me niti ni toliko motilo, sem si mislila svoje, ampak prejsnji teden mi je totalno prekipelo. Sem sla na pregled k moji ginekologinji in mi sestra pove, da je moja babica klicala in sprasevala kako sem in je rekla, da jaz nenormalno zatekam in da je sigurno kaj narobe z mano???!!!!! Jaz nisem mogla verjeti. Potem me je se zdravnica zacela obravnavati kot kriticen primer, jaz sem pa cist ok. Pritisk imam normalen, priznam, da sem bolj okrogla, ampak saj sem se zredila 20 kg, kdo ne bi bil bolj okrogel v obraz? Ze pred tem sem od babice skoz poslusala kako velik zatekam, kar ona ocitno na veliko razlaga naokoli, da mi vsak ki me sreca, rece, da saj sploh ni tako hudo. Se vedno ne verjamem, da si je kaj takega drznila narediti! Se najbolj neumno pri vsem tem je, da sem zdaj jaz kriva, ker sem jo potem nadrla, ona pa sploh ne misli, da je naredila kaj narobe. Mislim, a sem jaz cudna? Vsi mi pravijo, da se ne smem sekirati, ker je stara in jo skrbi zame, Ja, pa kaj potem ce je stara? A to pomeni, da moram prenasati vse njen neumnosti? Ma, res sem jezna. Se tisto malo kar sem ji prej povedala, ji zdaj ne bom vec govorila. Namesto da bi bila zadovoljna da nimam nobenih tezav v nosecnosti, prav isce probleme. Potem ji pa kaj recem, je uzaljena in je prepricana, da ona ni cisto nic kriva, samo jaz sem zdaj kot nosecka preobcutljiva. Se opravicujem ker sem se tako razpisala. To je samo mali delcek celotne zgodbe. Saj mi vsi pravijo, da se ne smem toliko sekirati saj je samo babica, ampak je ona edino kar imam in sem vcasih prav zalostna, da ne moreva imeti nekega normalnega odnosa. Bi se kar razpocila od jeze :hudicek: Lp, Naja
|