Barči78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Zakaj pa ne bi dala jajčnih rezancev? Saj pa rumenjak lahko začnejo jesti po 6. mesecu. Edino beljaka kot samega oz. čistega beljaka, naj ne bi jedli. Saj jajčka je tudi v žemljici, kruhu, piškotih... Sej v kruhu in žemljicah ni jajc , piškote pa tudi dobiš brez jajc, mi imamo od ALete, pa Plazma,...glede na to, da ima otrok alergijo, mu pač do enega leta ne smeš dajati jajc, do kontrole. Sama imam isto težavo. Zakuhavam mu kus kus, gres, polento, riž, drugače pa mislim, da testenine, če na njih ni napisano, da vsebujejo jajca, so sigurno brez jajc. Problem so rezanci, jaz jih še nisem našla, mi je pa kolegica rekla, da je ene našla, ampak to ne pri nas, tko da jih dobim od nje. Sem pa zadnjič v Mercatorju spraševala, pa mi je dala ene rezančke, ki so bili med bio izdelki. Res niso bila omenjena jajca, ko sem pa brala še v nemškem jeziku, je bil pa omenjen beljak , tko da je treba bit kar previden, ker trgovke tam itak ne znajo kaj dosti svetovat, vsaj moja izkušnja je taka.