Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
test doma pozitiven, pri ginekologu negativen??? 19.5.2009 23:03:23
|
|
|
|
earlgrey
|
Imam zanimivo težavo... V času, ko bi morala dobiti menstruacijo se mi je pojavila nenavadna oblika menstruacije tipa rjava kapljica na hlačkah na dan.Ker se je to zgodilo prvič poleg tega me je en dan zelo šraufalo v trebuhu, mi ni blo jasno kaj se dogaja in sem šla po test. Doma sem naredila 2 testa za nosečnost in oba sta bila pozitivna, isti dan sem bila pri zdravniku, kjer sem dala v laboratoriju urin in rezultat je bil negativen. Zdravnica me je pregledala in naredila UZ, kjer ni videla ničesar, razen odebeljeno steno maternice, tako da me je prepričevala, da nikakor nisem noseča ter da sem pred menstruacijo in da moram počakat, da se mi ulije v tem tednu in da imam verjetno hormonsko neravnovesje...??? Rekla pa je da če se do petka ne pojavi normalna menstruacija naj se spet oglasim..!? In seveda, ko sem prišla domov sem opravila še en test, ki je bil pozitiven. Danes zjutraj sem spet naredila test navsezgodaj z jutranjim urinom ...in spet pozitiven. Zdaj pa ne vem več komu naj zaupam!? Od kje meni nosečnostni hormon, če nisem noseča???Iz hrane? :))) Aja moram poudarit tudi to, da sem imela mnstruacijo prejšnji mesec ne vem pa točno kdaj,ker si nisem beležila, mislim pa da na sredini aprila. Zdaj pa je zadeva taka...v primeru, da sem noseča in ga hočem obdržat, me skrbi zakaj krvavitev? Ali je možno da imam zunajmaternično nosečnost in ali se to ne vidi na UZ? Ali mogoče katera ima podobno izkušnjo oziroma ve kaj več o tem, lepo prosim za informacijo. Hvala!!!!!!
|
|
|
|
RE: test doma pozitiven, pri ginekologu negat... 19.5.2009 23:23:09
|
|
|
|
tintin
|
Earlgrey - možna je tudi IMN, samo pri zgodnji nosečnosti se tako ne vidi nič drugega kot odebeljena stena maternice, tako da je zelo verjetna tudi normalna nosečnost. Pojdi v ZD in zahtevaj KRVNI test, z njim ti izmerijo število enot bhcg (nosečnostni hormon), ki je malo bolj natančen pokazatelj kot urinski test (ki pove samo ja/ne) Srečno opravi.
|
|
|
|
RE: test doma pozitiven, pri ginekologu negat... 20.5.2009 13:47:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Ti testi zaznavajo v telesu homone hcg. Nosečiški hormon ima odspredaj še predpono beta, torej beta hcg. Načeloma je ta edini, ki se mu vrednst zvišuje (zaradi nosečnosti), lahko pa s etudi kakšen drug in tega test zazna. Testi niso narejeni na točno nosečniškega. Zato lahko pokažejo lažne rezultate. Pomembno je tudi kateri test uporabiš. Eni so bolj občutljivi, drugi manj oziroma eni zaznajo nižjo vrednost hormonov, drugi višjo. Lahko, da se je tvoj test razlikoval od tistega v laboratoriju. Meni se je zgodilo tako, da mi je zjutraj test pokazal rahlo pozitivno, popoldne pa ta isti test negativno. Sem pa čutila, da nisem noseča. Lahko torej, da se ti je povišal nivo enega od drugih hormonov iz te skupine hcg (se dogaja med ovulacijo in okoli menstruacije) ali pa da si noseča in nosečnost še ne traja dovolj dolgo, da bi jo zaznali vsi testi. Nimaš drugega, kot počakati še nekaj dni, žal, razen če greš na krvni test.
|
|
|
|
RE: test doma pozitiven, pri ginekologu negat... 20.5.2009 14:45:43
|
|
|
|
dreamhorse
|
Pojdi na krvni test... V tako zgodnji nosečnosti se tudi pri g nič ne vidi... Čudim se samo, da ti tega ne pove tvoja g in te pošlje na krvni test.
|
|
|
|
RE: test doma pozitiven, pri ginekologu negat... 20.5.2009 22:46:12
|
|
|
|
mojca345
|
zdravnica te ne pošlje kri dat, ker to se dela samo, če je res potrebno. drugače pa vsi uporabljajo urinski test. če si delala test v bolnici, bi jaz bolj verjela temu, kot pa kupljenemu. kr o teh testih sem slišala že kr nekaj zgodbic, da je bilo pozitivno pa so potem dobile M. če si , potem bi morala zdravnica oz. G vedeti, da se v ZGODNJI nosečnosti, ne vidi NIČ, razen tega, da je odebeljena sluznica. je pa tudi res, da se bolj odebeli par dni pred M. glede na to, da tvoja G ni vedla OSNOV, bi ti predlagala, da poiščeš drugo G in pridobiš še drugo MNENJE. upam, da si noseča. verjamem, pa da nimaš zavidljive situacije. Kot sem tudi sama čutla na koži, da tele Ginekologi trobecljajo vsak po svoje tako, da res ne veš kaj je res in kaj ni res, edino če niso stvari JASNE.
|
|
RE: test doma pozitiven, pri ginekologu negat... 21.5.2009 13:25:55
|
|
|
|
earlgrey
|
Dekleta hvala vam za vaše odgovore, res ste me pomirile! Celi teden sem vsako jutro delala teste, ki so bili pozitivni in vsak dan je bila bolj močna črtica, krvavitev ki je nenavadne barve in vonja (par kapljic na dan) je še vedno prisotna vse skupaj 8 dni!! Danes sem v laboratoriju dala kri za bhcg... Jutri imam spet pregled. Trebuh imam napet, tu pa tam me nekaj špikne, na vodo hodim pogosto, ko hodim po stopnicah me dojke zelo bolijo, cmeram se za vsako figo.... Naj me kdo prepriča da mam pms, če upa :)
|
|
|
|
RE: test doma pozitiven, pri ginekologu negat... 21.5.2009 13:41:38
|
|
|
|
mausikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: earlgrey Dekleta hvala vam za vaše odgovore, res ste me pomirile! Celi teden sem vsako jutro delala teste, ki so bili pozitivni in vsak dan je bila bolj močna črtica, krvavitev ki je nenavadne barve in vonja (par kapljic na dan) je še vedno prisotna vse skupaj 8 dni!! Danes sem v laboratoriju dala kri za bhcg... Jutri imam spet pregled. Trebuh imam napet, tu pa tam me nekaj špikne, na vodo hodim pogosto, ko hodim po stopnicah me dojke zelo bolijo, cmeram se za vsako figo.... Naj me kdo prepriča da mam pms, če upa :) maš PMS?
|
|
RE: test doma pozitiven, pri ginekologu negat... 21.5.2009 22:02:55
|
|
|
|
mojca345
|
IZVIRNO SPOROČILO: earlgrey Dekleta hvala vam za vaše odgovore, res ste me pomirile! Celi teden sem vsako jutro delala teste, ki so bili pozitivni in vsak dan je bila bolj močna črtica, krvavitev ki je nenavadne barve in vonja (par kapljic na dan) je še vedno prisotna vse skupaj 8 dni!! Danes sem v laboratoriju dala kri za bhcg... Jutri imam spet pregled. Trebuh imam napet, tu pa tam me nekaj špikne, na vodo hodim pogosto, ko hodim po stopnicah me dojke zelo bolijo, cmeram se za vsako figo.... Naj me kdo prepriča da mam pms, če upa :) a to pomen, da boš jutri zvedela, če si res ? držim pesti
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Katero ime izbrati za punčko?mmmvKaj vam je lepšeMaša (
63%)
Tjaša (
37%)
Število vseh glasov: 257Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!