|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   temenice pri 2,5-letnem otroku
13.3.2008 11:59:50   
roberta
Pozdravljeni.

Prosila bi vas za nasvet glede pojavljanja temenic pri 2,5-letni punčki. Temenice ima praktično že od kar je bila majhnen dojenček, a nam jih nikoli ni uspelo zares odpraviti. Že kot novorojenček je imela precej goste lase, a sem ji vseeno mazala lasišče z oljem in jih poskušala odpraviti kolikor se je le dalo. Temenice pa so se vedno znova pojavile nazaj in sčasoma so lasje že toliko zrasli, da je bilo mazanje z oljem praktično nemogoče. Vparašala sem njeno pediatrinjo, ali naj jo zaradi temenic raje ostrižem čisto na kratko (jo morda celo ostrižem na balin), a je rekla, da se bodo verjetno sčasoma že same odpravile in naj ne skrbim preveč zaradi tega.
Sedaj je punčka stara 2,5 leta in ima lepe goste dolge lase, temenice pa so še vedno na lasišču. Predvsem jih ima na sprednjem predelu lasišča, zadaj na temenu jih ni.
Mene temenice sicer ne motijo - se niti ne vidijo kaj dosti, ker ima svetle lase in jo moraš dobesedno v lasišče pogledat, da jih vidiš... se pa sprašujem ali vseeno ni kaj narobe s tem, da jih ima- zaradi lasišča user posted image  In ker ravno prihaja poletje, zopet razmišljam o tem, da bi jo dala na "balin" in dokončno enkrat z oljem odpravila.
Kaj menite, je vredno odstriči vse lase? In ali se lahko potem vseeno zopet pojavijo? ALi pa je res vseeno, če jih ima in se bodo že same enkrat odpravile.

Hvala za nasvete user posted image
Roberta       
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: temenice pri 2,5-letnem otroku
13.3.2008 13:38:01   
vesna.com
Joj nikar na balinuser posted image !Sploh če se ne vidijo.Moja jih je mela do treh let,pol so pa kar izginile.Mogoče ji prevečkat pereš glavo,poskusi čim manj,sploh zdaj ko še ni vroče.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.3.2008 13:40:39   
Volga
Kaj menite, je vredno odstriči vse lase? In ali se lahko potem vseeno zopet pojavijo? ALi pa je res vseeno, če jih ima in se bodo že same enkrat odpravile.

ne, meni ne bi bilo vseeno, ker mi je to zelo grdo, zato bi napela vse sile, da bi jih odpravila. Vendar že veliko prej in ne pri 2,5 letih. user posted image

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.3.2008 13:48:30   
barbara b
Tudi moj 3 letnik jih ima. Kljub temu, da mu jih odstranim, se mu še vedno pojavljajo. Enim zginejo prej, enim kasneje. Mislim, da ni vse odvisno od nas.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.3.2008 13:51:58   
Felicity
Poskusi kremo od Mustele.

Kupiš v lekarni je enkratna - naši ta mali je edino ta pomagala.

Je pa res, da bo malo bolj komplicirano, ker ima že veliko las.

Mogoče imam pa kremo še doma, bi morala pogledat, če ji ni pretekel rok trajanja oz. je nisem že vrgla. Bi ti jo podarila.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.3.2008 13:58:34   
Felicity
Sedaj ima Mustela baje že nek šampon ...

tukaj so se punce pogovarjale ... http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2367508

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.3.2008 14:03:30   
aezzy
moja puncka jih ima tudi se vedno, stara je 19m.sem jih odpravila,ko je bila mlajsa,pa so se spet pojavile. ima pa zelo goste lase in se ne vidijo,razen, ce ima kapo in ce ji zleze gor.
sem se tudi ze sprasevala ali je to kaksen znak ali je kaj narobe?
tudi jaz ji z oljem ne mazem vec zaradi las.
glavo pa umivava manj kot 1x na teden prav zato, ker  prevelika uporaba sampona ni fajn.

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.3.2008 14:07:43   
MATEJA
Živijo, Roberta. Moj sin je sedaj star 21. mesecev. Od rojstva je imel zelo goste in dolge laske, ampak čisto glavico... Kar naenkrat pa so se mu pri 9. mesecih pojavile temence, po celem temenu. Poskusila sem z Mustela peno za temence pa ni bilo reakcije. Potem smo šli k pedatru in nam je predpisal Belosalic. Tri dni sem mu mazala in ni bilo nič bolje in še ta tekočina je kortikosteroid in tanjša kožo. Čeprav mi je pediater rekel, da če po prvi rundi (3 dni) ne bo bolje, naj mu čez en teden spet ponovim terapijo, mu nisem več mazala s to packarijo... Potem smo pustili temence na miru več kot pol leta, dokler nisem prebrala nekje na int., da za odstranjevanje temenc pomaga ricinusovo in olivno olje - lahko domače (mešanica 50:50). In nam je res pomagalo, trikrat sem mu namazala (v razmaku 3 dni), narahlo sčesala i vse je šlo dol. Ima pa tudi full goste laske in daljše in je bil problem sprat to olje z lasišča, pa sem mu vsakič po 3x na hitro šamponirala... Probaj ta recept... da je pa težko, če ima otrok dolge in goste lase, pa ti povem s prve roke. Srečno, pa javi, če bo uspelo.

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.3.2008 14:40:02   
mert
Jaz pa pri temencih nisem kaj dosti komplicirala.

Na mesto kjer so bila temenca sem dala malo več šampona, lasišče močno zmasirala in stvarje bila hitro rečena.
Vsakič ko so se pojavila sem stvar ponovila in je bilo OK.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.3.2008 18:53:12   
NEVA-1
Men je pediatrinja napisala recept za eno mazilo in so ga v lekarni naredil, od takrat je pa mir, pa je bil sin že tud tri leta star...

(odgovor članu mert)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.3.2008 21:02:12   
Anonimen
Pozdravlejna!
svetujem ti,da zaporosiš za napotnico za dermatologa.To niso več temenice tiste vrste,ki jih imajo mali dojenčki,ampak gre za prekomerno izločanje žlez
lojnic.Se zna ponavljat z leti in vedno več,deblejše plasti,tudi toliko,da bodo laski v šopih šli ven.
Moja hči je imela ta pojav.kar nekaj časa so tretirali kot temenice,kasneje je dermatolog postavil diagnozo in predpisal usterzno terapijo.

(odgovor članu NEVA-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
14.3.2008 12:36:32   
binica
Joj ne jo postrič, moja mala si niti konic ne pusti postrič, ker je ona "že velika punca"....
Jaz sem jih odpravljala z ognjičevo kremo - sem jo namazala in pustila par ur (to še pred pol leta), je pa res, da sem se potem ful namatrala, da sem to kremo dol spravila. Sigurno sem jo ene 4x našamponirala, pa še ni bilo ok user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.3.2008 12:04:43   
roberta
hvala vsem za nasvete. saj nisem hotla komplicirat, samo, ja, nisem pa vedela ali ni morda to vseeno na kak način škodljivo. peremo pa glavo nič več kot 1x na teden... še to ne čist vedno.

bom verjetno kar probala s tem Muslin pripravkom, če pa ne bo šlo pa zopet z oljem... čeprav se posledičnega šamponiranja na njenih gostih laseh prav nič ne veselim user posted image

sem pa vesela, da slišim, da bo vsaj lase obdržala user posted image

hvala, roberta

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.3.2008 11:40:23   
simona76
Ne vem koliko pomaga, pa da vseeno napišem, kar mi je prijateljica povedala. Ima hčero podobne starosti. Tudi njej so se pojavile temenice, pa je P rekla, da gre za neke vrste alergijo na jajca user posted image . Prijateljica je iz hrane izločila vsa živila, ki vsebujejo jajca, pa se je stvar popravila. Mogoče je slučajno ali pa res deluje. Vsaj pri njej. Diete več nima, temenice pa se niso več pojavile.  Zanimivo.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.3.2008 13:05:11   
aezzy
a je mozno, da se to pojavlja samo takim,ki imajo veliko las?(mislim, da se ponavlja, ne da se pojavijo od zacetka).
ker moja se je rodila s polno glavo las.
mogoce se potijo.....oh, samo ugibam.
upam, da to ni nic hudega.
meni nikoli ni rekla P, naj grem kam pokazat, pa je videla ze 3x, ko sva bili na cepljenju.

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.3.2008 16:12:53   
Bubilu
Moj sine  ima pri enem letu še tudi temence, sicer zelo malo. Bom pa poskusla  tale šampon:
http://www.mustela.com/ang/index_frame.asp?TargetUrl=presentation_bebe.asp.

Hush little baby dont say a word, mama´s gonna buy you a mocking bird.And if that mocking bird won`t sing, mama`s gonna buy you a diamond ring...

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.3.2008 16:13:54   
Bubilu
Foam shampoo for newborns. se mu reče.

Hush little baby dont say a word, mama´s gonna buy you a mocking bird.And if that mocking bird won`t sing, mama`s gonna buy you a diamond ring...

(odgovor članu Bubilu)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.3.2008 16:46:03   
Meceno
Moja bo julija stara tri leta pa jih tudi ima. S tem ,da sem to videla prejšni teden. Kot bebica pa jih sploh ni imela, ampak se je občasno pojavilo tik pred enim letom, pa potem pri letu in pol, dveh letih in zdaj. Vedno pa sem reševala tako ( kadar sem videla ), da sem ji glavo fajn premazala z domačim olivnim oljem, zmasirala s krtačko za lase in umila. Zdaj ji tega še nisem naredila, ji pa mislim pred naslednjim pranjem las. Je pa res, da moja ogromno švica in ima velikokrat mokre lase ( kadar pije po flaški mleko, zašvica ali pa če res trdno spi, to mislim, da kakor jo položiš, tako zaspi ). Nima pa to tako veliko, kakor sem jaz enkrat videla pri enem novorojenču, ko dejansko glava cveti . Ji pa dvakrat na tedem umivam lase, z malo oz včasih nič šampona 

(odgovor članu Bubilu)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.3.2008 8:15:06   
urši*
V lekarni sem kupila šampon za temenca.Res pomaga , samo namiliš, pustiš 2 min. , spereš in ni treba potem nič praskat , se samo odlušči!
lp

...na koncu bo vse dobro...če ni dobro, potem še ni konec...

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.3.2008 20:05:31   
Baucka
Tudi mi imamo s tem probleme, stara je pa 2 leti. To se pojavlja otrokom, kateri imajo suho kožo. Imamo šampon od mustele, peremo glavo na 14 dni in jih je vseeno dobila. Sem ji na glavo kar olivno olje vlivala, pustila pol dneva učinkovati in nato zvečer oprala. Pa z glavnikom fajn ven počesala in sčohala z lasišča. Sedaj je vredu, samo ne vem kako dolgo.

Sem pa opazla, da jih dobi tedaj ko zašvica v glavo, ima kapo, ki ima termoflis za podlogo. Paziti moramo, da imajo bombažne kape.

Gremo veselo.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?