|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   temenca
15.1.2005 11:26:23   
Vittel
Lep sončen pozdrav!
Prosim svetujte mi kako naj kar najbolj učinkovito odstranim temenca. Mažem z oljčkom in pustim preko noči potem pa umijem in počešem s krtačko. Pa se nič ne vidi, da bi kaj pomagalo. :zmeden2:Koliko časa je potrebno, da grejo hrastice dol in kako naj preprečim širjenje? Zelo se sekiram, ker je videti, kakor, da ga ne bi nič negovala in bi bil zanemarjen.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   temenca
15.1.2005 14:19:45   
Žaža
Halo!

Glede temenic se nikar ne sekiraj. Vem, da izgledajo ne prav lepo, a moja hčera jih je imela do 4 leta starosti. RES!!! Sicer ne na vrhu lasišča pač pa za ušesi. Potem pa mi je moja frizerka svetovala, da naj poskusim po vsakem pranju las dodat še balzam. In je pomagalo! Od takrat naprej nimava več teh težav, očitno je bilo lasišče toliko suho.
Vedno sem mislila, da balzami niso primerni za otroke, a sedaj ga redno uporabljam. Nanesem v lase, dobro prečešem in temeljito izplahnem!
Sicer ne vem, koliko je staro tvoje dete, a če ima vsaj nekaj lask poskusi - morda za začetek razredči balzam z vodo, pa boš videla. Po treh pranjih bi že moral biti viden učinek.

Sporoči, če se boš zato odločila, me zanima, če bo pomagalo.

T.


(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   temenca
15.1.2005 14:20:14   
pikala
MIslim, da oljček pustiš predolgo gor. Namaži ga (precej) z mandljevim oljem, pusti pol ure in nato z glavničkom (krtačka je premehka) nežno postrgaj temenca z glave.
Po pol ure ponavadi (vsaj pri Filipu) temenca kar sama odstopijo. Sicer pa je fajn, če ga kar vsako jutro in večer namažeš z mandljevim oljem in pustiš, tako se temenca sploh ne razvijejo, mandljevo olje je pa zelo dobro za lasišče.

(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   temenca
15.1.2005 16:38:18   
Pikapolonica
Jaz sem si pa ravno včeraj kupila poseben glavniček, prav za odstranjevanje temenc in sicer od CHICCO. Prej sem nekaj strgala z navadnim glavničkom, pa ni nič šlo dol - samo kožo sem moji revici nadražila. S tem glavničkom pa gre res super. Namažeš z oljem, malo pustiš in potem nežno postrgaš po lasišču. Sicer ne gre vse naenkrat, zato pač postopek po potrebi ponoviš.

Pozdravček, Pikapolonica :pika:

(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   temenca
15.1.2005 17:41:21   
MARIN
:muca:temenca se namaže z mandeljnevim oljem in se pusti 2 uri na lasišču nato se razčese. nakar se otroka okopa, tako da najprej namilimo glavo proti koncukopanja se glavo izpere in ponovno razčese. drugače se za preprečevanje temenc otroku do 3 meseca 1x tedensko namaže glavo z oljem, pusti in nato okopa. probaj, ponavadi pomaga!:bravo:

(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   temenca
15.1.2005 17:41:21   
PIAF
A je možno, da temenca dobi otrok komaj pri 4 mesecih? Moj je namreč zdaj dobil tako rumenkaste krastice na glavici, pa ne vem, če je to to? Kako pa češete tam, kjer je tista jamica na glavici?

(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   temenca
15.1.2005 17:43:01   
MARIN
8)po mečavi česemo čisto normalno, seveda bolj z občutkom. česemo za nazaj.:angel:

(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   temenca
15.1.2005 19:54:40   
Annny
Živjo!

Nekoč je ena svetovala, da ga po glavici namažeš z margarino ali maslom- baje je učinkovoto.
Poskusi.

Lp:rozica:

(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   temenca
15.1.2005 20:25:38   
Anja167
Strganje temenc je res strganje. Nikar se ne boj malo bolj "popraskati". Kot kaže, pri vas ne gredo enostavno dol - tudi pri nas niso šle. Pa je čisto preživel. Namazali smo s parafinskim oljem Penaten, po 20 minutah začeli strgati (tamali je vmes prav dobro spal), nato sem glavico obrisala s pleničko. Nove temenice pa so se nehale delati šele, ko sem nehala glavo vsak dan prati z vodo (dovolj je 1x na teden, saj mulci se v glavo navadno ne potijo, da bi jih bilo treba tolikokrat prati). Glede izgleda naj te pa ne skrbi, saj vsi vejo, da imajo otroci tememca in so kar uvidevni...

(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Družinski zakonik
Paštetka

Kako boste glasovali? Če kdo želi, lahko napiše tudi zakaj, se je tako odločil. Hvala

za (57%)

proti (29%)

me ne zanima (14%)


Število vseh glasov: 133

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!