|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   temenca
22.11.2004 11:03:53   
Babsy

Živjo!

Kako se spravijo iz glavice temenca?
Se mi zdi, da se tako reče (:

Sem probala z mandljevim oljem, ga namazala po glavi. Po dveh urah smo se kopali in sem poskusila spraviti dol z glavničkom, potem še s pleničko, pa ni šlo veliko.
MOgoče nisem pustila dovolj časa?

Kaj svetujete?

Hvala in uživajte v sončku.

Babsy
:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   temenca
22.11.2004 11:25:56   
lol
Moram ti povedati,da to ne gre kr tako dol.Z enim kopanjem pa je.Probaj z navadnim jedilnim olivnim oljem.10 min pred kopanjem pa boš videla.

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   temenca
22.11.2004 11:29:10   
ciciban
Cudno se mi zdi,da ni slo dol!??? Tudi jaz sem svojim dvema namazala lasisce z oljem-kar na debelo,pustila 15min,potem pa z otroskim glavnickom pocesala temenca dol.Slo je vse stran in se pri nobenem niso vec ponovila.Je pa fajn CHICCOV glavnicek,ker je zelo gost in ima tanke zobke.

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   temenca
22.11.2004 11:33:36   
janja
Si česala glavico v nasprotni smeri od rasti las? Jaz sem prvič česala tako kot rastejo lasje, pa ni šlo nič stran, potem pa sem poskusila v nasprotni smeri in je šlo vse stran.

Čau, Janja :muca:

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   temenca
22.11.2004 11:44:32   
Anonimen
A si najprej olje sprala in nato razčesala? Mogoče pa zato ni šlo. Namaži z oljem, pusti, da se "namehča", in nato češi z gostim glavničkom. Potem šele speri.

(odgovor članu Babsy)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   temenca
22.11.2004 12:10:31   
Annny
Ojla, ena je zadnjič predlagala, da namesto olja uporabiš margarino (recept naših babic) in baje, da je učinek odličen!:)

Lp

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   temenca
22.11.2004 13:57:39   
kimi
lahko daš tudi 20 minutk pred kopanjem mandeljevo olje ga okopaš in potem z glavničkom počeše

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   temenca
22.11.2004 17:48:28   
analizapola
Tudi mi namažemo 2 uri pred kopanjem z mandljevim oljem, potem pa z chiccotovim glavničkov. Preverjeno deluje.
:muca:

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   temenca
22.11.2004 21:54:12   
Anja167
Jaz sem bila na začetku tudi zelo zmedena. Ko so se temenca prvič pojavila, so se mi nasveti tipa "namaži z oljem, pusti in nato počeši z glavničkom dol" zdeli silno enostavni, ampak pri nas temenca kar niso in niso šla dol. Pri nas se je začelo na obrveh. Sem namazala z oljčkom in potem zdrgnila s pleničko, pa se mi je zdelo, da moram nekaj delati narobe, ker je imel tamavček čisto rdečo kožo (zdaj vem, da tako pač mora biti). Ko so se naredile temence še na glavi, sem najprej poskušala z glavničkom, ki ima na koncu bunkice, in to seveda prav nežno. Jasno, nič ni šlo dol. Niti s krtačko, niti s pleničko, niti s krpico med kopanjem. Potem mi je svakinja prinesla majhen gosti glavniček (imajo ga tudi v Mercatorju). Zdaj pa namažem z oljem (in to kar Penatenovim, ki je parafinsko, čeprav naj ne bi, a mandljevo in olivno olje mi temenc nista nikoli tako dobro namočila), ko se mi zdi, da bo šel tamavček spat. Potem pustim vsaj 20 minut (je dovolj). Potem mu pa med spanjem prav počasi in vztrajno (dobesedno) praskam temenca z gostim glavničkom dol v smeri proti rasti las, tako čisto po malem, na kratko drgneš z glavničkom, da prideš pod sloj temenc. Če češem, kot se običajno češe, se pravi v enem potegu, mu silno laski izpadajo, pa še bolj ga razpraskam (dejansko se mu na tak način hitro naredi kakšna krastica). Tako se zelo počasi premikam po celi glavi, za kar porabim kar nekaj časa. Poskušam biti čim bolj nežna, vendar nikakor to ni božanje. Glavniček zelo zelo nagnem, da s kožo tvori kot kakih 20 stopinj. Sem poskušala na svoji roki in je to v redu, ne praska močno, pa tudi mali se ne zbudi med tem "kirurškim posegom". (Če daš glavniček na kožo bolj pravokotno, ga mnogo bolj praska.) Na koncu ima tamavček kljub vsemu čisto roza glavico, kar pomeni, da kožo kar namatraš, ampak baje da je glava s tem dobro prekrvavljena :). No, čez pol ure se mu že ne pozna nič več, da je kdo šaril po njej. Ko neham, mu glavico obrišem, da ni več mastna, potem pa pri kopanju našamponiram in sperem. Zdaj temenca praskam dol samo enkrat na teden ali še manj, ugotovila pa sem tudi, da se mu veliko bolj delajo, če glavo med kopanjem vsak dan sperem (šamponiramo mu jo tako ali tako zelo redko), tako da glavo zdaj z vodo močim samo takrat, ko mu spravljam dol temenca. Tako, to je moja tehnika. Temenca pa imamo zdaj že kaka dva meseca, ampak so skoraj nevidna, pa vseeno včasih ne vem, ali mogoče kaj delam tudi narobe, ker druge pišejo, da kmalu izginejo. Prav zanimalo bi me, kakšno tehniko uporabljajo druge, ker je moja nastala čisto na podlagi poskusov in napak. LP.

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   temenca
23.11.2004 19:01:05   
NEVA-1
Mojemu fantičku je pomagalo ribje mazilo...
Olje sem mu na debelo nalila na glavico, pa ni pomagalo, tako da je imel že kar debelo skorjo temenc in to dobesedno čez noč, potem sem pa poskusila še z riboderminom in sem po nekajkratnih ponovitvah temenca odpravila.
Mislim, pa da je važno, da se namaže z nečim mastnim...

lp, Neva

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: temenca
7.9.2007 11:51:01   
Ajvy
KAj pa na obrvi namažeš??

_____________________________

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: temenca
7.9.2007 11:53:59   
benika
Jaz se našega na začetku prav previdno mazala z mandljevim oljem in razčesavala, pa ni bilo efekta. Potem sem mu pa en večeer glavico podložila s papirnatimi brisačami, ga kar polila z mandljevim oljem (sigurno pol flaške), pustila 5 minut, potem pa previdno razčesala. In od takrat naprej temenc ni bilo več.

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: temenca
7.9.2007 11:55:39   
Tiamo
Jaz sem ji spravila dol tako, da sem ji za čez noč namazala glavico in obrvi z hladilnim mazilom Malček. Zjutraj sem jo skopala in med kopanjem nežno z plenico odstanjevala temenca z glave in obrvi.

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: temenca
7.9.2007 13:11:18   
Aja1
Namaži z oljem in potem z zobno krtačko "izpraskaj" temenca dol. Tako gre najlažje. Pri naši z glavničkom ni šlo veliko stran.

_____________________________




(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: temenca
7.9.2007 13:54:57   
Ajvy
Hvala, bomo probali danes zvečer....

_____________________________

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: temenca
7.9.2007 14:11:42   
Felicity
Mi smo temenca odpravili s kremo od Mustele za temenca (lekarna).

Ostala olja in kreme niso odpravile težave.user posted image

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: temenca
7.9.2007 14:12:15   
pikam
Pri umivanju glave uporabi tiste frotiraste brisačke in kr dobro podrgni. Pa tudi ko jo brišeš jo zbriši z brisačo. Jaz sem ji na začetku glavico umivala s krpico (razrezano pleničko) in so se ji mejčkn pojavila temenca. Pa mi je medicinska sestra na prvem pregledu pri 1m rekla, da naj uporabljamo frotiraste krpice, ker drugač ni učinka. Pa tudi šampon direkt na krpico..to da daš kakšno kapljico v vodo ne pomaga. No, jaz uporabim šampon 1x na teden ali pa še manj. Sedaj voda in krpa čist zadostujeta, tud glavniček ni potreben. Nikakor pa baje ne uporabljati krtačke (čeprav nam so jo predlagali v šoli za starše?), ker menda samo še utrdi vse skup in potem sploh ne gre nč dol.

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: temenca
7.9.2007 15:43:41   
Ronči
Jaz uporabljam ali baby olje ali ribjo mast. Namažem pustim, potem pa s tetra pleničko nežno zmasiram lasišče. Po parih dnevih ima temence le še na enem področju.  

_____________________________

You can't fix stupid.

(odgovor članu pikam)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: temenca
8.9.2007 22:02:16   
janca
V lekarni dobiš olje za odstranjevanje temenc. Zraven so navodila. Ko temenca odpraviš, umivaj glavco s šamponom Mustala, ki je v peni. Tudi dobiš v lekarni. In adijo temenca za vedno. Pri nas smo pri šestem tednu. Potem pa nikoli več. Mal povpraš v lekarni.

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: temenca
9.9.2007 20:58:14   
urskas
pri nas je bilo učinkovito mandljevo olje čez noč in merkatorjev glavniček.

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: temenca
10.9.2007 11:39:50   
Vilma
Olje ni ravno dobro za temenca, ker ko češeš z glavničkom, temenca kar spolzijo med glavnikom.
No verjamem, da je mariskateri pomagalo, nam pač ni, ker smo imeli kar debelo oblogo te nadloge.

Pomagalo pa je: skupaj sem zmešala hladilno in ribje mazilo, namazala po glavi dvakrat in temeca so se ful lepo odstranila in se tudi ponovila niso več.

Verjetno pomaga tudi, če uporabiš samo hladilno mazilo ali ribje mazilo kot so predlagale nekatre.

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: temenca
11.9.2007 21:12:40   
Ajvy
in še neumno vprašanje meseca- zakaj nastanejo in kaj se zgodi če jih ne odstraniš- zanima me zgolj iz radovednosti...

_____________________________

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
12.9.2007 9:38:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ajvy)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: temenca
12.9.2007 11:15:18   
rose
jaz sem prvi hčerki glavico ful z oljčkom namazala, potem čez nekaj časa pa sem ji kar z nohti počasi luščila temenca dol. sem imela boljši občutek kok lahko pritisnem, ker z glavničkom ni šlo nič. pa sem mogla ponovit vsak teden. pri 21 mescih se ji na enem delu še vedno pojavljajo.
pri ta drugi hčerki (8 tednov) pa nič ne zaleže. preveč podrgnit si pa ne upam, ker ima še čisto mehko glavo. smo kupli tud šampon od mustele. pa ni učinka. samo, ko ji speram šampon dol, ima čisto belo po glavi, pa ne gre stran. a je to normalno?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: temenca
12.9.2007 18:21:59   
Majchi
Temenca baje nastanejo zaradi materinega spolnega hormona, ki ga dojenček dobi preko njenega mleka. Vsaj meni so tako obrazložili, upam da drži.

Če problema ne rešuješ, se lahko vleče tudi do enega ali dveh let. V najslabšem primeru preide na kožo. Po obrveh je še normalno, se pa lahko tudi dlje razpase.

Če se motim, naj me katera, ki je iz branže, popravi.

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Takoj po menstruaciji?
qloq

Imam eno bolj splošno vprašanje, zanima me namreč kakšna je pri ženski možnost zanositve takoj po menstruaciji, kakšen dan ali dva ali 5.dni po mesnstruaciji ali je možnost večja ali manjša?

Da (60%)

Ne (9%)

Mogoče (12%)

Nevem (5%)

Obstaja (13%)

Ali je sploh ni (1%)


Število vseh glasov: 108

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!