|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   telovadba po klasični operaciji
4.2.2009 19:50:25   
shyshy
Pozdravljeni,

Sem nova na forumu in potrebujem nasvet.

26.1.2009 sem bila operirana zaradi endometrioma na desnem jajčniku. Opravili so mi klasično operacijo (zaradi zapletov med laparoskopijo), nad sramno kostjo imam cca. 12cm dolg rez. Poseg je bil kar dolg, vendar ne zaradi odstranitve endometroma samega ampak zaradi vse navlake ki se je v času odkar trpim zaradi endometrioze, nabrala v trebušni votlini (jajčnika zalepljena na maternico, zlepljeno črevesje, zarastline, neprehotni jajcevodi). Danes mineva 9. dan po operaciji in jaz se počutim odlično (odlično se počutim že od prvega dne po operaciji). Seveda še vedno čutim v notranjosti trebuha, da mi je nekdo krepko šaril po jajčnikih, nekaj težav imam še z zaprtjem... Danes sem šla prvič že na sprehod, ki je bil kratek in tudi sicer sem komaj čakala da sedem user posted image

Zdravniku sem v bolnici postavila kup vprašanj, pozabila pa sem ga vprašati, kdaj bi lahko pričela z lažjimi vajami za trebuh, kdaj se lahko uležem na trebuh in začnem izvajati vaje za hrbet (v mislih imam predvsem fitioterapevtske vaje)... Ginekološki pregled imam šele čez mesec dni, zato me zanima, ali ima katera izmed vas kakšno izkušnjo s tem? Kdaj ste začele telovadit? Ali lahko kar takoj ko se bom počutila sposobno za telovadbo, ali je potrebno počakati kak mesec da se v trebušni votlini zacelijo vse ˝rane¨?

Hvala vam vsem za pomoč in lep pozdravček.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: telovadba po klasični operaciji
4.2.2009 20:31:18   
gupika
Jaz tudi rada telovadim in se gibam in je včasih kar težko zdržati pri miru. Po laparoskopiji (odstranili so mi jajcevod) se nisem gibala, mislim da, tri tedne. Jaz sem se tudi dobro počutila, a sem preventivno vseeno raje počakala.

lp

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: telovadba po klasični operaciji
5.2.2009 11:59:12   
shyshy
Hvala gupika.

Danes sem kar poklicala na fizioterapijo in tam vprašala kako je s tem. Če bo še katero zanimalo...kake tri tedne po operaciji res še ni priporočljivo kaj delat, so pa zelo priporočljive Keglove vaje in tudi izvajati jih lahko začnemo že v bolnici par dni po operaciji. Po treh tednih pa so mi svetovali, da naj začnem s telovadbo po občutku. V mislih imam te fizioterapevtske vaje za raztezanje in krepitev trebušnih in hrbtnih mišic. Počasi in z občutkom.

Lp

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?