Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
telovadba po klasični operaciji 4.2.2009 19:50:25
|
|
|
|
shyshy
|
Pozdravljeni, Sem nova na forumu in potrebujem nasvet. 26.1.2009 sem bila operirana zaradi endometrioma na desnem jajčniku. Opravili so mi klasično operacijo (zaradi zapletov med laparoskopijo), nad sramno kostjo imam cca. 12cm dolg rez. Poseg je bil kar dolg, vendar ne zaradi odstranitve endometroma samega ampak zaradi vse navlake ki se je v času odkar trpim zaradi endometrioze, nabrala v trebušni votlini (jajčnika zalepljena na maternico, zlepljeno črevesje, zarastline, neprehotni jajcevodi). Danes mineva 9. dan po operaciji in jaz se počutim odlično (odlično se počutim že od prvega dne po operaciji). Seveda še vedno čutim v notranjosti trebuha, da mi je nekdo krepko šaril po jajčnikih, nekaj težav imam še z zaprtjem... Danes sem šla prvič že na sprehod, ki je bil kratek in tudi sicer sem komaj čakala da sedem Zdravniku sem v bolnici postavila kup vprašanj, pozabila pa sem ga vprašati, kdaj bi lahko pričela z lažjimi vajami za trebuh, kdaj se lahko uležem na trebuh in začnem izvajati vaje za hrbet (v mislih imam predvsem fitioterapevtske vaje)... Ginekološki pregled imam šele čez mesec dni, zato me zanima, ali ima katera izmed vas kakšno izkušnjo s tem? Kdaj ste začele telovadit? Ali lahko kar takoj ko se bom počutila sposobno za telovadbo, ali je potrebno počakati kak mesec da se v trebušni votlini zacelijo vse ˝rane¨? Hvala vam vsem za pomoč in lep pozdravček.
|
|
|
|
RE: telovadba po klasični operaciji 4.2.2009 20:31:18
|
|
|
|
gupika
|
Jaz tudi rada telovadim in se gibam in je včasih kar težko zdržati pri miru. Po laparoskopiji (odstranili so mi jajcevod) se nisem gibala, mislim da, tri tedne. Jaz sem se tudi dobro počutila, a sem preventivno vseeno raje počakala. lp
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?